Един лек флирт... или в какво може да прерастне

• 9 336
  • 243
  •   1
Отговори
# 60
А защо тази енергия, която отделяш на този мъж, не я използваш, за да разбереш защо бракът ти не върви и има ли как да се подобри?

Опитвала съм се вече десетки пъти, ако не и стотици да говорим, изобщо не ме слуша. Даже няколко дни преди да срещна въпросния мъж обмислях много внимателно варианта да се разделим... но сме заедно от толкова много години и не винаги е било така. Писна ми обаче да съм робиня, слугиня и детегледамка, а в замяна само упреци да слушам.. не веднъж съм получавала намеци от мъже, режела съм ги. Да не помислите, че веднъж ми се е усмихнал късмета и давай.. просто този дойде в най-подходящия момент и честно казано сега ми липсва тази тръпка.

# 61
Не, не, не е баш така. Ти си склонна към изневяра, иначе и Брад Пит да ти смигне, ще държиш на мъжа си.

Ако не си била наясно, животът се променя след раждането на дете - ставаш 24/7 обслужваща детето си. Да, бащата може да помага, но все пак трябва да работи. Ти си тази, която трябва да е вкъщи и да гледа детето. И, не, не си детегледачка - детето е твое, нарича се майка!!!

Седни си на гъза, гледай си мъжа, че ще станеш поредната разведена заради нЕкъФ, дето ти е завътял главата.

# 62
Еми така е , мъжа като забрави да прави комплименти , се появяват други мъже .

Това е самата истина.
Жената обича с ушите си - стара, изключително вярна максима.
Не зная защо е така, има няколко теории.
Най-близкото до ума обяснение няма да се хареса в бг-мама.

# 63
Бащата е пълноправен родител, който е също толкова отговорен за това дете и грижите по него, колкото авторката, а не е там, за да "помага". А много жени работят и гледат децата си, къде е написано, че непременно трябва да седят вкъщи?

Хиляди пъти предпочитам разведена пред това да съм с мъж, който ще ме кара да се чувствам зле и ще бяга от отговорност.

Авторке, наистина реши какво ще правиш с твоя мъж, ще говорите ли, на семейна терапия ли ще ходите, ще го юркаш ли, но от бездействие и чакане да се върне хубавото старо време едва ли ще видиш промяна. Няма да ти е първото изкушение мъжът, за когото е темата, ако в пика на живота ти ти липсват разбиране, емоция и подкрепа.

# 64
Авторката е майка на малко дете, т.е. по майчинство. Нейната работа е да го гледа. Иначе, да, съчетават се, а детето се отглежда от градина или баби.
Но няма как мъжът да е 10 часа на работа, жената вкъщи и да се оплаква, че си гледа детето.

А, пък щом не ѝ харесва, нека се развежда. Животът и грешките са си нейни.

# 65
Просто погледнато е както всички пишат.
Но в живота може да е доста сложно.
Има и кофти мъже. Има и свестни.
Никога няма да разбереш какво е станало.
Тика течат едни съчинения.
Преразка по картинка.
Аз мога да кажа само че не винаги нещата се случват. Както очакваме.
Живота е супер странен. Незнам какво ще кажат всички писачи тук ако след година 2 се окаже че твоя мъж ти е изневерявал по същото време.

# 66
Не знам, възможно е в темата да пише подробно какъв живот водят с мъжа й, а аз да съм изпуснала.

Но авторката го описва сякаш мъжът тотално е абдикирал. Хора, които работят по 10 часа, също намират време да се включват в отглеждането на детето си. Щом той има енергия да я упреква постоянно, значи има енергия да й съдейства с гледането на детето.

Не смятам, че разводът е непременно грешка. Понякога се оказва най-доброто решение за всички. Без да твърдя изобщо, че авторката трябва да се развежда.

# 67
Хиляди пъти предпочитам разведена пред това да съм с мъж, който ще ме кара да се чувствам зле и ще бяга от отговорност.

Mъжете чувстват отговорността другояче,  а и това им се насажда при общуването с други мъже.  Те мислят как да осигурят семейството, да има пари, дом, кола, дрехи... И ако това го има с чиста съвест смятат, че си вършат работата.

# 68
  • Варна
....липсваше ми това, че ме караше да се чувствам красива и желана. ...
Аз не познавам мъж, който да не е карал жена, която иска да спечели, да се чувства красива и желана... Собственият ви съпруг също ви е карал да се чувствате така в началото, нали? И всеки друг мъж би могъл. Не виждам с какво въпросният познат е по-различен, че да си заслужава.

# 69
В съвременния свят 90% от изневерите биват хванати, защото изневеряващите нямат нужните качества да си прикрият следите и биват хващани от партньорите си. Най-често сами се издават.

Да, бе, 90% били хванати, ама друг път. Хванати са много по-малко даже и от дълготрайните връзки, да не говорим за инцидентните забежки. По-скоро бих редактирала мнението ти така:
В съвременния свят ПРИ 90% от изневерите, КОИТО биват хванати, ХВАЩАНЕТО СТАВА, защото изневеряващите нямат нужните качества да си прикрият следите и биват хващани от партньорите си. Най-често сами се издават.

И към авторката - това, дето си искала само малко гъдел, ама не повече от минаване на дадена граница, също си иска умения. Някои го могат, други се омотават като пилета в кълчища и хлътват.  Най-вече, защото тръпката намалява с времето и за да се поддържа се налага да се отиде още малко по-нататък. И така малко по малко се стига до леглото Wink А стигне ли се до там,  пак някои умеят да излязат сухи от водата, а други се давят. Такъв е животът.
Много точно казано. Мислех си подобно нещо последните дни. В началото наистина за мен беше просто игра, забавно ми беше, капаше ме да зацравя за проблемине ми ( в момента наистина са доста). Малко по малко обаче, границите почнаха и на ментално ниво да се преминават. Истината е, че след тази среща, ако наистина го бях усетила, че е пич на място и нама да се раздрънка, на следващ етап сигурно щях да го направя с него..

# 70
Щом има много бащи, които се държат наистина като такива и се грижат за децата си не само материално, значи да слагаме всички мъже под общ знаменател е несериозно.

# 71
Ще се опитам да разясня следно като казвам "Нямаш психиката да изневериш", не му придавам позитивен или негативен контекст. Просто констатирам способност. Например, не всеки човек има психиката да стане хирург и да реже хората. Някой могат да го направят други им става лошо от гледката, трепери им ръката и ще направят един куп поразии ако се опитат да оперират някой. С изневерите е подобно, ако изневериш и си начеш крастата, най-лошото, което може да направиш послед е да те гризе съвеста, да се чувстваш виновна, да си признаеш пред съпруга ти и да му искаш прошка. Или пък да си трайно да си промениш отношението към съпруга ти, което пък ще го направи него подозрителен.

В съвременния свят 90% от изневерите биват хванати, защото изневеряващите нямат нужните качества да си прикрият следите и биват хващани от партньорите си. Най-често сами се издават.

В предишна връзка, когато цях на около 20 ми се случи, така че може би не е до психика, а до партньор, време, ситуация. Не изпитвах вина, след време просто оставих въпросното момче, той не разбра. Сега обаче е много по-различно, с този човек съм 12г, имаме дете, обичам го, въпреки проблемите и рискът тук е несравним..

# 72
Истината е, че след тази среща, ако наистина го бях усетила, че е пич на място и нама да се раздрънка, на следващ етап сигурно щях да го направя с него..

Основно правило на кръшкащите е да го правят с други семейни (обвързани), защото тогава всеки си пази семейството и е готов да пази тайната. Няма опасност да ти се лепне, защото сте на една вълна - с приоритет да се запази тайната и чак после да съгрешавате само ако е безопасно. Докато ако кръшкаш с необвързан за него няма проблеми, не му пука за дискретността, когато му е скучно досажда и прочее.

# 73
Не знам, възможно е в темата да пише подробно какъв живот водят с мъжа й, а аз да съм изпуснала.

Но авторката го описва сякаш мъжът тотално е абдикирал. Хора, които работят по 10 часа, също намират време да се включват в отглеждането на детето си. Щом той има енергия да я упреква постоянно, значи има енергия да й съдейства с гледането на детето.

Не смятам, че разводът е непременно грешка. Понякога се оказва най-доброто решение за всички. Без да твърдя изобщо, че авторката трябва да се развежда.
За съжаление имат дете
Ако нямаха лесно

# 74
Аз не казвам, че трябва да се развеждат изобщо. Авторката да си прецени, виждам, че е мислила самата тя за раздяла много преди да я има тази тема. Може и да се опита да спаси брака си. Но просто трябва да има някакво движение, защото иначе изневярата й е в кърпа вързана, ако не с този, с друг.

Хора с деца се развеждат всеки ден впрочем.

Общи условия

Активация на акаунт