Пубертетът при момичетата до 14 години

• 19 494
  • 387
  •   1
Отговори
# 360
Днес бях на лекция с моята за интернет тормоза. На 11 е, няма нито ИС, нито нищо. Беше шокирана как хората лъжат за всичко. Не вярваше, че снимка веднъж качена някъде в мрежата остава за винаги там дори ти да си я изтрил. Говориха и за педофили, и за чатове с непознати, и за снимки и видео чатове с публикуване после в общи групи. Мисля че доста я приземи всичко това. Беше полезно и за родителите.
Страшно е факт.

# 361
Днес бях на лекция с моята за интернет тормоза. На 11 е, няма нито ИС, нито нищо. Беше шокирана как хората лъжат за всичко. Не вярваше, че снимка веднъж качена някъде в мрежата остава за винаги там дори ти да си я изтрил. Говориха и за педофили, и за чатове с непознати, и за снимки и видео чатове с публикуване после в общи групи. Мисля че доста я приземи всичко това. Беше полезно и за родителите.
Страшно е факт.

Да. И аз така мисля като теб и процедирам така.
Полицаят който прави обяснението при нас каза, че ако знаехме реално колко е опасно и колко случаи имат, никога нямаше да им позволим да се докоснат до мрежите..

Аз имам/съм имала ВСИЧКО, мисля и преди съм го казвала. Ние израстнахме без интернет и не познаваме опасностите му, така че и аз ги уча в движение. Даже Тиндер си направх, за да разбера как работи. Мм знае Simple Smile ужас.. просто. Без да ми се вижда лицето с някаква льокава снимка, за един ден имах по 20 лайка..
За децата, тъй като започва да става легално ограничение 16г в много държави, ще го използвам като аргумент.

# 362
mmm_st къде и как разбрахте за такива лекции? децата ни трябва да се образоват точно за измамите и как да се държат в интернет. детето ми опитва да се държи като възрастен, но като опит си е... дете и лесно се лъже

# 363
  • here and now
Моята е на 14. Има ИГ от около година. В него има само хора, които познава.Непознати не приема, но и с познатите внимава. Наясно е, че всичко качено в интернет може в един момент да стане достояние на целия свят(не само снимки, но и чатове). И нагледно разбра, след като нейна съученичка си снимала гърдите и ги пратила на "гаджето", а после снимката обиколи цялото училище, че и при директора ходиха и двете страни. Говорим за рискове и опасности, тя си е предпазлива натура принципно.
На мен ми се смеят, но аз още от детската градина се подготвях за пубертета. За мен беше важно да имаме добра връзка и доверие. Никога не ме е хващала да я лъжа и знае, че когато казвам нещо, то е така и е важно да се вслушва в думите ми. Рядко забранявам неща, за повечето я оставям сама да взема решение, като препоръчвам или не препоръчвам нещо. След като посети фризьорка, която НЕ препоръчвах и ходи при моята, ама си плати с джобните, вече приема препоръки на 99 процента.

Имаше случай, към края на учебната година бяха направили профил с нейните данни и снимка и разпратили покани на цялото училище. Тя бързо усети чия работа е това, поговори си с младежите и за под 24 часа профила изчезна.

Дописвам. Нейна съученичка има ИГ и гадже има(почти истинско, ходят на срещи и се натискат и целуват). Майка ѝ, въпреки, че ѝ проверява телефона редовно не знае(за гаджето). Трие, крие и продължава.

# 364
Аз имах гадже на 12 и се целувахме и нашите не знаеха, докато не им го сервирах съвсем по детски😊  Тогава нямаше ИГ... Пишехме си бележки на листчета и си ги разменяхме в междучасието ..
С ММ се запознах в mIRC преди 25г.
На моя син първото гадже беше на 13 (той на 17)...
Аз не ползвам ФБ, ИГ или нещо от вида ..

# 365
Аз съм от Плевен, моя позната психоложка е ходила на двуседмичен курс към института в София и направи тук лекция за деца и родители. Видях във ФБ събитието и веднага и писах, че ще ходим.
Има в София също такива лекции, във Ютюб канала на института има много клипчета на реални случаи. Тя пусна едно съвсем невинно, как могат да изтеглят пари от телефона на дете без дори да разбере. Имаше и за момиче, което води видеочат с приятелка, влиза да се къпе на видеочат, приятелката започва да записва и после пуска всичко в групата на класа. Момичетата са били близки, спортистки и много често са се къпали заедно и случващото се не е било нещо странно. Странното е заспива и пускането в групата. Имаше много разговори за сексинг и гейминг. Защото и при момчетата има тормоз, но е по-рядко заявяван.
Децата лъжат, и ние сме лъгали. Голямата, която е била винаги откровена с мен се опитва да хитрува от известно време. Те знаят какво няма да одобрим и не искат да имат конфликт с нас или да ни разочароват, за това лъжат или премълчават.

# 366
Споделете за други такива лекции, моля, онлайн също ще са ок.

# 367
И аз съм от Плевен, но съм пропуснала тази лекция. Как се казва ютуб каналът?
Аз съм от Плевен, моя позната психоложка е ходила на двуседмичен курс към института в София и направи тук лекция за деца и родители. Видях във ФБ събитието и веднага и писах, че ще ходим.
Има в София също такива лекции, във Ютюб канала на института има много клипчета на реални случаи. Тя пусна едно съвсем невинно, как могат да изтеглят пари от телефона на дете без дори да разбере. Имаше и за момиче, което води видеочат с приятелка, влиза да се къпе на видеочат, приятелката започва да записва и после пуска всичко в групата на класа. Момичетата са били близки, спортистки и много често са се къпали заедно и случващото се не е било нещо странно. Странното е заспива и пускането в групата. Имаше много разговори за сексинг и гейминг. Защото и при момчетата има тормоз, но е по-рядко заявяван.
Децата лъжат, и ние сме лъгали. Голямата, която е била винаги откровена с мен се опитва да хитрува от известно време. Те знаят какво няма да одобрим и не искат да имат конфликт с нас или да ни разочароват, за това лъжат или премълчават.

# 368
Довечера ще си видя папката с информацията и ще пусна линк тук. Жената си беше направила труда и за всеки имаше по една папка със ситуации. Аз останах очарована.
Да, заплаща се. Но това е труд и знания и аз бих платила за такъв тип лекция, но да видя че нещо влиза в главата на това човече до мен!

# 369
С радост бих платила за такъв курс, щото едно е майка ти да ти пили и съвсем друго да чуеш истински случаи от специалист.
Чакам и аз канала в Ютюб да гледаме 🙏

# 370
И аз бих завела дъщеря си на такава лекция. Брат ѝ е на 13г., но го е страх от опасностите в интернет и е много внимателен. Беше гледал предаване за тъмната мрежа и оттогава си има едно наум. Дъщеря ми си мисли, че морето е до колене и моето дуднене е нещо като фонов шум.

# 371
Сайта е SafeNet.bg, това е линк към клиповете https://youtu.be/nSJbZzKMz0Q?feature=shared  ето още https://youtu.be/FpfLG3L8SzU?feature=shared

# 372
Момичета имам госпожица на 10г,която има чисто лице,но от скоро има черни точки по нослето.Засега съм и купила лавандулова вода за пичистване ,ако имате и други прдложения за детско лице с радост ще се радвам да ги споделите.
Искам  да попитам някой има ли отзиви за българската козметика Пижо и Пенда?

# 373
Аз на моята взимам ленти за махане на черните точки.Те са точно за зоната на носа. Слага си ги веднъж седмично.

# 374
  • Бургас
Аз ползвам Пижо и Пенда - всички продукти, като най-много харесвам пяната Simple Smile Познавам и създателката на марката. Член на форума е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт