Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 35 200
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
А добро утро.Ще отида в понеделник в болницата,но силно се надявам в четвъртък да си ме пуснат.Не омаловажавам факта,че високото кръвно е опасно,но е една идея по-търпимо без болки.Друго е да ядеш,да можеш да говориш,да се смееш,а съвсем друго да лежиш като труп 6-7 часа.
А миналата седмица нямах проблем с него.Даже до вторник беше ниско.Пулмоложката поиска да ме хоспитализира,заради вирусната инфекция.
Честно да ви кажа,писна ми от това бебе преди да се е родило.Та аз все от нещо съм болна,и то все нетипични за бременността симптоматики.
За упойката:Искам пълна,но док не е съгласен.По-спокойна ще съм.Не мога да си представя да съм в съзнание и да знам,че ме оперират.Пък и изобщо нямам желание да видя бебето като се роди.Прекалено гнуслива съм и няма да го пипна.Вече измито и облечено,да,но в този вид-не,не.

# 46
Asy, много тежко раждане си преживяла. Confused Радвам се, че всичко е завършило благополучно и двамата с Георги сте добре. Heart

Аз ще раждам естествено (по план) и планирам да ползвам епидурална упойка, нямам никакви амбиции да се правя на смела и силна, ще се възползвам от модерната медицина. Странични ефекти и усложнения от всяко нещо може да има, ама шансът е минимален.

Кръвното при бременност може да се покачи без време и трябва бърза реакция. Симптоми на високо кръвно не винаги има, но вече при наличие на подуване и други симптоми, които говорят за прееклампсия, аз щях да съм веднага в спешното. На мен кардиолога ми каза само една висока стойност да измеря и веднага да отивам на спешен кабинет в този срок на бременността. Меря го по два пъти на ден, много ме е страх да не се покачи, защото спрях аспирина и съм с висок риск от прееклампсия. Засега всичко е наред, дано така се задържи. Но дори да се чувствам добре с високо кръвно, не мога с чиста съвест да си стоя в нас да гледам “Игри на волята”. Все пак съм отговорна не само за себе си, а и за малкото човече, което 9 месеца си отглеждам в утробата. Има проблеми, които изискват спешно внимание и не е лиготия да потърсим помощ. Вече достатъчно мнения получи Лунатичке, само късмет ти желая до понеделник да нямаш влошаване и всичко да е наред. А относно изказването, че ти е писнало от бебето - силно се надявам да са хормони от бременността и да го гледаш с любов и търпение, когато се роди.

# 47
Аз даже не знаех, че има такъв избор. Но бих избрала спиналната. Един път съм бил под упойка, когато ми правиха снимка на гърдите и усещането след това изобщо не ми хареса. Даже не помня как са ме свалили от масата.
*Sweety*, според мен симптомите, които изреждаш са много индивидуални. Май зависи и от човека.
И аз ще раждам естествено. Упойката ще попитам кога и как може да се слага. Не съм толкова силна физически и психически, че да ме боли и да не използвам упойка.

# 48
Добро утро! 🌈
Живи и здрави ще минем през това приключение раждането и каквато и упойка да използват, дано всичко да леко, да мине бързо и да си гушкаме бебчовците.

Поспах повечко тази нощ, но още ми се спи. Няма наспиване през тази бременност 😂 Въпреки всички притеснения и задачи, чувствам се щастливо с това сладко коремче,  което се закача и бута навсякъде и ми е много смешно като тръгна да се разхождам с тази вече същинска патешка походка 😂😂😂😂  А като мърда бебчето в утробата ми, направо се разтапям. ❤️
Пия си хапчетата, следя си нещата, поплаквам си, сменям настроенията, вчера мрънках, че се чувствам като инкубатор, ноооо като цяло  - горе главата  ние сме номер едно  Simple Smile Simple Smile Simple Smile  :*
Така де малко повече самочувствие и Вяра.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

# 49
Asy, герои сте и двамата с Георги! 💙 Пожелавам ви отсега нататък само хубави, позитивни и гушливи емоции!

# 50
Sweets, всички пълни упойки, които съм имала са били с инжекция която слагат в абоката. На цвят е едно бяло вещество, упойката е венозна, с маска никога не са ми слагали.

Какво е усещането когато заспиваш? Много приятно, когато ти я сложат ти казват сега ще заспиш, тялото ти се отпуска но по много приятен начин, започва да ти се доспива и си заспиваш, всичко това се случва в рамките на 5-6 секунди

Интубацията? Тя се случва по време на упойката както слагането, така и махането на тръбата, ти нищо няма да разбереш

Събуждането? При мен се случва като просто чувам някой ог екипа който ми казва “събуди се, събуди се” Отварям очи, нямам гадене, нямам задух, единствено ми се спи и си леко замаян, и общо взето притварям очи отново защото то е инстинкт, НО тогава дори и да дремнеш за няколко минути вече не си под упойка. Най-точното усещането след събуждане да мен е “спи ми се”
Не са ме събуждали с кислородни маски и прочие, Мен много ме беше страх преди първата, след това вече сама си ги търсех и питах за тях 😄

Относно дали в гърлото усещаш нещо след събуждане. Много е относително, след някой от упойките съм имала усещане все едно “те боли гърло” както когато си настинал, но нищо драматично, може би от 12 пъти ми се е случило 2, останалите пъти абсолютно нищо.

И тук искам да кажа, че раждането е много деликатен момент, психиката на всяка една от нас има различна чувствителност и поносимост и никоя мама не бива да бъде обвинявана, защо секцио ? Защо с пълна упойка ? И прочие. В крайна сметка честно ви казвам ако само едното раждане ме определя каква майка съм … сещате се 😀 Важно е да сте здрави вие и детенцето, и после вече имаме един цял живот да се доказваме колко добри майки сме😊

Хубава събота от мен 🌺

# 51
Добро утро.

Mommy, първото нормално с упойка ли беше?

Sway, да, много е индивидуално всичко. Зависи от човека. Понякога дори един и същ човек реагира различно на упойки и т.н., зависи от мн неща.
Аз съм имала 3 интервенции, но с местна упойка, много ми беше замаено след нея.
Ама поне знам какво е да те "режат", докато си буден, макар и другаде.
При ест.раждане слагат епидурална.

Лунатичке, как е днес кръвното?
Иначе отсега нататък ще видиш какво е да имаш "ядове" покрай бебче. И вируси и какво ли не.
И притеснения... Но си заслужава!

Jojo, благодаря ти за подробностите. 🥰

# 52
Момичета, каква (колко дебела) пелена сте приготвили или мислите да приготвите за изписването? Сега с този преходен сезон не знам какво да приготвя.

# 53
Същото си е и днес.Поне не се покачва.Стои си 140/100 +-5 единици.Не е мой избора да си стоя вкъщи.Според д-ра няма какво да правя събота и неделя в болницата.Изрично питах дали да отида веднага.Каза да си купя Допегит,да пия макс по 2 на ден и в понеделник 8 без 10 да съм там.
Въпреки омразата и нетърпимостта си към болниците,съм толкова зле че и сега бих тръгнала.
А относно бебето,не е до хормони.Писна ми да съм болнава.Аз съм от камък и лекар не виждам по 5 години,а сега станах от стъкло.
Страх ме е,нонискам да излезе вече и да съм си сама в тялото.

# 54
Стискайте палци аз съм в болницата или за задържане или за раждане (дано да е фалшива тревога). Минах тонове и чакам докторката да дойде да ме прегледа и да реши какво ще правим.

# 55
А добро утро.Ще отида в понеделник в болницата,но силно се надявам в четвъртък да си ме пуснат.Не омаловажавам факта,че високото кръвно е опасно,но е една идея по-търпимо без болки.Друго е да ядеш,да можеш да говориш,да се смееш,а съвсем друго да лежиш като труп 6-7 часа.
А миналата седмица нямах проблем с него.Даже до вторник беше ниско.Пулмоложката поиска да ме хоспитализира,заради вирусната инфекция.
Честно да ви кажа,писна ми от това бебе преди да се е родило.Та аз все от нещо съм болна,и то все нетипични за бременността симптоматики.
За упойката:Искам пълна,но док не е съгласен.По-спокойна ще съм.Не мога да си представя да съм в съзнание и да знам,че ме оперират.Пък и изобщо нямам желание да видя бебето като се роди.Прекалено гнуслива съм и няма да го пипна.Вече измито и облечено,да,но в този вид-не,не.

Добре утро 🌞 Чак не смея да се обадя, че големи лекции ти изчетохме 🤭ама не е бебето виновно за нищо, само е носител на промените в нашия живот, които са си наше изпитание. И аз снощи да му се скарам на моето замалко, но се спрях, не е негова работа как моето тяло приема бременността.

# 56
Стискайте палци аз съм в болницата или за задържане или за раждане (дано да е фалшива тревога). Минах тонове и чакам докторката да дойде да ме прегледа и да реши какво ще правим.

Успех 💐! Дано всичко мине по най-добрия начин!

# 57
Здравейте и от мен и аз днес сутринта се озовах в спешното с високо кръвно и отоци,записа не им хареса много и ме приеха в патология за наблюдение .Сега съм на система и според зависи от записите може би ще се стигне до спешно секцио.

# 58
Yolkata & Val, всичко ще е наред! 🙏🏻🌹

# 59
Yolkata и Val,

Стискам палци всичко да е наред.
Ще чакаме новини.

Някой знае ли нещо за Джу?

Isibel,

Нашата пелена за изписване е от комплекта, приготвих и две одеалца - едното е по-плътно, а другото мекичко плюшено.

Общи условия

Активация на акаунт