Августовски бебета 2024

• 21 645
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, аз все още издирвам една мама, която каза, че е мазала нослето с мупироназал. Да не съм го прочела това в друга тема... Вече на две мами досадих на лични, за което се извинавям още веднъж. Някой да е мазал нослето отвъгре с някакъв крем изобщо?

# 676
Маги, предполагам това търсиш Simple Smile

# 677
Мами, щом не пишете, значи сте добре, надявам се. Simple Smile

Показвам ви нагледно своя родителски стил - кипи труд и престараване, от които само си вредя... https://m.youtube.com/watch?v=BSddWkAkkJU . Ако искате, сложете и вие меме, видео, гиф, които онагледяват вашето родителство...

Действате ми отрезвяващо. Ето например, пак да се върна за захранването, олекна ми Вики, като сподели, че в Германия схемата е различна, тоест няма една СХЕМА, има принципи и насоки... Е, аз пак ще се стресирам, престаравам и юркам сигурно, но  поне една идея по-кротко.

Вече имаме парно. Ура! Тоест мисля да вземам малкия в кухнята при мен, за да не скучае сам, а аз спокойно да мога да сготвя. А ида свиква какво е това кухня и зеленчук. Тъпото е, че там мога да го сложа само в шезлонга или в люлката, към която се прикача шезлонгът, но си стои пак нисичко долу. Някой беше казал, че има столче за хранене с три позиции - може ли линк?

И като цяло, ако се препоръчва захранването да започне от 5 навършени месеца, бебето в какво "седи", като се очаква да седи в столче към шестия месец. Значи трябва някакво такова столче с по-полегнала опция. Не ми изглежда удобно да ти е в скута, ама.знам ли...

# 678
Аз да ви се похваля, че Лъчо пропътува цялата страна без много оплаквания. Дори щях да ви споделя, че и започна да спи, но радостта траеше кратко.

Някоя мама непървескиня ползвала ли е от онези столчета, които се прикрепят към нормален стол. Ще ми се да спестя място и да не вземам още една вещ, която да обикалям.

Относно меметата, прикачвам снимка.

# 679
А на кой номер памперси сте вече?  Чудя се за 3-ка вече, но знам ли (бебка е 6,100кг). Може би ще взема само един пакет за проба. Защото си купувам английски Pampers premium protection 2 и се зареждам за цял месец.

# 680
  • Пловдив
Ивайло е на ДМ 3, на Литъл Ейнджълс ми подариха 2 и гледам да ги изразходвам, че леко му теснеят.

# 681
Зависи от памперсите. Лео от доста време е на 3ка от кауфландските. Но поне при нас памперс, хип, дмските са умалени в сравнение.

Маги, по мои наблюдения винаги сме в затишие уикендите, още от бременността, което за мен беше много интересна зависимост. А за да ти олекне още повече за захранването ще ти кажа, че то и в Германия, и в България, и в Щатите има куп разминавания между специалистите дори от една държава. Даже не само за захранването, ами и при консултантите по сън, кърмене и какво ли не. Каквото и да правиш никога няма да е перфектно според всички специалисти. В тази връзка и за седенето на бебето в началото на захранването може да те забили глава от мнения - от това да храниш в легнало положение до това да не се започва захранване преди детето да седи самостоятелно, и всичко между тях. Не малко от вариантите съм пробвала върху баткото  само напълно легнал не съм го хранила. То не беше в столчето седнал, полулегнал на дивана или в количката, върху мен, върху таткото, в кошницата за кола.. изобщо си търсехме кое ми изглежда, че му е удобно и в същото време да го смятам за достатъчно безопасно. А за седенето при теб в кухнята, защо ти е да го вдигаш на високо? Аз вкъщи все още го оставям на дивана на долния етаж, но там пода ни е наистина леден и още не съм му избрала решение, а горе е в 90% от будното време на земята на активната гимнастика, останалото е на повивалника и тук-там ако го оставя на спалнята или на леглото на баткото (баткото обожава да сложа бебето в неговото легло и да се гушкат докато им прочета някоя книжка).

# 682
Аз на моите им правя ограждения около лежанката на дивана - с възглавниците от самия диван, големите, дето се махат от позицията за гърба. След това затисвам масата към тях. Постелила съм им памучно одеяло и съм им сложила карти. Така си кротуват известно време. Много гледат и една картина, точно над дивана, подарък от нашите 🤣 Един цветен меланж. Още от първото им проглеждане си я гледат. В спалнята пък гледат един наш портрет, направо се извиват в обратна посока от повивалника, за да го гледат. Имам опция и да ги слагам на пода, не е студено, но не ги виждам от масата и засега ми е жал.

Да ви се 'оплача' сутрешно 😁 Ще си доспивам в хола на дивана, след като цялото легло е окупирано. Той и мъжа ми стана, но нещо се е изпотил откъм неговата страна, така че няма място за мен 🤣 Ох, и това е една тема, той е много топлокръвен (или май нещо настинал специално сега), направо си е за Скандинавието, а аз съм наобратно. И сега пак се чудя каква завивка би била по-удачна. Може би памучна или вълнена. Пухената го запарва...

# 683
  • София
И аз имам български и немски памперс премиум и немските определено са умалени. Изразходвам последните тези дни и минаваме на 3ка. Снощи ѝ сложих памперс гащи за през нощта, но тройката ми се видяха огромни.

Имам и оплакване: според таблици и видеа  а консултанти по детски сън, на 3-4 месеца трябва да спи по 4 часа на ден общо. Да, обаче тя ми прави по 6. И как да я събудя като си спи сладко. Sad Заради този дневен сън вечер спи доста по-малко и се буди по два пъти. Онзи ден със зор я държах будна и беше на 4 часа дневен и вечерта спа много добре. Събуди се само веднъж и ти след 6 часа без храна.

Любимо:

# 684
  • София
И с двамата ползвахме столче, което се закрепя към голям стол и съм доволна. Няма значение марката, само препоръчвам да има облегалка отзад. С баткото беше напълно пластмасово и по-лесно за чистене, за каката ни подариха с нещо като тапицерия, която се сваля и се пере. По-мекичко е и по-красиво, но се цапа страшно много, а съхне много бавно. Полулегнали в шезлонга съм захранвала, с баткото на 5м и 3 седмици почнах, а с каката на 5м.
Кукличка, аз бебе не будя, нито държа будно насила. Специално за съня не следвам никакви специалисти, а гледам всичко да е според нуждите на бебенцето. Оставям я да спи колкото и когато си иска.

# 685
Ние застиляме дивана с едно сивичко памучно покривало - хем да не съсипем дивана напълно, хем да може да се пере от прахоляка по-лесно. Сега е за пране и съм застлала с един голям чаршаф на цветя за спалня и по облегалката на дивана са сложени пелени, лигавник, някоя дрешка, ако е останала, и като погледнах каква е натурия и шарения, чак аз се претоварих.

Вчера му метнах една пелена върху активната гимнастика да не се обръща към лаптопа да зяпа, че си бях пуснала да гледам нещо (че и аз имам нужда да се изключа за половин час), просто е толкова толкова лесно да се зомбират пред някой екран, дори и да се стараеш.

Иначе за нисичкото в кухнята, като е на шезлонга, се явява между масата и вратата, кухнята не е голяма, и все едно е в едно ъгълче в ниското и гледка озадачено, а аз на метър от него беля.моркови и пея Зеленчуци, който не яде, до откат... Затова ми се иска да е на по-високо ниво... Хубаво е, че казвате за столче върху стол, но така не се ли цапа и самия стол? Явно ще се захранва действително в шезлонга и в скута. Иска ми се някак да е съчетано и с наше ядене, за да е по-естествен процесът. Аз поне много обичам крем супи и варени зеленчучки и нямам проблем да ям почти като неговото.

То трябва да взема да се оборудвам и с разни купички, лъжички, контейнерчета за храна. Както е рано, така ще се окаже, че пак "снегът ме е изненадал". От една седмица купувам лигавници...

Иначе много се радвам как всеки ден някое бебче става на 3 месеца. Като стана на 28 дни малко бях със смесени чувства, че.вече не е съвсем новородено. Но като стана на 3 месеца, много се радвах.

Сега пиша тука надълго и широко, защото още не ми се става, но няма и закога да заспивам пак. Grinning

# 686
Маги, а защо мислиш да захранваш преди да седи? И да ви кажа всичките силиконови чинии, прибори и глупости за захранването заминаха в коша, поредните маркетингови трикове да се купи всичко с етикет “бебе”. Сега ще ползвам чинийките и купичките от икеа, че в началото хвърлят по земята и да не се счупят и толкоз.Синът ми беше хванал цаката на всички вакуумни чинии и пак ги мяташе на пода като реши, та при него предимно му “сервирах” на таблата на стола, освен ако не е консистенция пюре.
Искам да ви питам дали децата ви се гнусят/гагват от нищото? Такова чудо не съм виждала, както си спи и се буди от едни позиви за повръщане ужасни, много лесно и се подгажда и от биберон. С баткото не е имало такова нещо, а той беше с тежък рефлукс, малката хич не връща мляко, но поне по веднъж на ден гагва, я от биберон, я от нищото..

# 687
Аз ползвам памперсите на DM, много ми харесват! Меки са, прилягат добре, имат ластик, цената с топ! Оня ден взех един пакет Пуфис, не ми харесват!

Захранвах в полулегнала позиция в стола за хранене( peg perego) Започнах на 5 навършени месеца. Ако трябваше да се съобразя с правилото да седи само, то трябваше да я захраня в 7 месец.

Имаме такова столче, което се слага върху голям стол. Ползвахме го за пътувания. Удобен е, може да се мине само с него.

И аз не будя от сън, спи си колкото си иска и когато иска. Преди два дни следобяда спа от 2 до 6, в същия този ден спа цяла нощ - от 22, до 6 ( то не се случва често).
Голямото дете (2 години и 3 месеца) спи следобяд по 2-3 часа, масово препоръките са по 1час и 30мин.

# 688
Милива, гледах видео на д-р Владимирова. Каза, че Европ.асоциация по гастроентерология препоръчва за евр. деца захранване след 5 навършени месеца. Имало прозорец, в който по-лесно приемали нова храна, а и предвид нуждите им от витамини и микро и макро елементи. След 6 нав месеца било за африканските деца заради лошата вода там. Преди няколко поста сложих линк. Видеото е от юни в канала в ютюб на сп. Кенгеру.

Значи препоръчвате пластмасови прибори без силиконови или са някакви гумени?

# 689
  • Пловдив
Не будя и не приспивам насила.
Захраних на 4м и половина баткото с най-обикновена пластмасова купа и лъжица, още са живи и понякога ги ползва. За бебето съм приготвила подобен комплект.
Баткото никога не ми е хвърлял прибори/съдове, оставяла съм го да се прави на прасе ядейки сам. Като малко по-голям хвърли ли храна приключва с яденето, удряла съм го и през ръцете и обяснявам защо. Да имаш уважение към храната за мен е закон и съм крайна. И това, че е бил малък не е било оправдание никога за мен. Много бързо приключи с подобни изблици. Когато не му се яде, просто не яде. Когато нещо не му харесва, ме поглежда и подавам селфетка да изплюе.

И да се похваля, че онази вечер изключих от всичко и всички за малко - ходих с приятели на филма Гунди, че мъжо не му се ходеше, а го врънках сума ти време. Оставих му децата и се насладих максимално на удоволствието - препоръчвам на всеки, който има възможност да остави децата на някого.

Общи условия

Активация на акаунт