Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 45 069
  • 976
  •   2
Отговори
# 330
Купих си малки силиконови форми от Кауфланд, но ми се струва, че придават някакъв странен аромат когато пека нещо в тях. Случвало ли му се е на някой друг? Чудя се дали не тровя всички в къщи!?
Само веднъж съм пекла едни мъфини в коледна силиконова форма, от онези с по няколко места, не от единичните. Не сме усетили да имат странен вкус, ама то почти нищо не изядохме, защото всичко се полепи по формата, та се отказах да повтарям.Joy

Но пък съм купувала формичка за лед от онези дето дъното им е силиконово и за мое най-голямо учудване ледчетата се бяха оцветили леко в розово от силикона и веднага спрях да я ползвам. Та не бих се учудила при печене тези формички да оставят аромат.

# 331
В тези формички от силикон се слагат хартиени и в тях вече се излива тестото. Как директно в силикон ще го сипвате?

# 332
Закуската беше купен геврек, защото закъснях тази сутрин плюс айрян.
Обяда е крем супа от червена леща , пилешки кюфтета , краставици и моркови нарязани на ивици, едно филия хляб и вафла за след обяд.

# 333
В тези формички от силикон се слагат хартиени и в тях вече се излива тестото. Как директно в силикон ще го сипвате?
Не се слагат хартийки, за такава форма става въпрос:

И за да не е спам, обядът днес:

Пилешка супа с броколи, моркови, картофи и черна ряпа.
Пълнозърнест хляб.
Авокадо 🥑 и сирене Бри.
За десерт - киви. 🥝

# 334
Да, формите са същите. Няма логика да се слага хартия. Къде да намеря със същата форма. Явно тези, които съм взела не са читави. За всеки случай реших да не ги ползвам повече.
  Закуска:

Обяд:

Пълнени гъби, айчена салата и салата айсберг с морков.

# 335
  • Кърджали
Многократно съм ползвала силиконови фирми /децата ги предпочитат защото са по-забавни/, не сме забелязали да придават неприятен/странен аромат.

И за да не е спам - за вчера и двамата взеха бисквитена торта.
Днес малкият е с банани за закуска в училище, а каката пак замъкна от тортата. 
Ще меся тесто и ще правя кифлички със шоколад за утре.

# 336
За днес- кренвиршки, ябълка, кифличка със сладко от ягоди и едно оризово барче. Обядва  на стол. Целодневна форма.

# 337
  • Plovdiv
Днес моите бандити ще имат:
Б1: барнита, пържени кюфтета, кисели краставички и хляб, мляко с топчета и брускети
Б2: филийки с пастет, мляко с топчета и шоколадово десертче

# 338
За днес
Тостер с кашкавал и суджук
Мусака , айрян и краставици
Бисквити
За утре
Палачинки
Супа топчета , пържени картофи със сирене , айрян

# 339
Аз съм имала миризма от силиконовите форми като ги пусках в съдомиялната - поемаха силна миризма на препарат. Вече мия само на ръка формите, но и основно мъфини правя с хартийки, така ги харесват децата.

Менюто за утре:

# 340
  • Plovdiv
За днес моите диваци имат:
Б1: Барнита, брускети и банан (ще обядва в стола)
Б2: Кросан, банан и суха пастичка (и той ще обядва в стола)

Днес по-малко храна им слагам, защото ще ги взимам по-рано от училище и ако са гладни им взимам нещо да ядат по пътя

# 341
Сега като се замисля май и аз ги мих в съдомиялната, но вече ги отписах.
 За днес закуската е от кексчета, а обяда пилешко филе и картофени духчета.

Допълвам за днес, закуска - пица.

За обяд: тофу, бекон, картофи с цвекло на фурна с млечен сос и айсберг.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 11:56 от bibikota

# 342
  • Plovdiv
При нас днес за ядене на диваците има:
Б1: барни, кренвирш, хляб, кисели краставички, бисквити орео, поничка и плодово млекце
Б2: поничка, барни и плодово млекце

# 343
Днес има сандвич с колбас, банан, овесени бисквитки със семена и плодова извара

# 344
Днес мързелива закуска 🙃.

За обяд гнездо от кайма с яйце и кашкавал, и печени кюфтенца със салата айсберг. Не можеше да реши, кое от двете да бъде. За това и двете, нали спестих от закуската 😉. Щеше да е хубаво ако се бях сетила и да смимам 😂

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 13:49 от bibikota

Общи условия

Активация на акаунт