Августовски бебета 2024

• 22 274
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
При нас е същото. Будува по час и половина, много рядко 2 и нещо, но се изнервя и мрънка много, докато заспи.

NI_CI и ние имаме 2 хранения през нощта, но пък предпочитам да е сита, отколкото да я залъгвам с вода.

# 571
Здравейте майчета Simple Smile бихте ли приели и мен... моето бебчо се появи на 11.08.2024 в 35+6 седмица с тегло 1990гр,43см...

# 572
  • Пловдив
Добре дошли на новите момичета 💐

Аз пия хапове и в повечето случая цедя 100-150мл., като последно цедя към 1ч., но както и напред споделих не пия вода почти. Още малко да избутам и идва захранването 🤣 а и АМ ми е под ръка.
И аз тази седмица почти не се занимавам с бебето, баткото ми взима цялото внимание с въпроси и занимания. Толкова ми идва в повече с двете, че три дни подред ходя на детска площадка /от както се е родил баткото няма такъв случай както се казва/ и за пореден път си казвам, че е много здравословно, че не ходя 🤐 и че проблемът на днешните деца са родителите. И от групите знам, че всички са много либерални, не удрят децата си, защото е насилие и т.н., но това, което наблюдавам е свободия. И го заявявам при все, че детето ми си прави каквото иска както се казва.
Масово родителите стоят само физически, днес повтарям на едно момиченце, че не може да гали кучката, че хапе все едно говоря на...мястото, откъдето родих Ивайло. Съответно това ми се хили насреща, идва все по-близо към мен и количката, кучката ръмжи /не хапе, само защото ми е в скута/, майката си прави мохабет.
Малко по-късно, момиче и момче се плюят 🙄 приближавайки към количката ги помолих само да гледат да не оплюят бебето.
Моето дете не е изключение спрямо тъпотии, отговаря ми, плюел е и т.н., но постоянно реагирам къде нормално, къде остро. Дърпам уши, удрям дупе, после като го гледам как спи ми става тъжно и сто пъти се упреквам, че го третирам като в казарма.
Отклоних се много, извинявам се.

# 573
,Десиссслава, радвам се, че си споделила впечатленията си, защото аз споделям сходни възгледи за възпитанието. С риск да ме осъдят казвам, че не разбирам в днешно време защо е толкова голяма драма да се скараш на детето си, особено като наблюдавам какви “продукти” на либерални родители се навъждат и като цяло какви “родители” има. Това поведение няма да помогне на детето за напред, още по-малко ще рамкира някакъв модел, което и реално е идеята на това да бъдеш пример.

# 574
Добро утро, момичета! Влизам на няколко дни и ще се включа по коментираните теми набързо. Килимче според мен си е нужно, все пак кой каквото си има или си избере. Нашият килим е много красив, но аз всеки ден виждам мръсотийки и да го чистя пак ги виждам 😂. Килимите от пяна забърсвам с влажна кърпа с антибактериален спрей. Ние имаме два(от баткото го занесох в кабинета и новият е в хола). Евтини са около 30тина лева.
Бебко както ди ядеше по 150-160мл мляко, започна по 50-60 да яде, да е един тревожен. Не гледах кога има скок. Изведнъж започна сам да с е обръща на едната страна(ново нещо) и си върна изядените мл, дори ги повиши и има моменти до 180мл хапва.
С баткото правех много снимки, измислях си тема, както Деси и го щраквах всеки месец. Обаче нещо не ми се занимаваше още в началото и като бях бременна взех от Шийн едни дървени надписи за месеците. Всеки месец го снимам до номерчето легнал на спалнята. 😂 Момче е, не вярвам да се сърди после, че е нямал снимки с тема.
Подариха ни коледна фотосесия и интересно успях да навия таткото да отидем семейно. Възползвахме се сега, докато е спокойно и няма много запълнени часове. Бебко какъв е усмихнат по принцип, записах и часа за момента в който всеки ден си бодува повече и познайте. Отидохме с едно кисело бебе, което в средата на сесията заспа 😂.  Баткото слушаше много, че той е бомба със закъснител по принцип. Нямаше никакво суетене, караници или тръшкания. Дори направихме и есенни снимки на децата. Носех хелоуински костюм за бебето и се получи много сладка снимка.
Изкарахме спокойна фотосесия, но все пак мъжът ми сподели, че това ни била последната. Нямало повече да се навиел каквито и подаръци и доводи да приложа. 😂
Като говоря за Коледа да ви кажа, че това ми е любимият празник. Още от ноември украсявам. Имаме си едно джудже от скандинавската култура, което всеки ден от началото на декември до Коледа прави по една пакост за баткото или му носи нещо дребно и за там планувам нещата. Подготвям снимки, календари и други неща за подарък за бабите. Тази година за нас поръчах пъзел с наша коледна снимка, защото баткото обича да нарежда пъзели. Дори и с коледните подаръци за децата и за кръщелниците и племенниците съм готова 😂🧑🎄 . Дядо Коледа трябва да ме вземе за помощница, защото имам коледен дух и съм много организирана. Ако ще ви е интересно какво взех на бебето- играчки за баня на лего, една играчка на Фишър прайс и невеляшка. Това ще са подаръците от нас и бабите. Имам доста неща от баткото за ранно детско развитие и ще си ползваме тях.

# 575
  • София
За мен площадката, държавните градини и държавните училища са подготовка за истинския живот Grinning Но и на местата, където ходим, няма гаменчета, децата се държат нормално. Дъщеря ми на 2 вече има първата си приятелка, с която се търсят и си играят. Такива плюещи, удрящи и хвърлящи пясък по другите не ги търпя и аз, но всички това идва от родителите. Момичетата с едно и още много малко -извинете за отклонението, по някое време и вие ще имате тези терзания за и против площадки, държавна или частна градина и т.н., особено ако сте в по-голям град.
Добре дошло и на най-малкото бебче Blush

# 576
Здравейте мами и от мен! Добре дошли и на новите мами! Ще стане дълго, че не съм писала отдавна. Мисля да вземем килимче за игра, за кошара за игра още се чудя дали ще е удобна и практична. За столче, ако не ни даде някой ще вземем и ние от икея по ваша препоръка. Бебка яде около 840- 870 мл дневно, по 150 мл на ядене, всичко си изяжда до последната капка, но и не иска повече или поне аз не  долавям да иска повече. Храни се на 3,5 - 4 часа. Акането ни е винаги след ядене, през ден, няма изненади по никое време, но след кое ядене тя си преценя 😀. Затова винаги излизаме след хранене на разходки и тя основно си ги проспива. Нося резервен памперс и подложка за всеки случай, водичка, ако ще хълца, но храна не съм взимала, още ми е сложна тази гимнастика с яденето навън и смяна на памперс. Играчките пускам на една програма в пералнята само с пара и след това на терасата на сушилника на слънце. Има си и любима играчка една въртележка, много и се радва, говори и. От както разбра, че има ръце, само с тях се занимава, беберон почти не иска, ръцете и постоянно са в устата, по главата, ушите си дърпа, лицето, крачетата, налапва и двете ръце в устата, понякога и ги махам, за да не повърне. Когато се храни иска да държи шишето сама. Все още не се обръща и по корем особенно не иска, лапа си юмуручето в устата и не я интересува друго. Надявам се скоро да я отпусне този тонус, че направо е като пружина, вдига краката на 90 градуса, много е жилава и сигурно вече има плочки на корема. Фотосесия и правя всеки месец и правим видео с духане на свещичка, видях го в инстаграм и ми хареса много, не са професионални видеата, но ми харесват много. Този месец ще ние в стил хелоуин на 31.10,  купих една висулка на паяжина и щипки с батмани от кауфланд. Като игри, занимания, гимнастики почти не я оставям, даже мисля, че и досаждам доста, мисля, че аз имам нужда повече от нея, колкото тя от мен. Мъжът ми каза, че съм искала още от сега от нея да смята синус и косинус, малко трябва май да и дам покой. С характер е, самостоятелна е, прави всичко, когато тя поиска, а не когато и кажеш. Незнам, това нормално ли е? И ние сме с рефлукс, все още връща мляко, затова я слагам на възглавнички, ще трябва да и ги махам, ако реши да се обръща, да не и пречат. Минах и през АГ имам още малко вътрешни шевове, които не се разградиха още, каза още месец без физическа активност, а иначе операцията е била добре направена, външния шев каза също е бил добре, пусна ми и цитономаска, имах и полип, който го сряза за изследване. За гърдите ще ми пусне направление в средата на ноември. Коремът ми се махна изцяло, върнах си кг преди раждане, но и аз като цяло не се храня редовно. Имам да свалям още едни 10 кг, които си ми бяха натрупани доста отдавна. Каза, ако решим за второ бебе, най рано може след 11 месец на бебка. Днес, като нова дейност забелязах че си търка стъпалата един в друг. А това са ни снимчиците от месечинките и няколко странични 🙂.
Да добавя и относно шамаросванията, аз съм категорично против по какъв то и да е начин, заплашителен, поучителен и т.н. Като бито дете в училище от начална учителка ( тя биеше целият ни клас и се считаше за нормално) и в семейството мога да кажа, че това не се забравя и се помни. Но такива бяха времената.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 13:35 от Lenka_09

# 577
Да се изкажа и аз по актуалната тема: Думите на Деси са някаква щипка нормалност в този на последък съвсем откачен свят. Твърдо съм против всякаква форма на физическо насилие спрямо хора и други същества, които не могат да ми отвърнат подобаващо. Същевременно знам, че не съм от желязо и може би ще дойде ден, в който в безсилието си ще плясна детето по дупето. В съзнателния си живот имам спомен само за един случай, в който майка ми ме е ударила и от сегашната ми гледна точка напълно съм си го заслужавала - направих една чисто детска тъпотия, заради която брат ми можеше да го няма сега. Вярвам, че децата трябва да се учат да общуват помежду си, да си тестват границите и да се научат да се отстояват. Това обаче съвсем не значи да се плюят, бият, скубят, замерват с камъни и т.н. докато родителите им си качват захаросаните снимки в инстаграм "feeling blessed", "love you kiddo", "my daughter, my bestie" Tired FaceTired Face Средата е много важна. Осъзнах го, когато загубих моята след гимназията. В университета имах чувството, че съм попаднала в някаква алтернативна вселена, в която нямам никаква, ама съвсем никаква работа. Слава богу, на работното си място се оказах... Ами на място. Извинете за отклонението, ама работата ми ми липсва ужасно. Все още не ме напуска чувството, че животът ми се блъсна в бетонна стена. Ей така рязко спря Sweat Smile Същевременно детето се превърна в невероятно слънце - нищо общо с недоволния малък Хълк от първите ни дни вкъщи. Вече става и малко по-комуникативен, макар и не чак в такава степен като детето на кукличка. И все пак е супер смешен като е по коремче, вирва си главата и се оглежда точно като сурикатче.

# 578
Момичета имам един малко “неудобен” въпрос. Имате ли хемороиди, които да се появили след раждането или по време на бременността?
Последния месец ми се случва няколко пъти при дефекация да изпитвам дискомфорт и после да има малко кръв.
По време на бременността нямах проблем, непосредствено след раждането също. Чудя се дали има общо едното с другото. Външно няма нищо видимо, то е ясно ще отида на преглед в най-скоро време, но..хемороиди ли са не знам. Никога не съм имала и нямам представа какво е удещането.

# 579
Минавам да се оплача, ММ се разболя...точно за уикенда, то не че има подходящ момент, но този уикенд го чакам като топъл хляб да се занимава повече той с бебчо, да си почина, имахме и планове за разходки на хубавото време...По-лошото е, че умирам от страх да не зарази детето и мен, особено детето естествено, но и знаейки какъв парцал съм като съм болна, не знам как ще се грижа за бебето SobSobSob Уж е здрав, уж ходи само да спортува - ето на, зарази се и подсмърча на дивана. Естествено моето настроение е в кофата!

Ленка, голяма красавица си имаш! Heartpulse

Добре дошла, Божур!

Деси, много съм съгласна с теб, родителите на някои деца са ужасно безотговорни, само като видя как си пушат и си хвърлят фасовете в краката, където играят децата им, ми става зле Imp Или си говорят по телефона през цялото време, изобщо не поглеждат какво вършат децата...

NI_CL, звучат като вътрешни хемороиди. Аз съм имам такива по принцип от 20 годишна още, генетично наследено е при мен. За мен най-важното е да хапвам достатъчно фибри, за да не получавам запек.

# 580
Ленка, голяма сладурана пупу Heart
Момичета, дойде ли ви цикъла? Втория по график , като преди ли се очаква да бъде или може да е нередовен? Изобщо не съобразих да попитам доктора….

# 581
При мен дойде първият цикъл, на практика кърменето приключи преди месец и половина - два при нас. И беше ужасно обилен цикъл. Наложи се да използвам остатъка от следродилните превръзки.

# 582
  • София
Като споменахте невъзпитани деца, да си разкажа за миналата седмица. Отиваме с ММ и беба в парка. Минаваме край един блок в квартала и от една тераса ни заляха с една купа вода - върху мен и количката с бебето, което спеше. Добре, че имаше един навес на магазин на партера, та само ни изпръскаха, че иначе щяхме да сме вир вода, особено бебето. Поглеждаме нагоре и едни лапета 8-10 годишни макс, оставени сами вкъщи и заливат минувачите с вода. Бях втрещена, че умишлено искаха да залеят количка с бебенце. ММ се вбеси и тръгна да влиза в блока и да се разправя и малките гаменчета започнаха да се извиняват. Animal See No Evil

# 583
Gerka, разбирам че си се панирала да не се разболее детето и е нормално. Но също така трябва да приемеш, че се случва. Правиш каквото можеш, пък то каквото има ще става. Не стой на тръни.
Аз съм с бацилоносител на 4 години, ходещ на градина, обаче ей на таткото вече два пъти е болен - а той не ходи никъде освен до магазина.
Бях споменала, че по същия начин той донесе и шарката на каката. Дето все мислиш че детето ти ще я лепне от градината…ми не.. от баща си..
Мисълта ми е да го приемеш, че може да се случи и просто да знаеш как да реагираш.
Моите златни правила са:
- провери къде може да отидеш на преглед във всеки един ден/час. Бонус е да знаеш и как се стига до там.
- зареди вкъщи всичко, което може да ти потрябва за първа реакция и ЗАПИШИ някъде кое как се дава. Защо? Защото когато се наложи си изнервена и всяка секунда в четене на листовки и проверяване ти внася в пъти напрежение.
- научи се да дишаш дълбоко и да го правиш, когато се усетиш че се паникьосваш. Това иска тренировки, но върши чудеса.
- винаги един от вас двамата трябва са внася баланс. Ако си ти паникьосана, той трябва да е рационален и обратното. Изговорете си го. Ние не сме, но така е било винаги.

Всяка подготовка спестява допълнително внасяне на напрежение.

# 584
Ленка, голяма кукла Simple Smile Този пухест гащеризон на колко градуса й го слагаш. Аз нали съм се засилила сега да купувам дрешките 74 размер, че ми писна да идват малки. Бодитата стават, ама пухкавият гащеризон от HM доста големичък идва, а и не знам за колко градуса е. Ние все сме в единоборство, аз да го обличам, баща му да го съблича.

И аз не знам как ще се оправям на детските прощадки, особено пък, ако някой пуши. Но аз съм жена на възраст, доста сприхава и свръхпротективна майка за някои неща, така че бързо ще се намразим с колегите родители. Ама като съм права, ко ще ми кажат... През бременността колко си вдигах кръвното от идиоти в парка, ама нали гледах да не си вредя и подминавах, ама вече мога да влизам с бутонките...

Моят цикъл дойде точно 10 дни преди да стане година от последния миналата година. Като физическо неразположение изобщо не го усетих, но емоционално се бях сринала преди него и мисля, че и това допринесе.

Моят въпрос към вас, да излезем малко от ежедневието, е  въпрос, който си коментирате, вярвам, често - на кого прилича бебето, хах.

Моето доста прилича на баща си, бяло със светли очи, но не синеят като неговите, един особен синьо-сив цвят е, като свечеряващо се лятно леко облачно небе Simple Smile Бих казала може би към пъстри. Много не ми се ще да прилича на баба си по бащина линия, защото освен че не й се кефя, не е и красива жена. Не знам ММ на кого прилича от техния род, той е доста красив в лице, особено като по-млад... хах

Вие на каква възраст сте, горе-долу повечето мисля, че сте на 30-35. Аз лично съм към горната граница за групата 39 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт