Августовски бебета 2024

• 21 611
  • 776
  •   1
Отговори
# 720
И на мен ми се случи. Само топъл душ с масаж с душ-гела. После помпата, ама не за 5 мин. И дори да не точи нищо, не я спирай. Аз поне 20 седях. По-късно пак топло и така.

# 721
На мен също мисе случва, когато малкия не изсуква всичко и идва ред за друго хранене точно под мишницата и боли, минава само със сукане.

И сега един въпрос как са вашите бебета със слюноотделянето. Снощи ни се случи дори да се задави , беше при татко си , той стресиран аз два пъти ,че не бях там да реагирам. Четох че до 7 месец децата не умеят да преглъщат слюнката и е възможно задавяне. Е как мляко преглъщат а слюнка не могат ...

# 722
И на мен ми се случи. Само топъл душ с масаж с душ-гела. После помпата, ама не за 5 мин. И дори да не точи нищо, не я спирай. Аз поне 20 седях. По-късно пак топло и така.
температура обаче се покачва, не знам до колко ще е добре с душа, а мястото вече е доста червено и болезнено.

# 723
температура обаче се покачва, не знам до колко ще е добре с душа, а мястото вече е доста червено и болезнено.

Продължавай да цедиш и ако стане на гърда. Не е проблем душа, даже помага. С масажа аз процедирам така: нищо по-специално, колкото ми позволява болката да пипам, гледам да го размествам мястото, така че да се изтегли задържаното мляко. Като масажиране при цедене, когато искаш да изцедиш абсолютно всичко, но наблягаш на мястото при всяко цедене. Всеки следващ път трябва да се усеща по-добре. Ако пак качваш т., със сигурност не минавай на правене на нищо + паника, просто продължавай. Това да ти е фокуса за деня, докато не почувстваш облекчение.

# 724
На мен ми се беше запушило по сходен начин, мястото беше полилавяло и болезнено на допир. Както са те посъветвали масажи под душа, все едно да изтегляш задържаната кърма с леко натискане предвид, че е много болезнено. Слагай бебето първо на тази гърда, при мен кърменето най много помогна, но пак си отне около седмица.

# 725

# 726
Трябва да разкарш бучката. Цеди често и давай гърда. Ако не се справиш с тези методи, в даден момент ще искат да ти дадат антибиотик...

# 727
  • Пловдив
Ивайло много слюноотделя, цялата му яка редовно е мокра. Не ми се мисли като започнат зъбите.

Дано разкараш бучката.🍀

# 728
Свързах се с консултант каза ми в никакъв случай топло или да масажирам, след кърмене студен компрес за  2-3 мин.

# 729
Успех с бучката Confused
И при моя синковец има дооооста лигички чак се замислих да не тръгват зъбите вече Joy

# 730
Свързах се с консултант каза ми в никакъв случай топло или да масажирам, след кърмене студен компрес за  2-3 мин.
В началото на кърменето, през първия месец и при мен имаше задържано мляко - оказа се от тесен кърмачески сутиен и притискане на едната гърда по време на сън. Та - моите две стотинки:
1. СТУДЕНИ компреси - ходех със замразен грях наляво-надясно. Не го пробвах, но може и със зелев лист в сутиена.
2. Често кърмене и то в поза, в която детето суче от квадранта със задържаното мляко (при мен беше под мишницата и кърмих на футболна топка)
3. Лецитин - по 4 таблетки дневно
4. Масаж в посока под мишницата към зърното - направих веднъж само.

Дано да си по-добре.

Топлите компреси спомагат лактацията и се задържа още повече мляко - не е правилно в твоя случай, както консултантката ти е казала.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 23:25 от Polina1310

# 731
  • Пловдив
Прехвърлям Ивайло вече на земята, днес падна за първи път от дивана, докато мия чинии. Вече се изтласква с пети...брат му този номер го направи на 4 месеца някъде.
Вече е много комуникативен, закача се, иска да му се говори. Пихме кафе днес с колежка, той не спря да ѝ се смее.

# 732
Днес ми боцнаха юначетата. Не можех да сваря кое да гушкам по-напред, така жално се разплакаха един след друг. Изпиха всичко, което им бях приготвила. Следващият път обезателно с тати или бати, който е свободен. След това заспаха като омагьосани в количката.

Движим се стабилно към 6те кг и съм доволна. Между 100-150 мл АМ на ден приемат, останалото е кърма. И са 60 и 61 см. Вече се усещат като бебенца по-големки и окръглени. Завъртат се от гръб на страна и по корем, особено Светослав е като пумпал. Засмиват се и двамата. Бърборят много, даже се състезават и говорят един през друг. Веселба голяма. Утре сме на бебешко спа. Ура!

Относно запушеното, аз явно хващам нещата в начална фаза и топличък душ ми е помагал.

# 733

Ние сме от една седмица постоянно на килимчето, много си го харесва и си стои по корем там 30..40 мин -  оглежда го и му се смее 😂
А като усетя, че ѝ писва и пускам едно мече, което ходи, танцува, свети и пее и наистина ми е спасител и най-добрата покупка до сега. Мек, голям ,термо и красив - какво повече да искам 😁

# 734
Включвам се и аз набързо - на два месеца, момиченцето ни е 5700 кг (+2 кг от раждането), 63 см (+12см), а обиколката на главата - 40 (+5 см) . До преди две седмици нямаше никакъв проблем с акането - всяка сутрин си свършваше работата. И какво стана не знам, спря да ака това дете. Изглежда спокойна, корема сравнително мек. Ходих до доктора, и каза, че понеже е на кърма може до 7 дни да не ака и че не е притеснително. Така, минаха 6 дни, направих клизма - изака се. И нови 6 дни - пак клизма…. И сега вече 2ри ден пак няма нищо. От изписването от болницата давам био гая и не е имала проблем, сега не знам какво стана. Спрях био гая-та да видим дали ще има някаква разлика. Иначе от вчера е със сополи - зелени Expressionless . Киха, кашля от време на време и вечер особено хърчи много. Доктора каза само стеримар в носа и ще мине.

Общи условия

Активация на акаунт