Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 45 074
  • 976
  •   1
Отговори
# 345
  • София
За днес бананови палачинки с овесени ядки и мармалад.

# 346

Паста и зеленчуци, другите неща някой ги прибра по чантите докато снимам.
Цялата седмица пращам кутия с големи  ябълка и половина - нарязани и е нещото което всеки ден е изядено до край и от двете деца.
И пясъчни рози имаше тази седмица, любими на децата, на мен ми омръзнаха.

# 347
Понеже днес съм цял ден на работа, този път кутията е за мен. Спаначена мусака с ориз, кофичка кисело мляко и ябълка

# 348
Амандин, какви са тези пясъчни рози? И при нас ябълката е нещото, което всеки ден изчезва 😊
Закуската за понеделник е омлет с крем сирене, маслинова паста и айсберг.

Малко неугледно изглежда, но пък се оказа много вкусно (по думи на ученика).
За обяд, картофи с шунка и сирена на фурна.

# 349
  • Кърджали
И аз се присъединявам с въпроса за пясъчните рози?
Иначе днес имаха бисквити - меденки, на малкия явно му омръзнаха, втори път връща кутията недокосната, а каката пък се оплака че ѝ имали странен вкус (че кво толкова може да съм объркала, не знам). Ще трябва да мисля нови неща - бисквити, кекс му омръзнаха, а само сандвичи и бабан... И това ще му омръзне бързо (сега се сещам, предния път и сандвича не беше изял).

# 350
Днес мързелива закуска 🙃.

За обяд гнездо от кайма с яйце и кашкавал, и печени кюфтенца със салата айсберг. Не можеше да реши, кое от двете да бъде. За това и двете, нали спестих от закуската 😉. Щеше да е хубаво ако се бях сетила и да смимам 😂
Какво е това беличкото над морковите и краставиците?

# 351
Днес ученикът имаше за обяд супа тип "азиатска" с пуешко месо. За утре баща му му прави ябълков сладкиш. Съгласих се, но само ако изяде и едно малко (250г) кисело мляко към сладкиша. За междучасието всеки ден носи голяма кутия с плодове и зеленчуци (в този сезон – ябълки, портокали, моркови, резене, цикория).

# 352
Ето това са пясъчните рози:

250г шоколад, 100г масло, 4 с л. Мед, 150г корнфлейкс.
Маслото и шоколада се топят на водна баня, добавя се меда и се разбърква внимателно с корнфлейкса, да не се начупи. Върху лист алуминиево фолио се прави на купчинки и се слага в хладилника да стегне.
Дъщеря ми сама си ги прави, това е нейната рецепта.

# 353
Синьо, може ли рецепта за азиатската супа?
Амандин това изглежда интересно, ще се пробва задължително! Има ли значение какъв ще е корнфлейкса?
  Днес за закуска му направих солен кекс, но се съмнявам, че ще върне кутията недокосната. Съдейки по реакцията му като попита какво ще хапва днес.
Като питаш какво искат не знаят, а като приготвя нещо, защо точно това.. 🤪🙃

За обяд, тиквички с кашкавал, пилешки хапки и салата айсберг с моркови.

# 354
bibikota, разбира се, но тя е моя измишльотина е минала покрай азиатска (затова в кавички).
Задушавам в тенджера нарязан на ивички лук, морков на полумесеци, чушка на ивици (принудих се да купя извънсезонна чушка; със зелена е най-хубаво, но всякаква става). Избутвам нещата в единия край, усилвам котлона, отмествам тенджерата наполовина (за да не загорят зеленчуците) и запечатвам набързо късчета пилешко/пуешко месо (все там дали филе или бут) в другия край. Доливам вода или костен птичи бульон, добавям нарязан на пръчици джинджифил и натрошени тънки оризови спагети. Варя до готовност и подправям със сос Тамари. Това е. Всичко си приготвям от вечерта, сутрин само готвенето. Става изключително бързо.

Моят ученик също никога не знае какво иска. Но трябвало да е топло. Confused Което много, ама много ни затруднява. Рядко през зимата скланя да яде студени неща.

# 355
Благодаря! На мен точна такава рецепта ми трябва, да е минала покрай азиатското. Нашия батко - тийн си е въобразил, че много харесва тази кухня, и все ме кара да приготвя нещо такова. То хубаво, ама като оставим настрана това, че яде 2 неща на кръст, хич нямам опит в тази насока. Всички рецепти, които съм гледала ми се струват прекалено сложни и с ужасно много продукти, които нямам идея от къде да взема. А, този сос Тамари, приготвя ли се или трябва да го купя от някъде?
За дребния днес закуската са палачински с различни видове солена плънка, кашкавал, луканка, крем сирене и т.н. Добавих му нарязан морков и чушка, която на шега отгледах в саксия на терасата Grinning

Обяда е като вчера, но този път със зелева салата.

# 356
bibikota, вид соев сос е. Всякакъв соев сос става. Simple Smile

Днес отпада следобедният час и затова само кутия с ябълка, морков и резене.

# 357
Благодаря! Пролича си колко съм наясно с азиатското 😆.
Тази сутрин бях планувала пържени филийки, но плановете не винаги стават. За това сандвичи от солен кекс с крем сирене и щърволъци.

За обяд лазаня и айсберг салата.

# 358
Какви разнообразни неща приготвяте:heart_eyes:
При нас се върти едно и също Confused
За днес бяха палачинки и бял боб плюс пилешки хапки.
За утре по поръчка пак палачинки и хамбургер плюс малко супа от червена леща.
Някой беше казал,  че детето яде само ако е топло, препоръчвам термоса на Декатлон и ние имаме същия казус и сме доволни от термоса.

# 359
Asnuryu и при нас е еднообразно. Едни и същи съставки поднесени по различен начин 😉

Закуската принцеси с кашавал, а обяда ще е в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт