Августовски бебета 2024

• 21 611
  • 776
  •   1
Отговори
# 750
Ибупрофен може, парацетамол също, не хвърляй кърма и не чакай, препоръчвам групата във фейсбук “Всичко за кърменето”, отговарят консултанти, а и дори само с търсене в групата можете да видите какво са писали консултантите.
За гърло трахизан е съвместим, а и поне на мен ми помага повече.

Педиатърката мисли, че качва нормално, но тя ме хокаше жестоко, че баткото качва много, а той вървеше и много висок, та не знам до колко да я слушам. Ще изчакам края на месеца и ако не е качила достатъчно ще се обърна към консултант, факт е , че това и е второ боледуване и не знам дали запушеният нос не оказва влияние на сукането. Иначе няма признаци на глад, старая се да има поне 8-9 кърмения и се изхожда поне 3-4 пъти на ден, дано проблемът да е само в главата ми, защото не виждам какво мога да подобря.
Baby tracker ползвам аз за съня и храненето, а това за кг е от child growth.

# 751
Аз си намерих някакъв  Baby tracker и в него следя всички активности, има и статистики. Мъжът ми само подхвърли, че няма бутонче за говорене 😁
За мерки и теглулки, както и прегледи и ваксинации ползвам Bebbo. В него има и информация за различните етапи и мога да сверя какви умения са усвоили и какво още им остава да покрият за периода.

Ето ме и мен (предвид, че моите спят най-добре на спалнята)

И още една, пак аз:

П. П. В трахизана има малко антибиотик...

# 752
Момичетаа,аз да ви попитам за декларацията за детските, обезщетенията за болнични чрез НОИ ли си ги сметнахте и ги попълнихте и обезщетенията за майчинство от 45дневния ли да ги смятам?Понеже аз съм от началото на бремеността в болнични и сега се чудяя как да попълвам

# 753
Момичета ,по колко хранения на ден имат вашите бебета? Моето момче все още си има по 6, а чета, че трябва в 4месец вече да са 5.. Как да стане това? Grinning

# 754
Момичета ,по колко хранения на ден имат вашите бебета? Моето момче все още си има по 6, а чета, че трябва в 4месец вече да са 5.. Как да стане това? Grinning
И ние имаме 6, защото се буди нощем за ядене 😁 Според мен е напълно нормално, та то има деца на годинка, които още се будят през нощта за ядене и не се впрягам, просто става и я храня и в случая и тя е доволна и аз 😁, но за сметка на това се храни с по малко мл, затова си мисля, че причината да се събужда е това.

А аз да попитам колко дремки имате през деня и по колко време? Колко часа им се събира да будуват бебчетата ви за целия ден ? ❤

# 755
И аз да ви помоля да разкажете как заспиват вашите бебчета? Правите ли нещо по-специално преди лягане освен обичайния тоалет?

# 756
Нашия има 5 дремки.
Една от които е около 2 часа , даже малко отгоре.Тясе пада на обяд.Другите са 40-60 минути.
Не издържа много буден , максималния му интервал е 1:45 минути и то вече е изнервен.Повечето случаи успява да издържи час и 10 минути и почва да мрънка.. та на час и 20 вече съм го приспала.Иска ми се вече да будува повече , да си играе (той обича постоянно да му говоря и са го нося, но за нищо друго не ми остава време) .

# 757
  • София
Ние имаме по 6 хранения (понякога 7, ако стане два пъти през нощта). Аз не се стремя да ги намаля, защото щом иска, значи е гладна. Яде през 3-4 часа през деня, през нощта до към 6.

Сънят през деня е в 4 дремки: 45мин, 45мин, 2 часа и последната е около 30мин. Събират се около 4 часа, рядко 5 (ако обедният сън е по-дълъг). Стои будна по час и 30-40мин, само последното будуване преди нощния сън се старая да е два часа.
Нощният сън при нас се води непрекъснат, защото въпреки яденето през нощта, реално не се събужда, според консултантите това де брои за непрекъснат сън.

# 758
Минавам да изразя емоциите си от бебешкото спа! Уникално преживяване както за бебетата, така и за нас, родителите! Имам чувството, че по-време на раждането не отделих толкова ендорфини! Цвилих от кеф и умиление през цялото време. Бебчовците получават поясче на вратлето и се реят във ваничката, докато не им свършат силите. Първо се отпускат, а по някое време започват да си махат с ръце и крака, направо си плуват! Като в джакузи са и двамата отиваха точно на балончетата. Давид се пробваше да се оттласква от стените, да стига дъното, да стигне с крачета повърхността и през цялото време обикаляше из ваничката. Светослав пък си беше точно на спа - носеше се и се рееше, макар че и шаваше по малко. Той беше спал до по-скоро. Излезе първи, като че ли пояса му е малко голям още на главичката. Давидчето почти си изкара 40 минути, макар че на първа сесия ги държат по 20. След това масаж - голям кеф, после спане в колата, в къщи - глад и после пак сън! Направихме им абонамент. Мисля по веднъж на месец да им доставяме това удоволствие в White Lagoon. Има и бебешко плуване в  Малките рибки. Сигурно ще посетим и него.

Снощи след ваксините измерихме 37,3. Днес нищо. Прободното място още вчера след час не си личеше. Иначе и двамата доволно си отвисяха да сучат през нощта и спаха при нас, но Давид има много добър нощен сън обикновено. Движат се между 4-5, рядко 6 часа дневен сън и около 10ч нощен. Храненията ни са повече от 6, но защото аз не ги спирам, а и ги приспивам на гърда. Това ми е най-ефективно преди обед и често дремя с тях. Понякога се буди единия по-рано и го вземам да играем в хола. Дебна го кога пак има готовност да спи. На разходка единия е любопитко и все по-рядко спи. Едва като разучи цялата обстановка, събере впечатления, на връщане си заспива. В колата в движение спят като повалени от тежка магия.

# 759
Храненията са обикновено 6, някои дни дори 7, ако се събуди повече през нощта. Аз се водя от тази таблица за сън и се старая малкият да не спи повече от 4 часа, рядко 4 часа и половина през деня. Първа дрямка преди обяд около 40-45 минути, втората обяд-следобяд около час и половина, два, понякога може и 2 и половина и третата и след това отново по-къса, но последните дни нещо си я скъсява съвсем. Обаче на нас нощният сън ни е проблем или по-скоро заспиването за него и като чета коментарите се чудя дали не го преуморявам.. Имаше буквално няколко нощи, в които не се е будил до сутринта иначе най редовно си става по два пъти да яде и второто му заспиване понякога също създава проблеми. А и ние не можем да се приспим често до 21-22 часа, а доколкото знам по-рано трябва да заспиват за нощен сън. Някои вечер обаче се лъжем да заспим по два часа.

Отворена съм за съвети и предложения.

# 760
Вятър и мъгла , кремчето за забелване е Банив@л , мисля и , че не е кортикостероиден, но да си призная и не съм чела какво съдържа.
Много рядко влизам, вече не ми остава много свободно време, не знам къде го пилея. Често сме на храна от заведенията или каквото има в хладилника, долу-горе се справям с чистенето. Не излизаме всеки ден, защото аз като се оправя с перални и сушилни е вече обяд и пак нямам много време.
Плануваме ново пътуване, баткото иска на СПА. Аз не обичам и не ползвам нищо от спато и баткото с бати ще са там. Ние с бебето из хотела и в стаята. Пак ще ми е хубаво д Ане готвя и чистя няколко дни и да разнообразя малко.

# 761
Мама Лиса, решили ли сте къде ще бъдете? И на мен ми се ходи, трябва да убедя мъжа ми, че той трудно излиза в почивка. Май месец последно ходихме на Марково и беше супер за дете, препоръчвам го. Аз дори влизах във вътрешния басейн, защото не се чисти с химикали, а с електролиза и не съм имала никакви проблеми.  Сега по-скоро ми се ходи някъде, където да можем да се разходим хубаво, не само на спа и се чудя за Пирин Парк.

Бояна е на 4-5 дремки през деня между 20 и 40 мин, 4 са, ако се излъже да направи една по-дълга(час и нещо и то в раницата). Иначе будува час и малко и започва да киселее, само вечер издържа повече. Днес обаче брат и я буди на всяко заспиване и в момента спи 5тата си дрямка върху мен, направо е ужасен ден, но има и такива.. За съжаление спря да спи и в количката, трябва да я нося, за да заспи и после пак 20-30мин и отваря очи, вместо да става по-добре.. Marbella като я чета, май сме на едно дередже с нея..

# 762
  • Пловдив
Ние следващия уикенд сме на вила. Вече нямам търпение и някакъв маршрут за разходка да спретна.
Утре евентуално може да мръднем някъде, зависи от мъжкото тяло кога ще приключи, че ще ходи да помага ва на приятел за сглобяване на мебели.
Ивайло заспива между 22:00-00:00 някъде, зависи от огладняването му. Буди се между 6:30-9:00. Не мога да кажа колко спи-будува и по колко яде.

# 763
Ама ти ли я вдигаш през нощта да яде, та не се буди? Моля да уточниш, щото аз чакам тя да се събуди за ядене. И както стана тая нощ към 3:30, памперс, ядене и танци до 6. Щях да се гръмна 🙄😀 В повечето случаи я кърмя и заспива веднага, но това чудо като нощес не е било. Дано да е изолиран случай 😂
Ние имаме по 6 хранения (понякога 7, ако стане два пъти през нощта). Аз не се стремя да ги намаля, защото щом иска, значи е гладна. Яде през 3-4 часа през деня, през нощта до към 6.

Сънят през деня е в 4 дремки: 45мин, 45мин, 2 часа и последната е около 30мин. Събират се около 4 часа, рядко 5 (ако обедният сън е по-дълъг). Стои будна по час и 30-40мин, само последното будуване преди нощния сън се старая да е два часа.
Нощният сън при нас се води непрекъснат, защото въпреки яденето през нощта, реално не се събужда, според консултантите това де брои за непрекъснат сън.

# 764
Мама Лиса, решили ли сте къде ще бъдете? И на мен ми се ходи, трябва да убедя мъжа ми, че той трудно излиза в почивка. Май месец последно ходихме на Марково и беше супер за дете, препоръчвам го. Аз дори влизах във вътрешния басейн, защото не се чисти с химикали, а с електролиза и не съм имала никакви проблеми.  Сега по-скоро ми се ходи някъде, където да можем да се разходим хубаво, не само на спа и се чудя за Пирин Парк.

Бояна е на 4-5 дремки през деня между 20 и 40 мин, 4 са, ако се излъже да направи една по-дълга(час и нещо и то в раницата). Иначе будува час и малко и започва да киселее, само вечер издържа повече. Днес обаче брат и я буди на всяко заспиване и в момента спи 5тата си дрямка върху мен, направо е ужасен ден, но има и такива.. За съжаление спря да спи и в количката, трябва да я нося, за да заспи и после пак 20-30мин и отваря очи, вместо да става по-добре.. Marbella като я чета, май сме на едно дередже с нея..

Същата работа сме!Снощи будуване пък през нощта , реши , че е време за игра .. после рев и така 2-3 часа.Ужас!
Ние бяхме на сбирка с роднини във северозападна България , с бебето и близнаците.
Добре , че беше родата да помага , но малкия там беше бонбон.
Заспиваше лесно , разходки с количката без проблем, чак ще се осмеля пак да отидем някъде.
Добре , че си бях взела лятната количка, с нея лесно се качвах и слизах в хотела , а и се сгъва като куфарче , та ходихме и до манастир и други места.
От днес тествам как ще е с летния кош на голямата количка.Не иска да лежи вече в бебешкия , а пък летния не е напълно легнал , има чупка на дупето.Ама и с близнаците бях сложила там дунапрен и става по-равно и шезлонга дори.Със зимното чувалче си е супер, дано му хареса тоя вариант вече.

Общи условия

Активация на акаунт