Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 37 050
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Ехааа! Честито Априлче, Джоджо, Блекуайт! Heart Heart Heart Бързо възстановяване и да са ви живи и здрави бебчетата!

Ето го моя обновен списък с чакащите Октомврийски мами хаха:

shisharche, evelynna - 20.10
mommy22 - 24.10
MayaJane - 26.10
sway911029, Juji1 - 30.10
Avocado67 - 31.10
Blueorhid
D_ana
airgirl
Skady
InaB95

Ако забравям някоя да се включва! Последния път аха-да включа Шугър и тя роди ахаха

Аз на първите два пъти тонове нямах контракции. На последните два имах по една, но не съм ги усетила изобщо. Хем това малко ме притесни, хем може би имам висок праг на болка и като дойде баш моментът, ще се справя… определено съм далеч от мисълта, че мига да родя без да разбера ахаха. Засега чакам…

На Airgirl май и честитихме бебенце, или май не, а на April. Avocado & Skady, май са маст от Ноемврийската, тук само наминават, което хубаво, и аз взех да си разписвам там вече също 😁

# 601
Днес май на момченца ни върви в темата, честити да са.

Аз съм за края на месеца, но може и аз да прескоча към ноември. Настроила съм се за скорпионче.

Днес сглобихме леглото и подредихме спалнята. Утре се надявам да ми дойде музата за чантата.

Juji, всичко ще е наред в петък!

# 602
Терминът ми е ноември, но секциото ще е на 25.10 Grinning

# 603
Juji, ще чакаме да споделиш!

Кои мами са в момента в Майчин дом (София)? Juji е планирана за секцио там, нали? Искам да знам с декларацията за припознаване (когато няма брак) дали са ви приели тази, която се подава директно на болницата от двамата родители за директно издаване на акт за раждане с вписан бащата, без да се ходи до нотариус?

# 604
Аз следя и ноемврийските защото ще раждам нормално и с този термин 31.10 може да влезем към началото на ноември. Иначе утре влизам в 38г.с и съм готова ако реши бебка да излиза вече, че нямам търпение.

# 605
Аз също все още съм от чакащите. Да реши по-бързо да излиза. Нямам търпение да го гушна и да знам, че всичко ме е наред.
 Вече живея в музей от толкова много чистене. А и имам мускулна треска, че вчера реших да изчистя основно цялата кухня и се катерих по един стол. Махнах вратата на фурната и бях в леки притеснения, че няма да мога да я сглобя и да я върна на мястото й.

# 606
Честито мами, да са ви здрави бебчета!
Да гушкаш новородено е най-хубавото чувство на света! 😍

# 607
Честито на Blackwhite Heart

Maya, теб до коя седмица ще те изчакат да тръгне естествено? Тук до 41 г.с чакат, една седмица след термин. Днес ще говоря с АГ какъв е планът, ако до 30 не излезе само.

Sway, аз от тази седмица започнах да се чувствам доста потисната от чакането. Вече от 2 месеца не работя и се чувствам супер безполезна. Даже ми се прииска да си намеря някаква почасова работа от вкъщи, но нямам енергия да се занимавам да търся, а и малко закъснях с това, понеже с бебето нямам идея колко време ще имам да отделям. Вече не ми се излиза, отказвам уговорки, ако са прекалено далеч от вкъщи. Общо взето съм се отдала на тотален мързел като изключим чистене, готвене и занимавки с голямото дете. Но се чувствам крайно неангажирана и напълно безполезна… Силно се надявам да се почувствам повече като себе си като родя. Sad

# 608
Честито на Blackwhite Heart

Maya, теб до коя седмица ще те изчакат да тръгне естествено? Тук до 41 г.с чакат, една седмица след термин. Днес ще говоря с АГ какъв е планът, ако до 30 не излезе само.

Sway, аз от тази седмица започнах да се чувствам доста потисната от чакането. Вече от 2 месеца не работя и се чувствам супер безполезна. Даже ми се прииска да си намеря някаква почасова работа от вкъщи, но нямам енергия да се занимавам да търся, а и малко закъснях с това, понеже с бебето нямам идея колко време ще имам да отделям. Вече не ми се излиза, отказвам уговорки, ако са прекалено далеч от вкъщи. Общо взето съм се отдала на тотален мързел като изключим чистене, готвене и занимавки с голямото дете. Но се чувствам крайно неангажирана и напълно безполезна… Силно се надявам да се почувствам повече като себе си като родя. Sad

Mommy, на 2ри Наември (41 седмици) записахме дата за индукция, но ме викат, само на разговор, надявам се, на 24ти.

# 609
  • UK
В ЮК сестра ми я остявиха до 42 седмица, но мисля, че зависи от възрастта на майката, и от здравословното й състояние.

Аз не пиша много, животът изведнъж стана страшно динамичен, и прекрасен. Мислех, че като дълго кърмила първото дете, този път от първия ден ще налучкам, но не става точно така. Но всеки ден е по-добре, а и аз не съм изобщо толкова фанатично настроена спрямо ексклузивното кърмене като първия път.

Честито на всички родили в тези дни, да сте живи и здрави, да минавате безпроблемно през първите дни на майчинството!

# 610
mommy22, напълно те разбирам. Някак си всички около мен раждат преди термин, само аз си чакам. Най-неприятно ми е, че не знам какво - задължително ли е да ти падне тапата, или корема преди да родиш? Контракциите целия корем ли стягат или само там където е бебето, ако болката е постоянна и не спира - контракция ли е?
А че вече ми е приключение да си обуя чорапите и какви ли не пози правя ме изнервя допълнително.
Това че едната докторка казва индукция, а с другата даже не съм говорила за раждането и нямам повече записани часове също ме напряга. Нямам издадена обменна карта и направление 7 от женска консултация.
Всички около мен само ме поглеждат и ми казват няма да родиш скоро, което също ме напряга.
В общи линии деня ми преминава с разходки на кучетата и чистене. А даже вече и разходките не са ми особенно приятни, защото на мястото където я разхождах са започнали да идват и други кучета и Кайра много иска да си играе с тях - седи, гледа ги и плаче. А стопаните им не дават, защото изглеждала лоша и голяма.
Помрънках си 😀.

# 611
Припомнете ми моля, нормално ли е вече съвсем преди термин подуването на глезените и пръстите на ръцете?

Обикновено това подуване спадано нощно време, но не и вчера, единия ми глезен беше четворен. Гледам го днес, спаднал, но не напълно 🤔

# 612
Sway, трябва да се усещат като менструални болки и стягане на целия корем. Ама според мен ти ще си усетиш, когато тръгнат нещата, ще прогресират и няма да спрат с почивка и смяна на позицията. Поне и аз това си повтарям, няма смисъл да го мислим прекалено.

maya, не съм сигурна нормално ли е… някои момичета тук се оплакваха от подуване, та може и да е нормално. Ама аз бих говорила с доктора. Кръвното как е?

Аз сега се връщам от тонове и преглед. Всичко е наред, бебето е 3100, не се очаква да е някакъв гигант, аз съм доволна от този факт. Обаче както очаквах, му е прекалено комфортно в коремчето ми. Плацентата ми си стои все първа степен, което е добре, околоплодни води, доплер, всичко е в норма. Ама и разкритие грам няма, шийката хич не е готова и главата на бебето е още високо в таза. Тааааа, не го чакаме и този уикенд човека, явно не му се излиза. Малко съм разочарована, започнах да се притеснявам, че ще си премина термина и ще трябва пак да ме индуцират. Ама честно казано не знам какво мога да направя… Разхождам се, правя упражнения, правим секс, ям фурми, ама няма особен резултат засега.

Иначе пак с това пусто кръвно го мерят високо и все ме питат защо ми е 130/90. Вкъщи никога не минава 120/80, по два пъти го меря…

# 613
Здравейте и от мен, минаха малко повече от 24 часа от раждането на нашия син. При мен възтановяването от секцио протича по бавно и по болезнено отколкото си го представях. Цяла нощ умирах от болка, пускаха ми по малко епидурална, отделно и венозно болкоуспокояващи и като цяло нощта беше тежка, плаках много, бях отчаяна, но въпреки болките бебчо беше неотлъчно до мен и с помощ от таткото и сестрите е постоянно на гърда и си суче коластра. В момента ставам и мога да се движа сама, бавно и с болки, но съм доволна. И последно, ние жените сме велики🙏🏻 Какво ли не сме способни да изтърпим и превъзмогнем в името на децата си ❤ ММ присъства и на секциото, неотлъчно е до мен,  и през нощта ми каза, радвам се че присъствам всяка минута за да видя какво чудо сте вие майките и какво ви коства ❤

# 614
Jojo, дано болката е била само първите два дни.

Mommy, казаха ли ти колко ти е шийката? Не знам това доколко е показателно, че няма бързичко да слезне надолу. Имаш все пак около седмица до термин. Всичко друго е чудесно, че е наред.
Аз също гледам да меря кръвното вкъщи по един или два пъти на ден и дори не стигам и 120/80. Последния път на прегледа едно младо момиченце ме сложи на апарата в кабинета и изведнъж 135/96. Викам си не е възможно, ще искам след тоновете пак да ми го измерите. После жената, която по принцип ме мери, ме попита с кой апарат ме е измерила колежката. Автоматичният все показвал високо, защото не спирал да надува маншетата. Тя ме измери класически със слушалка и каза, че е идеално.

Общи условия

Активация на акаунт