От 3 дни имам едно редуване на безболезнени контракции с менструални болки без контракции на цялата матка. И понеже вече ме хвана срам да тичам в болницата за най-малкото, ги игнорирам. Днес отидох за тонове и в коридора срещнах доктора. Той ми пипна корема и ми каза "Ама ти не усещаш ли, че имаш контракции". Казах му, че не ме боли и сигурно са подготвителни. Той поиска да ме прегледа и аз се съгласих, мислейки че за ехограф става дума. Ами не - провери ме за разкритие. Думите му бяха "Ти добре си се разхождаш нагоре - надолу с 3 см. Прибирай се, стягай багажа и чакай. Ако до четвъртък не си родила, ела пак да те видя, но не вярвам, че ще задържиш до тогава".
И на мен направо ми стана лошо. Знам, че в тези късни седмици прегледа за разкритие направо си предизвиква раждането. Прибрах се и започвам да чистя, да подреждам и да досъбирам каквото ми остава.
Сега усещам тежест и лека болка ниско в корема, които отдавам на прегледа. Иска ми се да ме приспят и да ме събудят след няколко дни, защото неизвестността кога, как, какво и т. н. ще ме побъркат. Родила съм 2 деца, но и двата пъти бях супер спокойна, сега не знам какво ми става....