Какво толкова отблъскващо има в това една жена да обича и пие бира?

• 10 425
  • 258
  •   1
Отговори
# 195
  • Out of the Mix
... Първото нещо, което на мен ми идва на акъла е количеството. Ако една жена обича бира, и на сядане обръща 3-4 бири за мен ще е отблъскващо. Ако гледаме мач (или фигурно пързаляне) и тя пие една бира - нищо притеснително. Аз лично бих имал притеснение, ако съм на среща и жена си поръча втора бира.
Hands ClapHands Plus1Hands Ok Hand...или филм.
Повечето, с които сме правили това, трудно изпиваха и цяла.

Reagan, така е за бирата и асоциациите, но има много качествени производители, правещи натурални бири, съдържащи само питейна вода от еди си кое поточе/кладенец в еди си кой балкан, скъп висок клас хмел, ечемичен малц, които си имат и своите хранителни "достойнства". Отлежаване, ферментация, пивни дрожди, нещо като при виното, ама не съвсем.
Няма да изброявам и описвам, защото няма да се правят реклами.
Въпросът е как се пие и с каква идея - да се "нальокаш", или да вземеш една и да се насладиш с удоволствие. Simple Smile
Както споменах по-рано с храна и по време на хранене избягвам, пълни излишно и не е приятно, а масово така консумират. А това, което харесвам и консумирам на малко места го има, защото е скъпо и няма да им носи оборот на заведенията, и е за ценители общо взето.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 17:59 от Revoker

# 196
  • София
Аз като виден непияч, реших да се присъединя от немай къде Joy Пияни хора попринцип не ме кефят, независимо от пола, иначе някои си пийват социално и за кеф, в което не виждам нищо лошо.

След 40 години - 80 % от мъжете са със шкембета. Даже и тези дето не пият бира. И жените им са ОК, излизат си с тях, спят с тях, готвят им, хапват и пийват с тях....

Пък аз от форума бях останала с впечатлението, че всички мъже 40+ изглеждат като 30-годишни и са в топ форма Laughing

ПП: Шкембета не харесвам.

# 197
Малко хора харесват пиян човек насреща си. Дори и да не е досущ пиян а просто видимо почерпен. И за себе си не го харесвам това, предпочитам да съм си изцяло на акъла. Което е и една от причините при излизания да си поръчам бира, измежду малкото питиета които ми допадат вкусово.
Другите които харесвам са по-силни и за мен трябва да са в дегустаторски количества Grinning Т.е. едно малко в домашна обстановка, гушнато в подходяща чаша и повече го мириша отколкото го пия, но да му се изкефя максимално. Хубав тъмен ром, хубаво бренди, определени вина от които пак повече от една чаша вече ще я усетя. Т.е. ако съм навън, нещо такова и да си поръчам, пак повечето време ще съм на вода.
А бира мога. Много даже Grinning И с нея ако се проточи сбирката и почна да я усещам, пак минавам на вода, но поне не е след 2-3 глътки Grinning

# 198
Аз имам две прости правила за себе си: не пия преди вечерно време и не пия сама. Случвало ми се е да практикувам второто, ама дори една чаша вино или един кен бира сама ме потискат. Друга тема е, че грам не държа на алкохол. 🙄

По купони, дискотеки, рождени дни, сватби, Нови години и така нататък, най-естественото е човек да се почерпи. Коктейл с момичетата, вино в ресторанта, бира с колегите за мен са нормални неща, би трябвало всеки да знае колко може да изпие без да му се отрази покъртително.

Алкохол с всяко ядене, с мезето на обяд, вместо вода - тц, вече си е битов алкохолизъм и има място за притеснение. Впрочем в Източна Азия (Япония, Южна Корея) алкохолната култура задминава дори българската. Там има силен натиск да пиеш с шефа и колегите с цел вписване в йерархията.

# 199
Повече от половината азиатци имат генетичен проблем с усвояването на алкохола и не им понася в по-големи количества. Напиват се от малко и не разбирам защо ще ги насилват в тази посока.
В Америка пък се наливат с концентрат без никаква храна, което води до същия резултат.
На Балканите се пие много и това е далеч над представите ми за нормалност. Дотолкова е прието за норма, че даже не ме учудват мнения тук, че ако някой е пълен въздържател не е читав човек.
Съседа ми например си вари у тях бира в промишлени количества и се налива от сутрин до вечер. Неприятна гледка да го гледаш винаги почерпен да се качва на колата. Голяма ми е дилемата дали да се правя на добър съсед или да се обадя в полицията особено когато качва и децата в колата. Всеки алкохол може да породи пристрастяване и рядко човек остава завинаги на ниво дегустация.

# 200
За мен е отблъскващо защото имам в близкото ми обкръжение жена на 50+ която не сяда без алкохол на масата. За мен не е нормално всяка вечер да опукваш по бутилка вино и то сама. (Не, не преувеличавам.)
От години не съм я виждала без бутилка бира в ръка. Седне ли се някъде се поръчват 2 бири наведнъж, едната се изпива на екс.
Грозна работа..

# 201
  • Out of the Mix
Обществена тайна е, че в БГ се пие много.
Всеки втори, айде трети е пушач и битов алкохолик.
Мерилин, тази твоя позната явно изповядва правилото за 30 гр. ракийка за дезинфекция и здраве. Grinning

# 202
Здравейте,
 Всяко нещо, което е в нормалните граници е добро. Проблемът идва, когато се прекалява и се превърне в лош навик. Имаше коментар, че никой не обича партньорът му да мирише на бъчва, мога да добавя "или на пепелник". Това наистина отблъсква. Сега, ако и двамата пият бира, или и двамата пушат определено няма да имат проблем с това. Затова е добре човек да си намери половинката, която най- добре му пасва. Освен това, когато любовта между двамата е истинска, тия неща са подробности, които могат да се изяснят в последствие с взаимни отстъпки и разбирателство. Когато обичаш някого истински, ти се научаваш да се съобразяваш с това, което той харесва или не харесва. Ако има истинска любов, такива дреболии ли ще я прекратят?
  И накрая като заключение: Особено в горещите дни студената бира е много приятна, тя е невероятно добра, когато се консумира със скара, с пържено или печено месо и риба. Но прекалената и консумация води до не толкова приятния "бирен корем", както при мъжете така и при жените. Също е много опасно да се пие ледена бира, когато си изпотен и прегрял, това директно може да доведе до ангина или още по- опасно - преплитане на червата. Така че, обичайте се истински! Съобразявайте се с човека до вас и бъдете достатъчно разумни Wink

# 203
Интересна тема. Може би, бирата се приема за мъжка напитка и ако жена надига халба, на мъжът с такива предразсъдъци, му се губи женското в тази жена. Но смятам, че това са лични предпочитаниия. Няма лошо жените да пият какъвто и да е алкохол, стига да не се напиват, което вече е нелицеприятна гледка за повечето хора.

Темата ми хвана окото, защото в близкото си обкъжение имам жена на 28г.,  която по цял ден и по цяла вечер пие бира. Вода не консумира.  Всяка вечер изпива по 4-5 малки бири, през деня се почва от обяд и не спира. Каквото и да прави, до нея е една биричка. При това задължително да е студена. Ако се стопли, не се пие и се отваря следваща. Майка й казва, че сутрин като се събуди, на нощното й шкафче, две празни бутилки. Явно така се приспива. За мен това си е чист алкохолизъм и то на тази ранна възраст.

# 204
Интересна тема. Може би, бирата се приема за мъжка напитка и ако жена надига халба, на мъжът с такива предразсъдъци, му се губи женското в тази жена. Но смятам, че това са лични предпочитаниия. Няма лошо жените да пият какъвто и да е алкохол, стига да не се напиват, което вече е нелицеприятна гледка за повечето хора.

Темата ми хвана окото, защото в близкото си обкъжение имам жена на 28г.,  която по цял ден и по цяла вечер пие бира. Вода не консумира.  Всяка вечер изпива по 4-5 малки бири, през деня се почва от обяд и не спира. Каквото и да прави, до нея е една биричка. При това задължително да е студена. Ако се стопли, не се пие и се отваря следваща. Майка й казва, че сутрин като се събуди, на нощното й шкафче, две празни бутилки. Явно така се приспива. За мен това си е чист алкохолизъм и то на тази ранна възраст.

Пълничка ли е?

# 205
Не, слаба е.

# 206
  • Sofia
Между другото, не при всеки честата употреба на бира води до появата на "бирено коремче". Simple Smile

# 207
Ха ха Simple Smile Може би, но при повечето ... Има и такива, на които нищо не им се лепи, но пак е добре всичко да е в разумните граници Simple Smile

# 208
# 209
Сетих се за една случка - един приятел беше завел мацката на първа среща да ядат дюнери. Не било това плана, ама пийнали, огладнели и - айде на дюнерите.
После вика - аууу, ама тя много просташки яде! Как се яде непросташки дюнер Joy
Точно преди малко с моя съпруг от 25 години ядохме сандвичи с прочутото монреалско пушено месо. Ами много просташки се яде! Аз отхапвам, то ръси парченца пушено месо! Леко помлясквам от време на време, изобщо, трагикомедия! Викам му, не е за първа среща този ритуал! Добре че се знаем, че сме иначе културни, че ако ни беше първа среща, втора нямаше да има! Като добавиш факта, че снощи пих бира, направо ме отпиши.

Общи условия

Активация на акаунт