Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 37 033
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Dana, не, нямам повече информация за шийката. Просто казаха, че няма изгледи засега да започне скоро раждане. И аз от това, което четох май не показателно моментното измерване нито на шийката, нито положението на главата, особено за второ раждане. Доказва се, че в момента няма активна родова дейност, ама кога ще започне, не може да даде информация.

Настроила съм се да няма бебе поне до края на седмицата, за да не се разочаровам. Уморително си е това чакане, ама явно ще трябва да се заредя с още малко търпение.

# 616
Здравейте, чета ви редовно, но за първи път пиша.
С термин 23.10 днес след преглед се установи 4см разкритие. Преди 5 дни беше 2см. До края на седмицата може би ще се роди.
Така че спокойно, понякога нещата стават много бавно.
Първия ми син се роди 39+4 , без никакви индикации , че ще се ражда. Без никакво разкритие предния ден.
Бебчетата имат собствено мнение.
Успех и леко раждане на всяка мама, която все още е в очакване!

# 617
Ъпдейт и от мен - 2 см. разкритие, цял околоплоден мехур, изгладена шийка на матката с размер 2.5см, беше 5 см. преди. Бебето е около 3.200 кг...
Може да е днес, може след две седмици. Не искат да го предизвикват за момента.
Това беше най-неприятния вагинален преглед.

# 618
Здравейте момичета!

Вчера - 16.10.24г. в 18:33ч.се роди София, 3120гр., 51см. ❤

Относно раждането:
Споделих ви че при мен мен имаше проблем с кръвното и се наложи да ме проследяват в болница. Нямах никакво разкритие и предвид, че бяхме няколко дни преди термин решихме да индуцираме раждането заради риска от неясно развитие на прееклампсията и риска за бебето и мен. Във вторник вечерта ми поставиха балон катетър за да предизвикаме разкритие, вчера сутринта те беше едва 1.5см. Общо взето влязох в родилна зала в 7 сутринта вчера и докато родя в 18:33 вечерта минахме през всички възможни методи за индуциране - хапче до 3-4см помогна, спукване на водите 5-6см, система с окситоцин вече донесе пълно разкритие. Три епидурални упойки, в началото си мислех, че няма нужда от тях, но към края изпитвах ужасни болки въпреки епидуралната. След раждането беше третата заради разкъсванията. Бях силно настроена да не е секцио и дори отказвах да подпиша формуляра за всеки случай ако се наложи, а точно преди да се роди се молех за секцио 😂, а имам висок праг на болка. Днес лекарката ми обясни че по време на раждането главата се е завъртяла и оттам разкъсванията. Имам епизиотомия, шевове вътре и на шийката.

Седмица по-рано се чудех как ще разбера кога имам контракции, дали ще усетя кога се спукват водите, кога ще падне тапата и как ще разбера, та тези ми чуденки останаха в миналото.

Сега се борим с кърменето и успяхме веднъж засега да засучем. 🌸

Пожелавам на всички, на които им предстои раждането успех и пухкав финал накрая. ☀

# 619
Привет от Ноемврийската група. Мами, помагайте. Как се справихте с намиране на личен лекар за детето? Мислим да вземем пакет от Надежда за прегледите до 1г. и поради тази причина личният ни отказа да запише бебето. Искал си при него да са прегледите и ваксините, а той даже не е педиатър🫠 Сега сме в чуденка какво да правим. Също така след раждането колко време имаме да запишем бебчо при личен, има ли някакъв срок? Става въпрос за София. Ако някой има каквито и да било съвети, ще бъдем много благодарни!

# 620
Честито на всички нови майчета! Все ви чета, пиша и нещо изскача (или пълни памперса!) и докато се усетя написаното е изчезнало. на чакащите мами с вас сме, търпението си струва! Мисля ви много и искрено се радвам като чета хубавите ви новини! Все така да е!

Кърменето при нас е на дневен ред, вече имам някои техники за двойно кърмене и то включва таткото да налива вода директно в устата ми, сигурно сме такава гледка отстрани!

Щях да съветвам тези с прееклампсия да следят падането на кръвното след раждането. Моето се задържа досега високо, имаше дни на 180/120, повечето дни нормата си ми беше 160/110 при положение, че преди бременността беше ниско, не падаше дори с хапчета. Бях под наблюдение в болницата цяла седмица и накрая ни изписаха всички. Пих Трандат до преди два дни и чак сега има смъкване. Дано при вас бързо се нормализира, не ми беше зле, но ме притесняваше, че не пада. Обикновено се оправя бързо, но ме бяха взели доста насериозно!

Стискайте палци да продължим с кърменето и да наддаваме с доброто темпо, цедя се на всяко хранене, за да посрещам нуждите (ако търсите добра помпа тук всички препоръчват електрическата на Медела Симфони - мога да потвърдя при мен наистина помогна да докарам двойно количество).

Момичета, от всички неща, които съм била, това да съм майка е най-голямото, истинско и красиво нещо…какво съм знаела изобщо аз…! Heart

# 621
Стискам палци на всички мами, които са започнали да раждат, дано всичко е наред. Както и на всички, които чакат.

Аз съм утре.
Има ли други мами от групата в момента в МД, май не?

За декларацията за припознаване, още не съм наясно, ако има някой в час, нека сподели.

Джу героиня си ти. 🥰

# 622
Evelynna, честито, живи и здрави! 😍😍
Трудно раждане си имала. Три епидурални и пак болки си усетила, милата

Мама557799, не мисля, че има срок.
Не съм от Сф, но знам, че там е трудно с педиатрите и няма места.
Иначе бебето ние го записахме при нашия ЛЛ.
Избери педиатри покрай вас и отиваш на място и питаш какво що.

Mommy, термина ти не е ли края на месеца? Защо бързаш, ще излезе като е готово.
Аз съм на мнението, че максимално до термин е най-добре, по-добре по-късно дори, отколкото много рано. Първото го преносих цяла седмица.

Sway, при теб предчувствам, че ще е скоро. Simple Smile

Juji, късмет мила утре! Чакаме да се похвалиш.

Maya, опасно е да се надуе лицето, нали знаеш. За краката е нормално.
Все пак мери кръвното. За всеки случай.

Ние бяхме днес на бебешка консултация. Бебчо е наддал 500гр, всичко е наред.
Е, има колики, малко сополки и възпалено пъпче, но ще минат, вярвам. ❤️

# 623
Честито Евелинна! С един и същи термин бяхме, аз още съм в очакване Heart Бързо възстановяване и всичко да е наред!

За личен лекар ми препоръча роднина, която живее в същия квартал и директно ме представи на педиатърката (тя реално е общопрактикуващ лекар, като предимно има записани деца, не е точно педиатър. Няма реално лични педиатри, до колкото разбрах, баш-педиатър може да преглежда детето само с направление от личния лекар и за да се избегне това чакане и бавене хората записват при такива общопрактикуващи, които записват и деца). Но разбрах, че в много трудно да се намери такъв личен лекар за записване на дете, всичките ми познати казват, че съм супер късметлийка.

# 624
Честито,  Евелина. ❤️

# 625
evelynna, честито бебенце. Живи и здрави да сте. Благодаря, че разказа за раждането. Доста информативно, за непознатите като мен.
Juji, късмет днес! Чакаме те с добра новина.
Mommy, ти ли се притесняваше да не родиш рано? Сега бебока иска да ти достави удоволствието да си седи на топло.
*Sweety*, дано предчувствието ти да е правилно. Как си? Как е бебо у вас?
Джу, герой си ти. Включвай се, когато можеш да разказваш.
Лунатичка ти как си? Как е кръвното? Гърдите нормализираха ли се?

# 626
Честито на новите мами - бързо възстановяване желая! Да са живи и здрави бебенцата! Simple Smile
Някой запознат ли е как стои въпросът с двойната фамилия на детето? Бих искала детето ми да носи и моята фамилия; с мъжа ми нямаме брак.

# 627
evelynna, честито бебенце!

Иначе моят термин е след 6 дни - на 24.10, 39+1 съм днес. По принцип по “календарче” ми е днес терминът, но още на първата ФМ го сменихме. И да, бях притеснена да не родя рано, защото първото ми дете се роди преждевременно. В това отношение много се радвам, че бебето си чака датата. По принцип не съм се разбързала, но не ми се иска да си преминавам термина, защото не тръпна от желание да ходя всеки ден на тонове и да ме чакат да родя. А и не знам какво да очаквам, нямам грам симптом за нищо предстоящо, така че ми се струва, че няма намерение да излиза скоро. Joy

# 628
Sway при мен контракциите ескалираха доста бързо. В началото беше по-скоро неразположение, това което ме накара да се усъмня беше, че както ми беше гадно на корема, все едно всеки момент ще ми дойде - изведнъж спря. Нямаше стягане, не ми стана твърд корема, както при подготвителните. След малко пак ми стана гадно и пак спря изведнъж. След около 10 минути болките започнаха да се засилват, след час вече едва ходех. При предишното ми раждане контракциите си бяха със здраво стягане на корема, сега не. Колкото и да е банално е истина, че започнат ли ще ги познаеш. Аз много се притеснявах, че с постоянните болки, които имах няколко месеца, няма и да разбера когато започвам да раждам. И даже се чудех, ако раждането започне вкъщи какво ще правя 😄
Родих почти 10 дни преди термин, а малкия беше с признаци на преносване.
Честито на родилите мами
Ние сме добре, малко трудно се справяме с храненето, защото малкия някой път се държи все едно е гладен, а аз нямам повече кърма. След това се цедя да видя какво се случва - цедя по 80-100мл от страна, той изяжда по 60-70 и не иска повече.
Още се напасваме. Започват и колики, но за сега не е страшно. Дано така остане и отшуми бързо, да не се мъчи малчо. Започнах да давам капки и май има ефект от тях.

# 629
Аз идвам за малко подкрепа. Родих в сряда и днес ми казаха, че ще ни изпишат във вторник. Цял ден плача , буквално сълзите ми падат постоянно. Не ме разбирайте погрешно, супер щастлива съм, но ми е много мъчно за баткото. От страни може да изглежда все едно съм лигла , но никога не съм се разделя с него за толкова време. Преди малко имах чувството, че се задушавам и стаята става все по-малка и сложих едно хапче под езика веднага.
П.с. иначе сме добре с бебчо, 4 кг се роди,с три шева съм

Общи условия

Активация на акаунт