Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 37 020
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Maya ❤️

Виж колко са различни докторите в чужбина, а тук за щяло или не изписват магнезий и то във високи дози.
И аз още пия желязото, че вече 3 пъти забравям да питам дали да го спра. Но смятам, че ще е полезно, защото все пак има кръвозагуба при раждането.

Leylah, как си?
Кога ти е термина?

# 181
Maya ❤

Виж колко са различни докторите в чужбина, а тук за щяло или не изписват магнезий и то във високи дози.
И аз още пия желязото, че вече 3 пъти забравям да питам дали да го спра. Но смятам, че ще е полезно, защото все пак има кръвозагуба при раждането.

Leylah, как си?
Кога ти е термина?

Ами съгласна съм с теб, Sweety! Виж само как се изразяват по време на преглед, доктор ли ще е, акушерка ли, тези на видеозона ли, винаги ще е с положителен подход. Трудно някой ще си позволи да прави силни изречения, като наприме, “скара ми се доктора за това, онова”, защото цялата система на обществени услуги е изградена на база оплаквания и това е любимия инструмент на гражданите, “чакай да ида да се оплача”.

# 182
Дами, някоя от вас изпитвала ли е световъртеж след 36та седмица? Кръвното ми е добре, кръвната захар не е ниска, преди 2 чада ядох ябълка и мляко с какао и в момента е 6.2, вечерята след малко е готова и не съм гладна… но ми е едно замотано… сутринта обаче съвсем си ме залюля, направо седнах на земята от страх да не падна, още не бях закусвала, но тогава кръвната захар ми беше 5.5, води се висока на границата даже за сутрин след ставане.

# 183
На мен ми се случва вече месеци наред. Хапни, пий вода, полегни, ще мине. Щом кръвното е ок, според мен е просто от бременността.

# 184
Шишарче, а достатъчно вода пиеш ли? При мен съм забелязала, че доста се влияе от приема на течности, дори и да речем да съм яла и захарта да е ок.

Суийти, дано да се оправиш скоро! От положителната страна на нещата, с това забавяне бебенце има още няколко дни да се развива в утробата, така че има и позитиви в ситуацията! Пожелавам ти бързо да се оправяш и здрава и бодра да го посрещнеш!

Аз днес продължавам със стандартната програма при простуда - наред са възпалените синуси. Обаче да ви кажа, тия спрейове за нос с морска вода са вълшебни - имам още доста до оправяне, но поне като ги пръскам мога що-годе да дишам.

Иначе интересно наблюдение за добавките и подхода като цяло. И на мен ми прави впечатление, че тук рядко се изследват и изписват неща като магнезий, калций, желязо, т.н., освен ако няма някакъв сериозен признак на дефицит. Може би истината е някъде по средата, защото пък заради това късно хващане на анемията и изписване на желязо още не мога да си наваксам резервите.

Моми, радвам се, че детенцето ти е по-добре и се наслаждавате на пълноценно време заедно!

Аз днес пак бях на тонове и акупунктура. Тоновете са много наред, но грам контракция няма. Шийката е над 3см, разкритие няма, тапата си е там.....въобще бебето изглежда да се чувства доста комфортно вътре и да не му се излиза! И докато допреди няколко седмици това би било чудесна новина, 6 дни преди термин започвам леко да се чудя дали няма да пренося. А хич не ми се индуцира! Добре, че лекарят ми изповядва философията "когато бебето реши", и не смята да бърза. Ще следим нещата изкъсо, от другата седмица съм на тонове два пъти седмично. Същевременно, по цяла нощ бебето рита и сякаш се опитва да разтвори шийката, та може и приятно да ни изненада с бързо развитие.

И последно в рубриката "Преглед на деня" - май ще си сменям акушерката за след раждането. Проведох днес консултация с една дама, която доста ми пасна като мислене и подход, така че мисля да продължа с нея.

# 185
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебенцата!

Аз получих някакво усложнение, но все още не можем да открием от  какво е. :/

Какви симптоми имаш?
[/quote]

Първо ми спряха лохиите и вдигнах лека температура. Дадоха ми хапче, от което матката да се изчисти. Това се оправи, но от хапчето припаднах и операцията ми се разрани. След това пък ми правиха изследвания и се видя, че имам инфекция. Сега съм на антибиотик. Освен това коленете и пръстите много ме болят.

# 186
Moonlit, благодаря ти. И ти бързо да се оправяш.
Аз също съм на мнението, че максимално близо до термин е най-добре. А и в утробата са защитени, по-добре отколкото да му кашлям отгоре и да го заразя.
Сега като се почувстваш по-добре, давай разходки, горещи душове, масаж на зърната, секс. При мен с тези неща тръгна първото раждане, макар и 7 дни след термин.
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебенцата!

Аз получих някакво усложнение, но все още не можем да открием от  какво е. :/

Какви симптоми имаш?

Първо ми спряха лохиите и вдигнах лека температура. Дадоха ми хапче, от което матката да се изчисти. Това се оправи, но от хапчето припаднах и операцията ми се разрани. След това пък ми правиха изследвания и се видя, че имам инфекция. Сега съм на антибиотик. Освен това коленете и пръстите много ме болят.
[/quote]

Да, чувала съм и за други такива случаи. Спират лохиите мн рано и се започва с темп., болки. Ще мине с антибиотика. 😘

# 187
Moonlit, чудесно, че си намерила пасваща акушерка. При нас е невъзможно да се намери толкова късно. Аз при при първия разговор с моята не останах много впечатлена и се двоумих дали да търся нова, но се отказах при нищожните изгледи да намеря. Обаче пък жената дойде втори път и тогава ми се стори много адекватна и полезна. Изводът е, да не се съди за хората от едно виждане.

Моята лекарка днес също ме успокои, че в моя случай спокойно би изчакала поне 5 дни след термин, въпреки възрастта. Да не се оставям от болницата да ме стресират с индуциране, тя ще ме следи изкъсо ако минем термина. Но също и каза, че бебетата в днешно време имали тенденцията да излизат преди термин.
Аз ще работя до две седмици преди датата, което не ми позволява разходки през деня и ме е яд. От другата седмица и аз съм на акупунктура.

Момичета, имаше ли някоя тук без ваксина за коклюш? До понеделник имам време да реша.

Суити, и аз съм привърженик на секцио възможно най-близо до термин. Ще си на крака след 2-3 дни и всичко ще се нареди.

# 188
Много е късно за ваксината за коклюш. В твоя случай ще понесеш всички рискове за теб, без особена полза за детето. Поне аз така мисля.

# 189
Термина ми е 12.10. Днес нямаше ефект от разходките. Имам някакви леки контракции, но нищо особено. Но пък ново 20 - подух се ... отдолу. Доктора ми каза да отида утре или в петък отново на преглед. Мисля да е утре, защото започвам да се притеснявам, че малкия мърда много малко. Очаквам, че ще искат да ми пускат системи и да предизвикат раждане, като отида, колкото и да не ми се иска. Предпочитам всичко да си стане от самосебе си, но май така ще бъде по-добре.
Аз също не съм си слагала ваксина. Предупредила съм всички близки, че започва сезона на вирусите и не искам да ми се кльопват вкъщи. Бебето няма да избяга, ще го видят, ще му се радват, но в началото предпочитам да сме си сами, за да няма проблеми.

# 190
И аз съм без ваксина за коклюш, а уж бях решила да си сложа. Някъде към 34-35 гс случайно се сетих и попитах докторката на ЖК, но каза, че съм закъсняла. От друга страна пък си мисля, че щом и тя не ми е напомнила може и да не е толкова голям пропуск.

# 191
Изчетох ви всички.

Не съм слагала ваксина за коклюш аз.

Beautyaddicted,
Бързо да пребориш тази инфекция.

MayaJane,
И аз чакам момиче.
Съвпадение има при тричките, май Isibel също чака момиче?

Лунатичке,
Радвам се, че си по-добре.

Момичета, кои от вас ще раждат в Майчин дом около 17-ти и 18-ти? Колко ще е хубаво да се запознаем наживо.

Аз си взех амбулатория карта и направление 7 за в болницата, имам и обменни карта. На кардиолог и анестезиолог предполагам, че ще ме пратят там в самата болница, при прием?  Аз не знам къде са ми изследванията за Хив, не трябваше ли акушерката да ми ги даде? Трябва да видя дали не пише нещо в документите.
Ще си местя приготвения багаж в друг куфар, по-голям, нещо те можах да събера всичко. Всъщност дослагам по нещо всеки ден. 😂

# 192
Суийти, добри съвети - ей-сега точно обсъждахме плана за действие с мъжа ми и почвам нещата едно по едно. Акупунктуристката ми е силен привърженик на стимулиране на раждането със секс, както тя се изразява - както е заченато бебето, така и започва да се ражда. Подготвила съм и малинови листа за чай, и фурми има по мъничко, така че запрятаме ръкави.

Дана, действително, и аз се изненадах за наличността на акушерката, още повече че е сред специално препоръчаните от болницата. Ще се доверя на интуицията си за смяната, дано не ме подведе. На теб успех с доработването - наистина го намирам за впечатляващо да успяваш да се мобилизираш в последните седмици, поне съдейки по собствената си отпадналост напоследък.

Лейла, кураж! Някъде бях чувала за подуване отдолу съвсем накрая и че не било повод за тревога, но с тези неочакваности най-добре да те следят. Стискам палци да тръгне естествено раждането и да протече максимално щадящо за теб и за бебето!

# 193
Шишарче,
И на мен много ми се виеше свят през последните десетина дни, направо се шашках. Sad

Бебето ме рита много ниско долу, не ми дава да легна никак на леглото.

Лейла,

Какво нещо..Днес и аз забелязах, че съм се подула отдолу....Много е странно. Вече бях минала при акушерката обаче и не успях да я питам.

# 194
Благодаря ви за мненията за ваксината. Аз нямах намерение да слагам, а и лекарката нищо не каза досега, но пък и последните два пъти се падах все при нейна заместничка. Днес изведнъж ми предложи и то да реша до понеделник, което ще е 36+4. Трябвали поне 2 седмици за образуване на антитела. Акушерката ми е против. Ние също няма да имаме достъп до външни хора или малки деца в началото. Във ваксинационния календар за бебетата ваксината е предвидена на 9 седмици.

За доработването - не е от работохолизъм, аз планирах да си взема болничен много отдавна, но така се стекоха обстоятелствата, че все отлагах. В един момент реших, че няма смисъл от болничен вече, а по-добре да използвам тези 4 седмици преди раждането, които сега успях да избутам, и да си ги добавя към майчинството след това. За съжаление съм принудена да събирам седмици за майчинство както мога и един месец в повече не е за подценяване.

Лейла, може пък само да те прегледат и да не натискат за предизвикване, ако няма нищо притеснително. Стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт