Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 36 996
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, аз съм пред нервна криза. Това чакане ме побърква.
От 3 дни имам едно редуване на безболезнени контракции с менструални болки без контракции на цялата матка. И понеже вече ме хвана срам да тичам в болницата за най-малкото, ги игнорирам. Днес отидох за тонове и в коридора срещнах доктора. Той ми пипна корема и ми каза "Ама ти не усещаш ли, че имаш контракции". Казах му, че не ме боли и сигурно са подготвителни. Той поиска да ме прегледа и аз се съгласих, мислейки че за ехограф става дума. Ами не - провери ме за разкритие. Думите му бяха "Ти добре си се разхождаш нагоре - надолу с 3 см. Прибирай се, стягай багажа и чакай. Ако до четвъртък не си родила, ела пак да те видя, но не вярвам, че ще задържиш до тогава".
И на мен направо ми стана лошо. Знам, че в тези късни седмици прегледа за разкритие направо си предизвиква раждането. Прибрах се и започвам да чистя, да подреждам и да досъбирам каквото ми остава.
Сега усещам тежест и лека болка ниско в корема, които отдавам на прегледа. Иска ми се да ме приспят и да ме събудят след няколко дни, защото неизвестността кога, как, какво и т. н. ще ме побъркат. Родила съм 2 деца, но и двата пъти бях супер спокойна, сега не знам какво ми става....

# 151
Leylah,и мен вчера така ме шашнаха като бях на тонове че имам много чести контракции и доктора ме прегледа за разкритие,и каза че за сега уж но не се знае дали ще изкарам до 10 за секциото.И от тогава се втилясвам при всяко неразположение и тръпна в очакване.Щеше да е хубаво да ни приспят и да се събудим когато е време

# 152
Leyla, това “пред нервна криза съм” не знам от къде идва, те си знаеш характера.
Отстрани погледната обаче, което може и да е по-обективно” се справяш много добре 👏🏻👏🏻👏🏻. Тай си ти е казал и доктора “ти добре се разхождаш…”, от мен мога да добавя, дори не броиш контракциите за нещо особено. Справяш се много по-добре, отколкото си мислиш.
Може би те е бъгнал психологически като ти е казал “прибирай се и чакай”, ами “не чакай, майна” 🤷🏼♀
Хайде, успех!

# 153
Йолката,честито бебче и на теб!Да расте здраво и щастливо!Аз съм с прееклампсия.Сега ми казаха да се обличам и да чакам служебен автомобил,за да дойде и да ходим в една клиника на центъра на очен.Как се мерат тези очни дъна🙄?
А относно хумора,то си е направо сатира😀
Вярно,да се роди живо и здраво,но си е направо за срам.Да съм 150,50кг-иди,доди

# 154
Здравейте вчера със спешно секцио се роди Йоана 2610кг,48см
Честита ви радост да ви здрава много щастлива и благословена.Бързо възстановяване ви желая на вас.💐

# 155
Честита да е Йоана. Много да е здрава. А на теб бързо възстановяване.
Лунатичка, мерят се на един апарат и той пръска въздух в окото. Не е болезнено и даже не е толкова неприятно. Минава за минута, две.

# 156
Здравейте отново,наложи се спешно секцио ,защото ме приеха в патология с високо кръвно и за задържане до 7 когато ми беше и плановото секцио.Та вчера вечерта в 21ч ми изтекоха водите и това наложи спешното секцио.Кошмара започна след уж поставената спинална упойка ,защото беше сложена много малка доза и аз през цялото време на секциото усещах зверска болка (общо взето цялото секцио се случи без упойка……анестезиолога ми предложи да ми сложи пълна упойка да ме зашият,аз категорично отказах ,защото като видях как ми сложи спиралната си представих как ми слага пълна и повече не се събуждам ,стиснах зъби и издържах тази цялата болка!За щастие вече съм добре и се гушкаме с бебка .

# 157
Направо не знам как си издържала.Това е някакъв ужас даже не искам да си го представям.Надявам се сега да си добре и с времето да забравиш лошото

# 158
Много съжалявам за преживяното.Скорошно възстановяване и само хубави емоции напред в живота!
Чакайте да ви разведря малко.Посах ви,че ще ходя на очен.Дотук добре.Казват ми,че тяхна кола ме чака на страничния вход,за да ме закара и върне.Набутват ме в асансьора за този изход и на затваряне вече ми провикват да не съм забравяла зеления лист да взема.Излизам аз,чакам,но кола няма.Изявих желание да се кача в една линейка и обясних за какво става на въпрос
Оказа се,че на шофьора са казали да ме чака на пред ия вход и само да ме закара.Стигам там и се сещам,че не са ми казали при кой доктор отивам.Сещам се,че един от тукашните,преглежда там на кабинет.Питах го и ме насочи.Офтамоложката ме пита защо съм сама.Щяла да ми разширява зениците и нямало да виждам добре 2-3 часа(свиха се за час между другото).То не беше разширяване,не беше мерене,чекнене на тия очи.Както и да е.След около 40 мин се установи,че няма проблем.Ами сега как ще си ходя.Изпрати ме тя чак до входната врата и викна шофьора да ме хване.На мен обаче ми е неудобно,той човека 2-3 години по-малък от мен и му казах,че ще се оправя сама.Пътеката беше заета от баба с проходилка и реших,че ще мина през тревата и се озовах направо в едно ддървоМного леко си сцепих веждата😁.Към 5 вече си виждах добре,така че всичко е ок.Док каза,че може и утре да ме пусне,но вкъщи да не се натоварвам много.Предимно почивка.Старшата сестра преди малко ме заведе при двете жени,родили секцио днес.Разговорите с тях ме нахъсаха и успокоиха.И двете изглеждат доста добре,свежи,имат леки болки от прибирането ма матката.Нищо не са усетили при операцията,преди соиналната пръскали със спрей мястото..Описаха го като фасулска работа.

# 159
Много съжалявам за преживяното.Скорошно възстановяване и само хубави емоции напред в живота!
Чакайте да ви разведря малко.Посах ви,че ще ходя на очен.Дотук добре.Казват ми,че тяхна кола ме чака на страничния вход,за да ме закара и върне.Набутват ме в асансьора за този изход и на затваряне вече ми провикват да не съм забравяла зеления лист да взема.Излизам аз,чакам,но кола няма.Изявих желание да се кача в една линейка и обясних за какво става на въпрос
Оказа се,че на шофьора са казали да ме чака на пред ия вход и само да ме закара.Стигам там и се сещам,че не са ми казали при кой доктор отивам.Сещам се,че един от тукашните,преглежда там на кабинет.Питах го и ме насочи.Офтамоложката ме пита защо съм сама.Щяла да ми разширява зениците и нямало да виждам добре 2-3 часа(свиха се за час между другото).То не беше разширяване,не беше мерене,чекнене на тия очи.Както и да е.След около 40 мин се установи,че няма проблем.Ами сега как ще си ходя.Изпрати ме тя чак до входната врата и викна шофьора да ме хване.На мен обаче ми е неудобно,той човека 2-3 години по-малък от мен и му казах,че ще се оправя сама.Пътеката беше заета от баба с проходилка и реших,че ще мина през тревата и се озовах направо в едно ддървоМного леко си сцепих веждата😁.Към 5 вече си виждах добре,така че всичко е ок.Док каза,че може и утре да ме пусне,но вкъщи да не се натоварвам много.Предимно почивка.Старшата сестра преди малко ме заведе при двете жени,родили секцио днес.Разговорите с тях ме нахъсаха и успокоиха.И двете изглеждат доста добре,свежи,имат леки болки от прибирането ма матката.Нищо не са усетили при операцията,преди соиналната пръскали със спрей мястото..Описаха го като фасулска работа.

Твоите приключения край нямат, Lunatichka 😂😂😂 Екстра си!
Защо ти гледаха очите, не се ли проверяват за естествено раждане, пък ти каза секцио?

Yolkata…не знам какво да кажа за този анестезиолог…радвам се, че си добре, и ти, и бебенцето ти! В коя болница се развива това действие?

Между другото към всички с това високо кръвно, по симптоми ли разбрахте, че е високо и какви симптоми, или с мерене просто?

# 160
Проблем с очите е един от симптомите на прееклампсия,та затова ме изпратиха.
Мен репродуктивната ме накара да го меря и записвам 3 пъти дневно,заради отоците по крайниците.Пък и вдигне ли се доста,си се усеща.

# 161
Леле, Yolkata, какво си преживяла! Искрено се надявам да забравиш болката и оттук нататък само приятни емоции да ти предстоят!

# 162
Yolkata, честита да е Йоана!

Аз съм потресена от прочетеното… напиши в коя болница и кой е този некадърен доктор. Пожелавам то бързо физическо и психическо възстановяване.

# 163
Колко готино, имаме си ново бебенце в групата. 🤗
Честито бебенце, Йолка. Да е живо и здраво и да расте за чудо и приказ!🥰
Съжалявам за проблемите с упойката, ти си героиня.

Пожелавам бързо оздравяване на всички хремави изстинали мами. 

Само да питам, да не вземете всички да родите преди секциото ми на 18-ти и аз да остана последна 😂🤨 Днес го потвърдиха - за 18-ти, на 17-ти ме приемат гладна и жадна за изследвания  и да се нанасям в отделението. Ако някоя от вас по това време е в Майчин дом, ще се видим.
Иначе бебчето е към 2,700, 36 г.с.
Увеличиха ми хапчетата за кръвно.
Доволна съм като цяло. Чувствам се нахъсана да издържа тези две седмици.
И да бъда смела, когато легна под скалпела.
Само дето доста често си поплаквам.
Кураж на всички. ❤️

# 164
Yolkata, милата, какво си изживяла! Прегръдки! 🥰

Общи условия

Активация на акаунт