Пубертетът при момичетата до 14 години

• 19 453
  • 387
  •   1
Отговори
# 375
Аз ползвам Пижо и Пенда - всички продукти, като най-много харесвам пяната Simple Smile Познавам и създателката на марката. Член на форума е Simple Smile

А коя серия според вас е по подходяща лавандулата или розата?

# 376
  • Бургас
За пъпките и за почистване - лавандулата.
Пяната на розата пък е отлична за интимните части. И аз я ползвам тайно Simple Smile

Розова вода ползвам редовно вместо тонер или като фиксация на грима, и за освежаване през деня.

# 377
Здравейте. На 11 е. Гримира се. Купила съм и много качествена козметика. Гримира се толкова нежно и деликатно, ако не знаеш, че е с грим няма да разбереш. Слага си спирала, понякога леко пудра и гланц за устни. Нокти не бих позволила.
Напоследък много дрехи си купува от New Yorker, влече я по-тийн модата- голи пъпове, дънки изтъркани, роклички с гол гръб. Аз много следя да не прекали и да не изглежда пошло или грозно за възрастта си. Сменя настроенията постоянно- ту щастлива, ту крива. Мисли вече за момчета, но едно такова по детски и наивно Simple Smile Има менструация от половин година. Ходихме и на гинеколог вече.  Няма да е лесно Simple Smile

# 378
  • София
Днес бях на лекция с моята за интернет тормоза. На 11 е, няма нито ИС, нито нищо. Беше шокирана как хората лъжат за всичко. Не вярваше, че снимка веднъж качена някъде в мрежата остава за винаги там дори ти да си я изтрил. Говориха и за педофили, и за чатове с непознати, и за снимки и видео чатове с публикуване после в общи групи. Мисля че доста я приземи всичко това. Беше полезно и за родителите.
Страшно е факт.
Какви са тези срещи,можеш ли да споделиш. Аз всичко това го говоря от 5 годишни непрекъснато, но отговорът който полуавам е- е и кво ще ми направят и тн...Та може би ако и друг обясни...

# 379
Здравейте, Мами!
Издирвам книгата “ КОГАТО ТЕ ТРЕСНЕ ПУБЕРТЕТЪТ – само за момичета“ от Николета Новак. Тиражът е изчерпан, преобърнала съм десетки книжарници + няколко групи във Фейсбук, но не я откривам. Ще съм безкрайно благодарна ако някоя от вас я има и е готова да я сподели с мен🙏

# 380
  • София
Моля за помощ. Дъщеря ми е на почти 9 г и половина. Днес ми се оплакала, че през деня я е боляла лявата гърда и напипах нещо като топче. Личната каза, че било нормално от пубертета и т.н. Случвало ли се е и на вашите дъщери, има ли нужда от преглед, изследвания? Личната каза, че няма нужда от нищо подобно, но ми се ще да чуя и други мнения.

# 381
Спокойно, когато започват да растат гърдите първо са точно топчета

# 382
  • София
Много благодаря, при мен ми е като бяло петно как е било. Нищо не си спомням. 😂А дали да очакваме и цикъл скоро. 🫣 Все ми се ще да не е толкова рано, ама...

# 383
Не е задължително, на моята топчета на гърдичките започнаха към 9-10 г, цикълът дойде на 11г. Като преди това няколко месеца имаше доста силни подготвителни болки в яйчниците, чак плачеше. Леко прозрачно, като белтък секрет и после дойде цикъла. От тогава 2 години вече си идва на датата всеки месец.

# 384
  • София
Много благодаря отново.
Много хубава и полезна тема!

# 385
Здравейте, Мами!
Издирвам книгата “ КОГАТО ТЕ ТРЕСНЕ ПУБЕРТЕТЪТ – само за момичета“ от Николета Новак. Тиражът е изчерпан, преобърнала съм десетки книжарници + няколко групи във Фейсбук, но не я откривам. Ще съм безкрайно благодарна ако някоя от вас я има и е готова да я сподели с мен🙏

Със сигурност в големите библиотеки я има.

# 386
  • на земята
Здравейте,темата не е много активна,но да попитам все пак.Дъщеря ми е на 12 години,има леко зацапване кафяво светло кафяво,чудя се дали е възможно да е първи цикъл?Няколко дни е вече 4-5 и това е засега.
Личната каза,че можело да зацапва ,а да дойде чак след месеци и година.Не е от развитите,но това май няма значение.Тренира усилено спорт.
При мен не беше така ,а направо си имаше цикъл както си му е реда дет се вика/
Благодаря за споделеното

# 387
Здравейте, може ли препоръка за детски АГ в София за момиче?

Общи условия

Активация на акаунт