Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 44 092
  • 976
  •   1
Отговори
# 930
Днес съм направила сандвичи с лютеница за закуска😍
У нас това е събитие, защото живеем в чужбина. Правя си я аз. Излиза ми златна, но малко от носталгия...

Аз самата гледам двата бурката и им точа зъби откакто съм станала... просто ако я почна, ще свърши.

# 931
  • Berlin
Аз правя с лютеница и котидж сирене.😀 Ние си поръчваме кашончета от България, когато ни идват гости (с кола).

# 932
Eli............., много ти е свеж поста, не само ме разсмя, ами ми се и дояде лютеница! JoyJoyJoy
Имам вкъщи някаква, ама купешката не може да се мери с домашната, та ще трябва да намажеш по една филия и за нас.Stuck Out Tongue Winking Eye

Храната днес:
Боб яхния със зеленчуци и бонус добавка наденички
Печено зеле
Варена царевица
Кренвиршки
Банан
- едва доловимо влезнал в кадър до термоса Smile
Скрит текст:

# 933
И моят ученик днес е носил боб за обяд. Плюс дежурната кутия с плодове и зеленчуци.
(Този срок основно баща му е се занимава с приготвянето на кутиите. Аз само идеи давам. Grin)

# 934
Момичета, може ли да споделите рецепти за кренвиршки? Много обичам и само се облизвам като споделите снимки.
Някой беше споменал, че ги прави с готово тесто за пица. Ще станат ли с XXL тестото за пица от Лидл (не съм в Бг и тук има само един вид тесто за пица в Лидл)?

# 935

Днес:
- вкъщи - зърнена закуска;
- за голямото междучасие  - мандарини;
- за обяд - пълнена пиперка с ориз и кайма без пиперката, шпекови саламчета и зелена пиперка;
- следобед - домашни мини понички

# 936
Kiss, доста апетитни кутии. Може ли рецепта за тези мини понички?
А тези саламчета изрязани с формички - не знам дали беше в тази тема, но някъде ми беше попаднала смешна снимка, как за детето се длагат хубавите фигурки, а на таткото се слагат изрезките. Grinning
Кренвиршките на alllimei изглеждат много вкусни. Освен рецепта, сподели кога ги приготвяш - сутрин или от предния ден?

# 937
Dara77 моите бяха с това тесто и го правих вечерта

# 938
За днес:
За закуска - сандвич
За обяд - пилешко шишче, картофена салата, лютеница
Плодове и зеленчуци
Десерт

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 08:05 от rozi4ka222

# 939
  • Кърджали
За днес плодова закуска - банан, манго, грозде. В последния момент сложих и нещо сладко

# 940

Солен кекс със сирене, кашкавал и шунка, парченца бял шоколад, бретцели и зелена ябълка

# 941
  • shumen
За днес-за закуска-сандвичи със кашкавал и салам,за училище-кифлички със крем Ванилия,грозде,десертче Кремалино.

# 942
Ех, rozi4ka222, много апетитно меню! Сега и шишчета ми се ядат! Yum
За кренвиршките съвет не мога да дам, понеже успях само на вид да ги докарам. Мазането с жълтък наистина им придава много хубав вид, но моите станаха сухички.
Скрит текст:
Ползвах едни доста постни явно кренвиршчета и може би е заради това. На две в последствие им вадих и връщах кренвиршите, за да сложа вътре малко кетчуп, ама пак са си сухи. Мисля следващия път да намажа тестото с масло или вместо кренвирши, да сложа пълнеж кашкавал, че е по-мазен и да ги овкуси.

Нека Cskafena каже дали им слага още нещо, че аз просто така ги навих с лентички от тестото за пица. То и прекалено дългички станаха, та трябваше да им поотрежа краищата, за да влезнат в кутийката дето им бях предвидила.Joy

Тесто за пица взех от Лидл 550гр и с него успях да направя 12 кренвиршки. Правих ги уикенда и после половината ги замразих. Като извадя от предната вечер, до обяд на следващия ден са се размразили и готови за хапване, иначе топля в микровълновата.
Обяд за днес (този път успях да снимам накуп) Smile

Фокача с маслини на сандвич с масло, кашкавал и домати
Варени яйца
Ябълка
Грозде
Кашу

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 10:15 от alllllimei

# 943
  • Berlin
Пробвах и аз кренвиршки с готово тесто за пица, също станаха доста сухи, но аз дори и не ги намазах, забравих. С бутер тесто станаха по-добре.

За днес чабата хлебче с моцарела, домат и рукола; ябълка; микс ядки с брецели (солети в такива форма).
Тортилата ми от вчера не беше издържала и не се хареса особено, но нормално. Няма да правя вече предварително.

# 944
Аз на  моите кренвиршки не им слагах нищо вътре само намазах с яйце отгоре .Покрих с кърпа след като ги изпекох да останат мекички после ги прибрах в кутия с капак като истинска.Ползвах мини детските кренвирши от Лидл,ако има значение.

Общи условия

Активация на акаунт