Какво толкова отблъскващо има в това една жена да обича и пие бира?

• 10 435
  • 258
  •   1
Отговори
# 180
Няма много смисъл да си мерим кой колко го подува бирата, не и по полов признак де.
Около мен има повече от един мъж, които се оплакват от подуване ако изпият една малка бира, а за голяма не си и помислят че им става чак гадно. Аз такива проблеми нямам нито с една голяма, нито с две, нито с три Grinning Е каква вина имам аз че на другите не им понася?? На много хора пък от зеленчуци им се подува коремът зловещо, а пък минава за много женствено на среща жената да си поръча само салата или поне предимно това да яде. Чудесна логика, мдаа...
С газирани безалкохолни не мога да сравня понеже такива не пия освен газирана вода. Мога само да предположа че с всичката захар и химии и те едва ли се понасят добре от всеки стомах.

Подуват се, защото пият бира за два-три лева - Бургаско/Ариана/Туборг/Хайникен/. Нормално.

Нека си вземат някоя хубава ИПА/ЕПА, някой хубав Вайс. Просто хората не са достатъчно образовани и си мислят, че евтината светла бира е всичко и си купуват от най-евтините. Много мои приятелки и приятели са така. И аз бях така преди. Така че е малко относително всичко Simple Smile

# 181
  • По света и у нас
Аз се връщам в Бг за да ям в Мимас 😉 и за шкембе чорбата в мистър Пица отсреща на Мимас.

# 182
За мен е много по-отблъскващо мъж, който всяка вечер плющи ракия след работа пред това една жена да пийне една бира.
То вече и това ли е станало критерий в света на запознанствата? Пиеш бира - вън! 😀 Не знаех, че алкохола е по полов признак, ама ето на, Чак било turn off. 🤦🏻♀😀

# 183
Алкохолът не е по полов признак, но някои простотии като тази от коята тръгна темата...

# 184
Темата се извъртя малко - защо мъжът може да прави нещо и това да е нормално, а жената да не може.
Но всичко е в това как възприемаме въпроса. Представете си, че беше "Какво толкова отблъскващо има в това един мъж да обича и да пие ракия?" Първото нещо, което на мен ми идва на акъла е количеството. Ако една жена обича бира, и на сядане обръща 3-4 бири за мен ще е отблъскващо. Ако гледаме мач (или фигурно пързаляне) и тя пие една бира - нищо притеснително. Аз лично бих имал притеснение, ако съм на среща и жена си поръча втора бира.

# 185
За някои мъже не е привличащо да видят жената на първа среща да пие бира. На някои жени не им е привличащо на първа среща да видят мъжът да удари една голяма ракия. Мисля, че можем вече да си стиснем ръцете, че всеки има правото да приема какво е привличащо за него и да да приключим въпроса Grinning

# 186
  • София
Много клишета и стереотипи се изказаха..Какво означава не било лицеприятна гледка и не било привличащо? Кое точно? Значи да считам, че при първа среща има "етикеция", в която ако пия, то аз да си поръчам минерална вода и ако обичам шкембе чорба, да поръчам хайвер белуга, за да докажа какво? Това ми се струва адски лицемерно и после въпросът тук щеше да е "Ама тя каква беше и се показа, а какво излезе после"..Или "Всички се крият зад маски, един няма искрен и естествен"...Е, как да има, след като желанието е на първа среща всеки да се покаже с маска и такъв, какъвто не е? Какъв точно щеше да е резултата, ако на първата среща въпросният човек /независимо дали мъж или жена/ се представи по "етикеция" по даден начин, а след това се окаже, че това не резонира с реалността? На мен ми се струва адски лицемерно и отблъскващо. Та, някой спокойно може да е ударил три ракии на излизане и да си пие водичката. Било тъпо човек да е себе си на първа среща, а не е тъпо да се представи в една светлина, а след това да се окаже друго? Който не му изнася, че някой е пил една бира на първа среща, никой не го задължава да излиза повече с този човек. Точка! Искате откритост, а когато ви се поднесе започвате да питате защо и как е възможно...Не го разбирам това..

# 187
Не не питаме. Казваме, че като има искреност и тя е в това една жена например да обърне три бири на първа среща или един мъж да удари две големи ракии и да затапи с една бира отгоре - то тогава е нормално отсрещната страна да го приеме като "отблъскващо" и да няма втора среща. Ако се харесат хората и си пийнат колкото си пият всяка вечер, и го намират за нормлно - то значи са открили сродната си душа. Но правилото е все пак на първа среща да се опитаме да покажем най-доброто от себе си, а то едва ли включва кой колко носи на пиене.

# 188
Добре де, Антония. Ти когато излизаш с някого нямаш ли някакви неща, които лично теб ти харесват или не ти харесват? Нещо, което да ти прави впечатление, положително или не? Тук не говорим за никаква етикеция или какво може и какво не може да се прави, говорим само за лични предпочитания. Не знам как по-ясно да го напиша. Всеки може да си прави каквото иска и всеки има правото да си се привлича или не от различни неща.

# 189
  • София
Само за бира и ракия пишете. А какво е положението с водката и джина? Защото аз ракия не обичам, бира – може, ако е горещо, но наистина не повече от една, защото ми става тежко. Пия само водка, джин и бяло вино. Та сега взех да се притеснявам Anguished

# 190
Ами стига да не е прекалено като количество.... Смятам, че не са много и жените, които биха харесали мъж да пие много.

# 191
  • София
Да покажем най-доброто от себе си? Добро за кого? Това е субективно..И отново е лицемерие и прикритие. Да покаже най-доброто от себе си като изпие една вода, вместо бира ли, която всъщност обича например? Това си е чиста доза заблуждение. Неща, които харесва или не един човек всеки има, но ако стигна до там да демонизирам някого заради една бира на първа среща, то определено бих потърсила проблема в себе си. И го казвам като човек, който като цяло не пие.

# 192
Milenaka, ти си в групата дето прави много лошо впечатление, че не пие достатъчно. Непиенето на ракия е признак на непатриотичност.

# 193
Има огромна разлика между това да "демонизираш" някого, задето пие бира и просто да не те привлече с това свое питие. На мен бирата специално ми прави някакви асоциации и затова не ме кефи. Обясних по-горе защо с цел да дам някаква обратна връзка на авторката. И както вече казах, това е нещо дребно. Ако жената е стойностна като цяло и хубава, едното пиене на бира няма да направи впечатление.

# 194
  • София
Milenaka, ти си в групата дето прави много лошо впечатление, че не пие достатъчно. Непиенето на ракия е признак на непатриотичност.

Astonished JoyJoy
Сега, ако ти кажа, че преди май две седмици мъжът ми ми заяви същото...

Общи условия

Активация на акаунт