Жилището мирише на мокра птица, на кокошарник. Помощ!

• 2 511
  • 24
  •   1
Отговори
Не се издържа!
Жилището мирише на мокра птица, на кокошарник.

Боксониера е и изкарахме всичко, за да дойде фирма с пара. Дойдоха, минаха всичко, проветрихме цял уикенд.
Дрехите са опаковани във вакум след химическо чистене.
Пердетата са още в химическото, така че и те отпадат.
Панелен блок е, но нямаме мокети, нито килим. Гранитогрес е навсякъде.
Боядисахме тавани и стени с тая боя със среброто - скъпата, за болници, за стерилни помещения.
Нямаме паднала храна, разместихме всичко, да не е починал някой гълъб/врабче под леглото/над и зад шкафовете.
Кошчето го изкарахме на балкона и боклук се хвърля след някколко часа, нищо не се застоява.
Нямаме мокри вестници, документи или книги.
Няма влага. Няма теч.
Няма течащи тръби, вкл. под/около тоалетната, нито воняща канализация - на каналите сложихме плътни тапи, за всеки случай.
Нямаме гризачи, не е имало, но пръскаха, сложихме и капани. Няма хлебарки, дървеници или миризливки.
Всички (бивши) комини и отвори са зазидани.
До скоро държах прозорците отворени, за да се проветрява и миех всичко с Доместос и Мр. Пропър, по няколко пъти на ден.
Нямам мокет или парцали вътре - сушат се на балкона - изпрани с гореща вода.
Нямаме никакви животни, нито има на моя етаж, както и на долния.
Нямаме климатик.
Днес дойде новият матрак - с найлоните, но това не променя смрадтта. Даже, като че ли се увеличи. И като че ли идва от стаята, а не от банята.

Миризмата я усетих, след като година не е живяно, но помислих, че са срали гълъби на перваза или на покрива, и заради времето,  през което са били затворени прозорците.

Моля, помогнете!

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 11:56 от Не се сърди, човече

# 1
Миризмата идва от съседи вероятно, през отдушниците, през отворените прозорци, кой живее под вас, да нямате някакви хора, които събират боклуци?
Друг вариант е някъде ако имате гипсокартон, зад него да има умряло животно или мухъл, влага? Висящите тавани също може да скрият такива "съкровища"
Отдушници, комини имате ли? Гълъб в комина... примерно
Шкаф в банята - зад него винаги има няколко сантиметра място, където също може да има нещо.
Сифоните ги затваряйте винаги - има капаци за сифони , продават се - както за мивките, така и за сифоните в банята.

# 2
  • Бургас
Мебелите старите ли са? Нищо не казвате за тях? Принципно всичко се изрива в такива стари гълъбарници. Наново шпакловка, боя, настилки. Малко е два дена проветряване само, особено, ако само е боядисано. Изхвърляте всичко и изривате до бетон, това е решението. Извикайте фирма за професионално почистване за начало.

# 3
На кой етаж сте? Посетете по някакъв повод всички съседи -горе, долу, отстрани. Подушете у тях. Мебелите нови ли са. Превъртете ги от всички страни, чекмеджетата. Други хора усещат ли миризмата. Стените какви са. Опипайте с ръка дали има влага по някоя. Окачени тавани ?

Замислих се дали става въпрос за България, има си климатични особености. Споделете с домоуправител, дали има и в други жилища.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 11:55 от Не се сърди, човече

# 4
Освен да е от стари мебели или стар дървен под.
Аз се сещам май на какво мирише. Имахме една дървена барака в двора, като склад. И с времето
беше почнала да мирише едно такова на старо и мокро, не знам как да го обясня.
Ако е от това никакво чистене няма да го оправи, само смяна. Ако е живяло там куче и е пикало по пода, след това чистене с пара съвсем се е разсмърдяло.

# 5
Благодаря на всички.

За София иде реч.
Етажът е последен.
- Може ли да прониква през 40 см. бетон от гълъбите на покрива?

Мухъл няма, нямаме шкафчета в банята.
Даже кухнята е една не-монолитна, с рафтчета и закачалки, където има пространство и може да се почиства.
Фирма с Кархер и друга с Рейнбоу идваха вече - чистиха навсякъде по цял ден всяка.
Не е имало теч, за да е подгизнало отдолу - обръщахме и фирмите чистиха отдолу. Водата, която събраха, беше бистра.
Никога не имало наводнение на етажа.
Покривът не тече и не е текъл никога - входът е с нормални хора и се ремонтира/поддържа редовно.

Не, мебелите са на 1 година - не дървени, Икея.
Нямаме гипс-картон, че намалява, и без това малката, квадратура.
Няма окачени тавани.
Нямаме килими, пътеки и подобни стелки.
Вратите са от алуминиева дограма. Входната е стомана.
Дограмата не е дървена, а маркова от алуминий - на 2 години.
Няма влага и не се образува конденз през зимата.

А и квадратурата е само ок. 30 м2. Докато чистиха, всички мебели бяха навън, но след като си тръгнаха от фирмата, прозорците бяха отворени широко от петък сутринта до понеделник вечерта. А мебелите не бяхме ги вкарали от етажа.
Миризмата си стои при затворени прозорци.

Както писах - подовете са теракот/гранитогрес.
Никакви животни няма на етажа и под мен. Никакви животни не са живели в гарсониерата никога. Нито пък птици. Никой не готви, така че да се усеща - едва ли някой щави животни, докато готви.
Няма абсорбатор, няма вентилатор в банята - напротив - банята има прозрец, който е отоврен/открехнат винаги. През лятото и сега е отоворен напълно.
Съседът под мен направи капитален ремонт - не се е скъпил за материали. Но миризмата си беше преди ремонта. И си смърди. При затворени прозорци.

Не мисля, че имам клошари във входа.
Не е имало болен или починал човек в жилището от над 30 годиини. А и ние сме живели, преди съседския и нашия, основни, капитални ремонти, и преди всички, нови мебели, нови матраци - сменени 2 бр., завеси - сменени 3 нови, а миризма тогава не е имало.

За да не каже, някой, че са ни ''сложии шапката'' като във филма ''Баш Майстора'', не - мъжът ми и брат му с приятели баха майсторите. Сами си купуваха материали и си ги бъркаха.

Отдушници, комини няма - зазидани са с тухли, после замазка, шпакловка, грунт и боя - 3 слоя преди година, 2 слоя миналата седмица - латекс за болници, антибактериална боя със сребърни йони.

''Гълъб в комина...'' на мокра кокошка мирише, който е парил петел, за да му се свалят перата (на село) - такова нещо никога не бихме направили в София Simple Smile
Ловци или препаратори няма във входа. Никой няма препарирани птици.
А мирише на мокра кокошка Simple Smile

Може да има гнездо/гнезда на покрива, но смрадтта се усеща след проветряване от Март до днес - при затваряне на прозорците.

Да добавя - обувките са или на балкона, или пред входната врата.
Нямаме пухени възглавници, нито пък, пухени завивки.
Нямам даже шапка с пера Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 09:23 от dava6ta!

# 6
  • София
Качете се в топлия таван и проверете какво е положението там. Миризмите се просмукват и през много малки отвори. Със сигурност имате тръби на парно или за вода, които излизат над апартамента, в тавана. Покрай тях не може да е идеално уплътнено. Идея си нямате какви боклуци се събират в тези пространства.

# 7
Живяла съм на последен етаж. Над мен имаше дупки в които спяха, снасяха и умираха гълъби. Миризмата беше ужасна. Трябва да извикате някой, да почисти тези дупки и да се запечатат. Не е хуманно ( поне за мен ) но е вариант.

# 8
Добре, че написахте, че не сте имали "баш майстор". Това щеше да ми е следващото предложение. Joy
Много странно, както го описвате, не изглежда да има причина. Други съседи оплакват ли  се?
Успех! Много неприятно.

# 9
  • София
Качете се в топлия таван и проверете какво е положението там. Миризмите се просмукват и през много малки отвори. Със сигурност имате тръби на парно или за вода, които излизат над апартамента, в тавана. Покрай тях не може да е идеално уплътнено. Идея си нямате какви боклуци се събират в тези пространства.

И аз това щях да предложа. Аз 2018 продадох точно такова жилище, но беше след ремонт на покрива и на тавана.

# 10
Благодаря на всички.

За София иде реч.
Етажът е последен.
- Може ли да прониква през 40 см. бетон от гълъбите на покрива?

Ъхъм, няма какво толкова да се чудите.

# 11
Пробвайте с озон генератор.

# 12
качете се на тавана над 40 см бетон и пречистете от гълъбите. запушете таванските прозорци за да не влизат. опушете с найлони или каквото може, защото от гълъбите мирише

# 13
опушете с найлони или каквото може, защото от гълъбите мирише

Има ли видео, или... как се опушва с найлони?

# 14
От гълъбите е.
Навремето баба ми живееше на последен етаж, а в подпокривното пространство се развъждъха гълъби.
Това е най-най-отвратителната ми миризма, която помня и до ден-днешен..........
Айде,  в самия апартамент не ми е правило чак толкова впечатление, може би защото не беше боксониера, а много по-голям и просторен.
Но на последния етаж, на площадката, миришеше адски. Идвало ми е да драйфам докато чакам да ми отключи...... 
И сега не мога да сбъркам миризмата на гълъби. Особено лятото, като напече, е нетърпима.

Общи условия

Активация на акаунт