Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 46 192
  • 976
  •   1
Отговори
# 705
  • shumen
За днес-хот-дог,банан,вафла Боровец.
За мен-пиле с ориз,вафла.

# 706
Включвам се и аз с моя първокласник. Това е за днес, понеже не е на стол:

# 707
  • Велико Търново
Днес вече имам снимков материал:

-грозде и ябълка
- 2 бисквити орео
- барни
- парче баница със сирене
- банан извън кутията

# 708
Днешното меню:
Сандвич с пържени яйца с куркума и черен пипер
Варени кренвирши
Сос "1000 острова"
(лидълски)
Колраби на пръчици
Розов грейпфрут

Скрит текст:

# 709
Kiss06 какви са тези динозавърчета?
    Reni и при нас не е много голямо разнообразието. Старая се от едни и същи продукти да приготвям различни неща.
    Morena доверявам се изцяло на това, което казваш. Опита си казва думата. 😉
   Alllllimei какво е колраби?

Закуската, която предполагам ще остане непокътната, но да видим!? Сандвичи от домашни питки, филе, яйце, краставица и кашкавал.

За обяд пълнен картоф със сос болонезе и кашкавал.
   Момичета търся изпитана рецепта за питки за бургери, които остават мекички и на следващия ден ☺️

# 710
  • Berlin
Kohlrabi е алабаш на български.

# 711
Kiss06 какви са тези динозавърчета?
    Reni и при нас не е много голямо разнообразието. Старая се от едни и същи продукти да приготвям различни неща.
    Morena доверявам се изцяло на това, което казваш. Опита си казва думата. 😉
   Alllllimei какво е колраби?

Закуската, която предполагам ще остане непокътната, но да видим!? Сандвичи от домашни питки, филе, яйце, краставица и кашкавал.

За обяд пълнен картоф със сос болонезе и кашкавал.
   Момичета търся изпитана рецепта за питки за бургери, които остават мекички и на следващия ден ☺️

Меденки във формата на динозаври

# 712
  • София
Днес таткото приготви чантата Simple Smile

- закуска - хамбургер;
- обяд - филенца с картофки и чери домати;
- следобед - гофрети с шоколад (новото й любимо откритие) с айрян;
- плод - ябълка;
- бонус - крекери.

# 713
bibikota, не знам как успяваш, но определено доста вкусно и разнообразно докарваш менюто у вас!!! Браво за идеите! Simple Smile
Пълненият картоф изглежда страхотно! Yum

Колраби в буквален превод е зеле-ряпа и вкусът според мен си му е точно такъв хибриден. Вярно, че и алабаш му се казваше!
Преди го стържех на салата с оцет и зехтин, но вече само го беля и режа за "бърза салата" и така в натюр даже по-вкусен ми се струва.

Иначе по темата за салатите:
Скрит текст:
Като нося салата никога не я овкусявам, че до обяд съвсем зле става. Нося сол отделно и ползвам непосредствено преди консумация.Домати ако ще са със сирене, сиренето слагам е отдена кутийка, че нали е солено.
Иначе примерно на Айсберг мога да сложа за овкусяване майонеза, която не му влияе на свежестта, но пък го овкусява предварително, после пак добавям малко сол.

# 714
Днес в кутийката на второкласничката има:
- за закуска - лаваш с крема сирене, бяло пилешко месце и кисели краставички
- за обяд - кюфтенца с бял сос
- плодове - ябълка и банан
- Орео десертче и сокче

# 715
  • Berlin
Колраби е на немски, никога не съм чувала тази дума в България за алабаш.

# 716
Колраби е на немски, никога не съм чувала тази дума в България за алабаш.
Ами, не знам, у нас винаги колраби сме го наричали, дори и моите родители така си му казват открай време. Между другото алабаш също не е българска дума...
Нито пък карфиол например, но рядко чувам някой да го нарича  "цветно зеле", което е "българското" му име. Simple Smile

Предлагам да не спамим повече, темата все пак е за споделяне на идеи за "мобилна храна" Smile Иначе да взема да редактирам и чуждицата "сандвич" на "филии хляб" JoyJoyJoy

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 16:56 от alllllimei

# 717
  • Berlin
Просто се учудвам, защото аз живея в Берлин и тук за пръв чух тази дума, защото си е думата за алабаш на немски.

# 718
в България също не съм чувала да се употребява

# 719
  • Sofia
... Момичета търся изпитана рецепта за питки за бургери, които остават мекички и на следващия ден ☺️
Благодаря за доверието, Биби, ето ти бриош питки от мен - https://morrennaa.blogspot.com/2020/01/blog-post_27.html
За меки меки са и на другия ден, но в деня на печене са си най добри.

Днешните ни кутии:

Закуска - по азиатски - палачинка със зелен лук и плънка от крема сирене с джинджифил, юзо и кориандър, краставица и сусам; моркови; уасаби фъстъци и протеиново десертче

Обяд - омлет Капрезе ( с чери домати, песто Дженовезе и суха моцарела); чери домати; царевица; шишчета грозде (най-любимият ни сорт Велика 🙂 ) и сирене; ягоди

Общи условия

Активация на акаунт