Августовски бебета 2024

• 21 620
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
  • София
 Mom to be - откъде ви е мечето? Заинтригува ме.

# 736
Mom to be - откъде ви е мечето? Заинтригува ме.
Ние имаме KING TOYS в нашето градче и го купих от там. Намерих същото, но в друг цвят в този сайт, а нашето е розово https://zaichebaiche.com/tancuvashto-i-sveteshto-meche/.

# 737
Включвам се и аз набързо - на два месеца, момиченцето ни е 5700 кг (+2 кг от раждането), 63 см (+12см), а обиколката на главата - 40 (+5 см) . До преди две седмици нямаше никакъв проблем с акането - всяка сутрин си свършваше работата. И какво стана не знам, спря да ака това дете. Изглежда спокойна, корема сравнително мек. Ходих до доктора, и каза, че понеже е на кърма може до 7 дни да не ака и че не е притеснително. Така, минаха 6 дни, направих клизма - изака се. И нови 6 дни - пак клизма…. И сега вече 2ри ден пак няма нищо. От изписването от болницата давам био гая и не е имала проблем, сега не знам какво стана. Спрях био гая-та да видим дали ще има някаква разлика. Иначе от вчера е със сополи - зелени Expressionless . Киха, кашля от време на време и вечер особено хърчи много. Доктора каза само стеримар в носа и ще мине.

Доколкото знам био гаята може да има запичащ ефект. Защо не пробвате да дадете омни биотик панда, поне при нас действа изключително добре.

# 738
  • София
Mom to be - благодаря, добра идея е за време по коремче.

# 739
И моята госпожица е със сопол(пак), баткото само ни носи някакви гадории, дано пак се разминем само с физ разтвор.
Идвам да ви се оплача малко, малката ми се струва, че не качва достатъчно на 1вата контрола беше качила 1кг, а на втория месец само 650гр, сега я меря за две седмици едва 250-300гр(това на кантара вкъщи). Още след втората контрола започнах да и предлагам гърда по-често, за да включа поне още едно хранене(да наваксаме за паузата вечер) и настоявам да пие от двете, тя просто не търси повече мляко, опитах да и дам изцедена кърма след хранене-отказва, нахранила се е, не е като да няма мляко. Много ми е притеснено, защото не виждам как ще оправим нещата, последните вечери започнах да я кърмя в просъница преди да си легна, но тя нощем суче само от едната гърда и то не много, не иска повече..

# 740
Нашия господин пък става към 1-2 през нощта за мляко и после в 4-5 пак .. заспива към 21ч.
Ама ми се струва , че вече трябва да отпадне едно.
Вчера бяхме на консултация , качил е 730 грама , 4 см е пораснал- тотал 6740 и 65 см.
Определено почват по-малко да качват.Предишните два месеца качваше по 1,5 кг.

# 741
Така е, качват по по-малко, но като гледам кривата на растежа не ми харесва как върви. Почти стигна 5кг, а се роди 2980 на 22.08

# 742
Така е, качват по по-малко, но като гледам кривата на растежа не ми харесва как върви. Почти стигна 5кг, а се роди 2980 на 22.08

Moят Филип се роди на 21-ви - 3560 и  сега е 6 250 като за първи път отчитам ,че за 4 дни нее мръднал нито грам, при все ,че забелязвам нощем се буди  гладен но почти не суче.

# 743
  • София
Нашата бебка се роди 3870гр, на два месеца и няколко дни я измериха 5340гр. Според мен качва малко, а педиатърката заяви, че я прехранвам (не беше погледнала да си припомни колко се е родила и бързаше заради многото чакащи).
Яде си и през нощта по два пъти пълноразмерно. Изцяло на гърда е, на поискване и се наяжда за 10мин общо от двете, след това не иска повече.
Това е нашата крива:

Слагам и аз една играчка за време по корем, малката много ѝ се радва.

https://www.baby.bg/product/aktivna-igrachka-baby-einstein-glow- … light-bar-796882/

Edit: Забравих да се похваля, че ми дойде. Confused Уж идвало след спиране или разреждане на кърменето, ама не съм от късметлийките.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 13:32 от kuklichka_

# 744
Това колко е наддало и как изглежда растежната крива не трябва ли да го коментира педиатъра или консултант по кърмене?

Моите бебета на 3 м.1с. кажи-речи са си удвоили рожденото тегло (единия е над, другия му трябват под 100г). Аз съм доволна, макар че рискувах сигурното наддаване с по кило на шишета и се хвърлих в дълбокото на изключителното кърмене през втория месец. Оказа се, че все още не можеха да сучат мощно или им е бил труден прехода от лесните шишета към трудното сучене. Единия качи около 600г само. Той имаше и проблем с юздичката, която отидохме да я срежат още на 12 ден. Оптимистично си мислех, че ще сучат още тогава. С един месец забавяне, може би е било позараснало мястото, но явно се отървахме без второ рязане, защото към днешна дата суче добре, а преди това на шише му течеше отстрани мляко, въпреки че ползвахме специален биберон. Сега вече и с шише това се коригира. Като цяло аз досега нямам кърмене под 25 - 30 минути. Дали едно бебе наддава с 650г или 1,5 кг, може да е някаква особеност или стечение на обстоятелствата, но щом е здраво и се развива добре, това е по-важно. Ако недай си боже, толкова малко бебе се разболее и е на АБ, това повлиява и апетита, така че вариации в теглото може да има чи всевъзможни причини... Със захранването ще се урегулира растежа, а на 1 годинка почти всички бебета тук ще са по 10 кг. В една книжка от родилното има таблица със средните стойности. Струва ми се добре ако бебе под 3 кг почти настига средното за бебе, родено 3,5 кг. Притеснения нямам.

# 745
Прилагам актуална моя снимка в какво състояние ви пиша, само кафето е заменено от бебе в ръцете ми:

Ние трети ден сме в еди  чудесен скок за увеличаване на кърмата (този е последния такъв). Разбирайте на гърда е през час - час и половина, за да си регулира. Нощем на 3 часа. Обаче пак стана драма с пръцкането и акането. Не знам дали от честото сучене, или от какво, но очевидно го мъчи по няколко пъти на ден тази дейност. Сутрин към 5 имаме половинчасово будуване с пъшкане, плач и напъни, той сгъва крачета, аз масажирам коремчето и при всяко пръцкане се успокоява за момент. През деня на поне една дрямка имаме подобно нещо и поне веднъж като е буден има адско сърдене пак докато успее да се изпръцка и изака. И после чудовището, което до сега е крещяло истерично е внезапно заменено с едно малко ангелче, което така сладко се смее и бърбори, все едно нищо не е било. На този фон аз явно съм прищипала някой нерв на врата и ме боли и не мога да спя дори когато бебето спи а баткото е подхванал някакъв сопол. В понеделник сме на преглед и ваксини, любопитно ми е колко е пораснал.

# 746
Чак ме досрамя, май съм малко неука...от къде тези диаграми , това приложение ли е? Отделно търся някакво в което да въвеждам съня, така ми се струва ,че ще имам повече яснота за режима

# 747
Пилала, диаграми има и в приложенията дето се записват всевъзможни неща а ние имаме и в Kinderuntersuchungsheft. За записване на съня ползвах преди Baby+ на Филипс, безплатно е. Сега ползвам Napper. Платих го, но мисля, че безплатната версия щеше да ми е напълно достатъчна. Платената прави план за дрямките през деня на база нормите и средното от това което ти въвеждаш за твоето дете. В безплатната просто нямаш този план, но пак можеш да записваш и преценяваш сам. В момента пък тези ми записки ги копирам и в таблица за проследяване понеже във вторник имам консултация с консултант по съня

# 748
Аз нещо май настинах. Кажете какво мога да пия освен парацетамол. Ибупрофен става, нали? Поне има някакво противовъзпалително действие.
Гледам в е-лактация, но искам и да сравня с някой, който е говорил и с лекар, че моята не вдига. Прахчета, хапчета…за гърло…?
Ако пиете лекарство някакво цедите ли се да хвърляте? Парацетамол уж е ок, но бях чела 1:30час след него да не се кърми или да се изхвърли…

За майките притеснени за наддаването- дъщеря ми от първия месец ходеше по долната граница на нормите. Взех си везна, зарязах опити за кърмене и следях количества АМ. Ядеше на половина на дневните норми, имаше и рефлукс. Захранване започнахме 5ти месец, да вземе да започва да качва. Нищо и нямаше. Просто толкова си му се ядеше на детето. Лекарката я следеше, констатираше че малко качва, но не беше притеснена. Беше весело, активно бебе, изхождаше се както трябва..така че драма нямаше. Говорете си педиатрите, но не се панирайте.

# 749
  • София
Относно изхождането, нашата педиатърка каза да спрем биогаята като навърши 3 месеца. С биогая акаше по 5 пъти на ден направо ми омръзваше да я мия. Сега са по 2 пъти на ден горе долу и е малко по-нормално, а уж запичала.

Приложение аз ползвам huckleberry. Има и платена и безплатна версия. Ползвам платената, защото на база предишни въвеждания за моето дете предсказва кога ще ѝ се доспи пак и доста ме улеснява.

Общи условия

Активация на акаунт