🎁 Коледни подаръци 2024/2025 🎁

• 139 800
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 810
"Всичко, в което вярваш, съществува."

Точно това отговорих и аз, когато вчера ми каза, че Пенко от нейния клас не вярва в Дядо Коледа. Много е мило.

И за нас е важен момента на изненада от жеста, не от самия подарък, до сега всъщност нито за РД, нито за ИД е заявявала конкретен подарък, но все е била щастлива и очичките са греели. Със съпруга ми е по същия начин за всеки повод. Прави сте Simple Smile)))

# 811
  • Русе
Аз съм на 50 и още вярвам в Дядо Коледа, а подаръците за децата ни за този празник са винаги изненада, както и подаръците между нас двамата. Дори всеки тайно слага пакетите под елхата и още по-тайно ги купува/поръчва.

И ние сме така с мъжа ми, сладко е Simple Smile. Слушам какво би искал, а тази година нищо конкретно не чух,че има нужда, така че му взех комплект от любимия парфюм и новата книга - "Българската история накратко. 150 значими личности", миналата година му подарих за значимите събития и беше щастлив.

# 812
При нас винаги подаръците са били изненада, никога не сме се питали кой от какво има нужда. За сина ни обмисляме двамата с мъжа ми, като беше малък, спазвахме "писмата" но не винаги напълно. Един за друг си правим изненади и никога никой не е знаел какво другият е купил.
Освен това, чак толкова много не акцентираме върху подаръците, те са елемент от празника, но не са основното, а щрих някакъв.А за  детето гледаме да не прекаляваме с количествата, дори като беше малък, защото тогава имаше "върволица" от "Дядо Коледа" - веднъж в детската градина, после - на работата на мъжа ми(там беше изключително преживяване, Дядо Коледа пристига с въртолет, нямаше как да се пропусне,невероятна емоция в цялата организация) и накрая у дома(пак имаше елемент на спектакъл). Но детето си чакаше преживяването, не толкова подаръка.

Синът ми е на 19, като малък обожаваше книжката и филмчето за Мечо Пух и това беше първият му подарък в Детската градина. И до днес седи нареден в стаята му, казвам му ако иска, да го прибере някъде, не, не стои си на видно място.

# 813
  • София
хаха, Пенева, смятам, че догодина вече ще е наясно кой носи подаръците и ще е поне една идея по-лесно.
Хареса ми като идея списанието, определено.

Не искам да те разочаровам, но след като разберат, че Дядо Коледа не съществува, минават още няколко години, докато са готови да си го кажете директно. С моята си го казахме четвърти или пети клас. Докато вярваше ми беше много по-лесно с подаръците, защото пишеше писмо. После, като разбра, че аз ги купувам започна да казва "Изненадай ме, ти по-добре знаеш какво ще ме зарадва".
И аз обичам да й слагам под елхата много подаръци - от съвсем малки, до поне един голям. Обичам да е пълно с подаръци и да гледам радостта й от многото пакети за нея и за всички други (ние сме доста хора вкъщи и се събира сериозно количество подаръци).
Всички подаръци са изненада, освен моите. Тях вече предпочитам сама да си ги избера.

# 814
Ahoney, не се разочаровам, напротив. Аз не съм искала никога от никого директно "купи ми еди си какъв подарък" за какъвто и повод да е и предпочитам да не го казват и на мен.
И под нашата елха се събират подаръци на 24ти вечерта и на 25ти сутринта всички разопаковаме с голямо вълнение, точно защото никой не знае какво да очаква Simple Smile))))

# 815
Когато дъщеря ми подучуваше, че ДК не съществува й обяснявах, че разочарованите хора/деца често отричат вълшебството. По-късно казваше, че знае, че не съществува, но й е забавно как всички преиграваме. Веднъж ме обвини, че толкова пъти съм й казвала, че може да постигне всичко и че ако силно вярва и желае нещо, то ще се случи. Години била изгубила да вярвя и желае да бъде еднорог и била разочарована, когато осъзнала, че никога няма да се случи...
 Аз пък вярвам в ДК и обичам Коледа и във вълшебства вярвам, и мечтая да се преместя в някое малко село, в крайна къщичка, да си направя ателиета и да създавам подаръци и вълшебства целогодишно... 🙄😁
Обичам си Коледа, просто...
Приготвям подаръци за всички, включително и на себе си Simple Smile, с идеята всеки да започне годината с нещо ново и поне с малко повече радост. И у нас е емоционално отварятето на подаръци и за малки и големи. Винаги се включвам поне в една благотворителна кауза и си припомням разказа за гребена и верижката на О'Хенри...
...И се отплеснах 🤣

# 816
В нашето семейство всеки си казва какво иска, ако има желания и идеи, и се питаме. С близки приятели процедираме по същия начин - често ако някой иска нещо по-голямо/скъпо, се обединяваме и купуваме желаното.

Откакто на един РД синът ми получи 24 кутии лего стар уорс от съучениците си (беше популярно в класа), предпочитам да кажа или поне да дам някакви идеи, ако ме питат. Аз също предпочитам да взема нещо необходимо и желано, а не поредното нещо. Добре че ходя доброволка в СОС ‘Детски селища’ и зарадвах тогава цяла къща с деца. Това наистина беше ефект ‘уау’.

С времето обаче все повече оценявам времето, прекарано с близките, и то ми е важното.

# 817
😂 а ние веднъж за РД. - 12 нърф-а. Всичките ги отвориха веднага и се стреляха безпаметно..

# 818
Винаги се включвам поне в една благотворителна кауза и си припомням разказа за гребена и верижката на О'Хенри...
...И се отплеснах 🤣
Точно днес по темата тръгнах да пиша за "Даровете на влъхвите" на О. Хенри и се отказах после, но това ми е най - емблематичният пример за подарък, в който е вложено изключително силно чувство.

# 819
Здравейте, бихте ли могли да ми препоръчате подарък за двойка, която тази година е имала сватба и това им е първата Коледа като семейство? Бях избрала ръчно правен свтабен албум, но не им допадна и сега трябва да измисля нещо друго.

# 820
Бих избрала според индивидуалността на семейството, ако ще е общ подарък - в смисъл какви са общите им интереси и занимания, ако имат такива. Принципно се старая така да избирам всички подаръци, само за непознати е трудно, но то пък рядко се подарява на такива, които хич не познаваш.

# 821
S.G.C. , комплект халати за баня или комплект спално бельо според мен са универсални подаръци, които винаги влизат в употреба....въпреки че са меко казани клиширани Grinning

# 822
  • София
Комплект с подправки + мелничка.

Защото вече “мелят” заедно Simple Smile

# 823
Одеало. Съвсем сериозно. Засичала съм такива с принтирано "семейство ХХХХ" и някакъв мотив. Не е прахосъбирачка и е тематично за зимата. Или просто одеяло с коледни мотиви.
 Може и коледна играчка за елха с тяхните имена ( има рисувани топки)

# 824
Одеало не бих подарила, не всеки ползва, но хубаво спално бельо винаги влиза в употреба.

Общи условия

Активация на акаунт