Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 37 010
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Yolkata, честито бебенце, да е живо и здраво! 💐🥳 Сбъднала си кошмарите на повечето от нас с тази упойка 🤐. Хайде, оттук нататък само хубави емоции!

Juji, и нас днес ни измериха 2700 в 36 седмица.

Само, където аз съм тотално объркана вече, днес взех направлението за хоспитализация и някой други документации и там термина ми го пише, както ехографа на първия преглед го засече и според него е изчислен и първия ми ден от последната менструация, тоест невярна дата с 11 дена по-рано 🙄. Според него съм 37+4, последно пак питах АГ в коя седмица съм и тя ми вика, че съм изравнила, но по документ каша. Здраве да е, сега в болницата пак ще ме гледат странно като тръгна да обеснявам. Освен това като ми писаха направлението и акушерката ме пита как ще раждам и аз и отговарям надявам се нормално, но ако контролния вагинален покаже наличие на бактерии може би секцио ще се наложи. И тя ми каза, че пуска направление за нормално раждане. Това не ми е ясно, а ако се наложи секцио какво правя, може би плащам аз не знам?! Аз така или иначе още се двоумя между държавна и частна болница, искам да видя резултата и тогава ще реша, но ако тръгне по-рано нямам готово решение.

Да ви попитам нещо, тези които си взеха направлението какви други документи получихте? И по-конкретно дадоха ли ви копие от всички изследвания, защото аз имам копия само от първите?

# 166
Аз нямам копие от нищо всичко което ми дадоха е в болницата.А то е:направление,документа от анестезиолога,първите изследвания и май това беше

# 167
А, да ви кажа, онази вечер след контракциите за първи път, днес следобеда ме наболяваше коремчето, изпих една таблетка но-шпа. Сега вечерта в коремчето остана дискомфорта, обаче се появиха някакви леки болки в гърба, не кръста, а по средата. Май тялото започва да се подготвя 😲🤭😳

# 168
Isibel,

Браво! Ще ги раждаме около 3 кг и нещо, вероятно.

За документите утре ще мога да кажа, Досега само обменната карта съм взела, останалото утре.

Yolkata, честито бебенце, да е живо и здраво! 💐🥳 Сбъднала си кошмарите на повечето от нас с тази упойка 🤐. Хайде, оттук нататък само хубави емоции!

Juji, и нас днес ни измериха 2700 в 36 седмица.

Само, където аз съм тотално объркана вече, днес взех направлението за хоспитализация и някой други документации и там термина ми го пише, както ехографа на първия преглед го засече и според него е изчислен и първия ми ден от последната менструация, тоест невярна дата с 11 дена по-рано 🙄. Според него съм 37+4, последно пак питах АГ в коя седмица съм и тя ми вика, че съм изравнила, но по документ каша. Здраве да е, сега в болницата пак ще ме гледат странно като тръгна да обеснявам. Освен това като ми писаха направлението и акушерката ме пита как ще раждам и аз и отговарям надявам се нормално, но ако контролния вагинален покаже наличие на бактерии може би секцио ще се наложи. И тя ми каза, че пуска направление за нормално раждане. Това не ми е ясно, а ако се наложи секцио какво правя, може би плащам аз не знам?! Аз така или иначе още се двоумя между държавна и частна болница, искам да видя резултата и тогава ще реша, но ако тръгне по-рано нямам готово решение.

Да ви попитам нещо, тези които си взеха направлението какви други документи получихте? И по-конкретно дадоха ли ви копие от всички изследвания, защото аз имам копия само от първите?

# 169
А, да ви кажа, онази вечер след контракциите за първи път, днес следобеда ме наболяваше коремчето, изпих една таблетка но-шпа. Сега вечерта в коремчето остана дискомфорта, обаче се появиха някакви леки болки в гърба, не кръста, а по средата. Май тялото започва да се подготвя 😲🤭😳

Нормално е болката в гърба и кръста, от разширяването на таза е. Аз последните седмици имах ужасни болки в кръста.. а след раждането първите 2 дни бях като разглобена , тогава беше кошмарна болка в кръста, заради връщането на таза, после се оправят нещата 😅 но на мен кръста ми е слабо място от преди бременността още

# 170
Мен утре ще ме изпишат.Кръвното засега е под контрол.Имам много малко количество белтък в диурезата,което според док не е прееклампсия.Измести датата за секциото с 5 дена напред за 16-ти,но при условие,че не вдигам кръвно.Изписа ми хапчета за Кандидата и после ще сляза до аптеката да ги купя.

# 171
Lunatichka, много хубаво, че сте добре. Аз имах късмета 9 месеца нито веднъж да не съм го вдигала. Няколко пъти ми падаше на 90 (85)/40,  но се стабилизирах с айрян и почивка.
Вчера бях с болки и контракции, взех един горещ душ, преди да отида в болницата и всичко спря. От тогава няма никакви симптоми на раждане, като изключим тапата, която излиза по малко вчера и днес. Много ме боли като пишкам, но това е от "прегледа" и отлепянето на мехура.
Излизам на разходка с надеждата да се задействат нещата, за да минава вече, да си гушкам бебчето и да се успокоя. Изгоних ММ на работа. Той реши, че ще седи при мен, но взе да ме напряга - нищо не ми дава да правя и ме кара само да лежа. Казах му, че не мисля да нося бебето до Коледа и трябва да се движа, и да излиза някъде преди да съм го убила 😄
Аз не съм взимала никакви документи за раждане, но в нашата болница се надявам това да не бъде проблем. Все пак АГто и личната ми са през един етаж.
Споделяла съм, че имам много остри силни болки в корема и кръста, когато малкия се размърда ниско. Е от вчера вече ги няма. Сега, когато се движи има само една тъпа гадна болка в корема, която е по-поносима.

# 172
Момичета, можете ли да ми препоръчате помпа за кърма? Дали наистина е много необходима или може и без нея? 🤔
Гледам ги от няколко дена и съм набелязала 1-2, чудя се между електрическа и ръчна.

# 173
Според мен е необходима покупка, дори да не е от най-скъпите. Ако кърмиш успешно е даже още по- необходима. Може да изцедиш и да оставиш детето на някого за няколко часа. При захранването се добавя кърма към кашите. Според мен не е излишна покупка, но 300лв.+, бих дала само ако я използвам нон-стоп. Аз ползвах на Cangaroo единичната, сега съм си купила двойна. Преди това бях взела ръчната на Нук. Не я препоръчвам, не вършеше абсолютно никаква работа. В сравнение, една ръчна помпа тип епруветка за 5лв. 😄, работеше безотказно, но много се изморявах.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 12:21 от Stasy28

# 174
Как сте?

Лунатичке, радвам се, че е ок кръвното.

Помпа за кърма е хубаво да има човек, най-добре електрическа. Има и изгодни варианти.

Документи за раждането ми дадоха - направление за хоспитализация с амб.лист и обменна карта.
Отделно трябва да си нося личната амб.карта за болничния, изследванията за хив и т.н., последните кръвни урина и микробиология, също и за кр.група. И тъй като ще съм секцио ми искат и док. от кардиолог и анест.

Днес трябваше да влизам в болн. и да гушкам скоро бебко, но хванах вируса от детето.
Доста съм зле -гърло, хрема, кашл. Започнах и антиб., макар че в друг момент не бих пила, щях да се влача 10 дни с чайове, но в случая.. смятам че така ще е по-добре и да се надявам да оздравея скоро, че бера душа, цяла нощ не съм спала. Едвам дишам. Sad
Много се надявам бебко да не бърза да излиза, защото плановото ми секцио доста се измести и нз дали ще го дочакам.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 19:07 от *Sweety*

# 175
Sweety, много неприятно, че така си се  разболяла точно преди секциото, съчувствам ти. Sad Кога ти е новата дата? И кога трябваше да влизаш по план?

Аз съм много добре, наслаждавам се на времето навън с голямото дете, което още е с лека хрема. За щастие, при нас каквото и да е било, премина само с гърло и хрема. Силно се надявам утре да отиде на градина.

Подмених днес гардероба с есенния, ще видим кога и какво от него ще нося. На 90 процента ми е готов багажа за родилното, даже дрехите за изписване си изгладих.

Бях на тонове днес и всичко е наред, изобщо нямам контракции. Утре вече съм 37+0 и доктора коментира, че ще им е най-спокойно бебето да постои още 1-2 седмици. Аз бях леко с нагласа да излиза от другата седмица нататък. Grinning Но в крайна сметка, каквото бебето си реши. Максимално до края на месеца (31ви) ще го изчакат да тръгне само, та засега има шанс да съм от последните октомврийки. Simple Smile

# 176
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебенцата!

Аз получих някакво усложнение, но все още не можем да открием от  какво е. :/

# 177
Mommy, трябваше днес да влизам и утре да гушкам бебок, но ще чакам до др. седмица. Sad Дано всичко е наред.
Така е било писано!

И аз гледах дрехите за есента, някои още си ми стават и ще карам с тях засега, дано и поотслабна после.

Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебенцата!

Аз получих някакво усложнение, но все още не можем да открием от  какво е. :/

Какви симптоми имаш?

# 178
Честито и от мен на Yolkata, макар и с не толкова приятно раждане. Дано бързо се забрави и са само хубави емоции от тук нататък.

Mommy, с теб може и да сме от последните за месеца. Мисля че имаме и още октомврийски бебета, за които още не сме разбрали.
Аз утре влизам в 36та седмица/9ти месец. На тоновете днес и на прегледа всичко беше наред. Шийката е 3 см, но всичко си е затворено.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 19:27 от D_ana

# 179
Isibel & Juji 1 , ние пък съвсем еднакви, 2753гр в 36+4 🥳 И вие ли момиченца очаквате?
 Според досегашния ръст в растежа бях изчислила, че към 2600гр ще е, та и растежа се е увеличил по скорост. Казаха, че добре я снабдявам с каквото и е нужно или тя си го дърпа сама 😁🤭 Също казаха, че “бебето знае къде е изхода и го пази”, в изходна позиция е от самото начало, та и ниско.

Сега аз вече съм изумена от възможностите на моето тяло, винаги съм го смятала за физически не много силно. +24кг досега! Не личат, че са толкова, но тежат и то много! Как тялото ми ги носи не знам! В излишни словесни дебати няма да изпадам, но не е от храна, нито преяждане, нито от сладокусие, нито от апетит. Такава е просто реакцията на организма и психика се иска да се носи такава тежест. Доволна съм, че успявам 🙏🏻🍀

Sweety, бебенцето ти си има свои планове, бъди спокойна.
Желязото мога да го продължавам, магнезия го взеха под усилено внимание 🤔 не били изписвали и съветвали да се приема магнезий по време на бременност, както и другите витамини в изолирана форма, били препоръчителни комбинираните.

Общи условия

Активация на акаунт