Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 44 928
  • 976
  •   1
Отговори
# 915
Кутиите за днес:
- за детето - пици, плодове, зеленчуци, малко десерт и плодова напитка
- за съпруга - боб с наденица, плодове, зеленчуци и ядки

# 916

Тост с шунка и кашкавал, ябълка, няколко парчета шоколад и соленки

# 917
Али никакъв факир не съм, но благодаря за сравнението! Сметана от 200 мл предполагам, а ориз и спанак в какво количество?
    Ели ето и моята рецепта за соления кекс: 4 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода или 1 бакпулвер, 1/2ч.ч. олио, 2 ч. ч. брашно, 1ч. ч. натрошено сирене. По желание слагам някакъв колбас, кашкавал, сушени домати, маслини, шарена сол. Общо взето обери хладилник.

Днес при нас хелоуинска поничка и пържени филийки от солен кекс, който бях замразила.
   Каня се да направя опит да замразя например милинки преди да втасат. Да ги извадя от предната вечер да се размразят и втасат и сутринта само да ги изпека, но не остава време за опити. Някой ако е пробвал, моля да сподели!
     За обяд паста със сметанов сос с пиле и сирена и поръсена с хрупкав бекон.

# 918
  • Sofia
Биби, и милинките по примера с готивите пици и не само,  се замразяват спокойно.

# 919
Парчето от питка от онзи ден е замразено беше ми останало от един път не се побра в тавата и го бях прибрала във фризера

# 920
Последно за тази седмица и почивка. Приятна есенна ваканция на всички.

# 921
В последния учебен ден преди ваканцията за закуска има пирожка.

Обяда ще е нещо в движение, че точно по обяд сме на лекар.

# 922
Момичета, много са ви хубави хелоуинските детайли към обяда!!!
Весел празник и приятна ваканция!

Менюто днес:
Спанак с ориз, сметана, моркови и наденички - подобрена версия, след като "клиентите" вкъщи не одобриха първия, защото бил много вкусен, но не бил "достатъчно шарен"... JoyJoyJoy
Та сега ще правя подобрена шарена версия и на картофената запеканка.Sweat Smile
Варени яйца поръсени с червен пипер
Авокадо

Кренвиршка - в пакетче с лепенка по вашите идеи.Blush
Банан - добрах се най-после!Smile
Скрит текст:

Bibikota, действам и аз на око с рецептите, но в случая ползвах следните пропорции:
Скрит текст:
Приблизително:
700 гр спанак (бяха 2 пакета по 450гр, ама от единия бях пощипвала за други ястия)
2 глави лук
100 мл сметана
300 гр ориз (доста е, ама само със спанака не става засищащо и предпочитам да сложа повечко ориз)

# 923

Тост с шунка и топено сирене, банан и вафла, която той си купил вчера.

# 924
  • shumen
За вчера бяха на екскурзия и имаше тост със салам и кашкавал,кифлички с крем Ванилия,солети и бисквити Орео.

# 925
  • Berlin
Днес - сандвич от багета, салами, ементал, майонеза и рукола; ябълка, царевични пръчки за хрускане.

За тортилите - топлите ли ги сутрин и дали може да се сглоби вечерта? Дали няма да омекне много до времето за ядене.

# 926
  • shumen
За утре-принцеси с кайма,ябълка,вафла,халва.

# 927
След кратката почивка отново започваме с кутийките.
За днес - кроасан с шунка и кашкавал, зеленчуци, ябълки, печено месо с картофи.

# 928

Сандвич с топено сирене и луканка, круша и мини вафлички

# 929
  • Berlin
Тортила с крема сирене (кварк), пилешка шунка и зелена салата; краставица; солети. Направих сандвича вечерта, следобед ще имам обратна връзка, дано да е бил в добра форма.😬

Общи условия

Активация на акаунт