Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 37 009
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
Спокойно мила, споделяй с близки, не може ли баткото да ти дойде на свиждане? Обаждай се по видео връзка да се чувате. ❤️
И аз не се бях разделяла никога, но всеки ден идваше баткото на свиждане. Също си поплаквах.

# 631
Напълно те разбирам. Моето голямо дете е на две и половина. В деня на изписването се е разболяла. Изолирахме я при баба й и не я бях виждала на живо 7 дни. Плаках си всеки ден по няколко пъти. Преди малко за пръв път отидох при нея за 1 час да си поиграем. Страх ме е все още да ги събера заедно. Струва ми се огромна в сравнение с бебето, а тя се държи странно, сякаш я е страх, че ще направи нещо и пак ще я оставя. Много е трудно.

# 632
Black white, аз се чувствах по същия начин докато бях в болницата. Плачех само при мисълта за голямото ми момче. С ММ дойдоха да ме видят три пъти в болницата и
не спирах да плача през всичките им престои. Имах чувството, че съм го “предала”, защото вниманието ми вече няма да е само към него. Спокойно, ще отмине за няколко дни, дори си има термин това състояние “baby blues”. Прочети в интернет и ще ти олекне, съвсем нормално е, не си сама. ❤

# 633
Къде се изгубихте цял ден?Аз съм добре.
Кръвното е добре.
Честито  бебче на Евелин!Жожо чакахме вчера,нали?И тя не е писала.
Сега аз имам две теми за коментиране.Първо:С помпата от два дена не пуска и 5мл кърма.Почти нямам вече бучки и гърдите ми са отпуснати.Личи си,че са пълни.Стоя ли в топлото,ми правят доста големи петна по дрехите.Днес ходихме на свиждане и сложих сутиен,та и по него имаше петна,а беше за час и половина на мен.Какво значи това според вас?Дали са се  отпушили каналите?
Второ:Бебето е на легло вече,но не иска да се храни с биберон и повръща често.Трябваше да го вземем в края на следващата седмица,но днес казаха,че може да остане още две седмици.Изобщо не иска да засуче.Хранят го с маркуче.Дали ще успее да се научи?Иначе наддава.Във вторник беше спаднал до 2300,а сутринта е теглен 2480гр.

Ето го второто ми сърчице.

# 634
  • София
Лунатичке, много сладко бебче Hug Имай търпение, трябва си време, но това, че наддава е добър знак.

За кърмата си трябва упоритост и постоянство, но пак не е сигурно. Без бебчо да дърпа е доста по-трудно.

# 635
Брех, Галинчо, честит на мама 🤗🤗🤗 Lunatichka , интересен път имаш ти, през интересни изпитания минаваш!

Аз, лично, се чувствам сюреалистично вече! Очаквам бебе, къде ми е бебето 😁

# 636
Привет, момичета, ето че дойде и моят ред да се похваля.

На 18.10. Петък в 8.55ч. сутринта за първи път проплака моята втора дъщеря - Жасмина, 3.150кг и 50см. ❤️ Роди се в седмица 38+5.

Планирано секцио. Вече знаете. Прием в болницата, изследвания, тонове предния ден. На сутринта в големия ден - тоалет, клизма, пак тонове и чакаш ред за операционната. Добре че влязох първа или втора, а не се наложи да чакам до обяд. Абокат, катетър. Упойка в гърба - добра анестезиоложка,  лека боцкане само усетих. Упойката хвана почти веднага, усещах топлина и изтръпване от кръста надолу. Нагласиха ме бързичко и почнаха. Беба се беше сгушила плътно вляво и трудно я изкараха. Като изплака,  това беше най-прекрасния звук за мен. После продължиха с махане на плацентата, с почистване на матката и се позабавиха с отсраняването на миомата - около 7 см. Признавам не е приятно, чувстваш всичкото дърпане и бутане, нямаш търпение да свърши. Но болка няма, а с мен си говориха през цялото време лекарите и сестрите. Падна кръвното - веднага реагираха с вливане на лекарство. После ме въведох в реанимация и там бях почти цялото време без телефон - виждане на екипа. Бяхме закачени с момичетата на сто апарата за мерене на показатели и лекарства се вливаха постоянно.
Минаха 24 часа, днес сутринта раздвижване, трудно беше, но мина и това. Хапване на сухар и кисело мляко,  добър момент след 34 часов глад .. Simple Smile Сега съм на 12 етаж в Майчин дом и бебето е в стаята ми с мен,  но винаги, когато имам нужда го оставям на акушерките. Кърма още нямам, само коластра.
Два дни не бях виждала голямата ми дъщеря и мм, днес им показах бебето през стъкло и после ги видях наживо за 10 минутки.
След секциото е доста  трудно със ставането и сядане, обръщане в леглото, но колкото повече се движиш,  толкова повече отпуска.

Гушкането с Жасмина е най-хубавото нещо и забравям всяка болка.
И тази вълшебна бебешка миризма. 🥰🥰🥰

# 637
Juji, честита да ти е Жасмина 💯🎁🍾🍹🎉🍀🌞

# 638
Juji, жива и здрава да е Жасмина и бързо възстановяване на теб. Heart

Lunatichka, голям сладур е този Галин. Кураж, скоро ще си го приберете и ще се гушкате у дома. Няма бебе родено в тази седмица, което да не е пораснало, да не се е научило и да не са го изписали. Трябва търпение. Hug За гърдите продължавай да опитваш, може да се обадиш на консултант. Има много безплатни, които правят консултации по телефона и на място.

Maya, още малко!!!! Grinning И аз съм в очакване, вече всеки ден се будя и с ММ констатираме, че и днес няма да раждам хаха.

# 639
Juji,честита дъщеричка.Жива и здрава да ви е и само радости да носи.На теб бързо възстановяване
А да попитам родилите мами какви капки за колики ползвате и някоя има ли страшна диария след секциото защото аз не мога да се справя с нея вече 5 ден

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 10:18 от Янинка

# 640
  • Sofia
Аз не съм писала от известно време, но нещо не съм добре. Имам висока температура и високо CRP. Изследваха ми кръв и урина, но добра проба на урина няма как да имам с лохиите. АГ-то чак ми се скара че ходих вечерта в спешното, но ме прегледа и според нея е нещо друго. Доста ме е страх, не знам на какъв друг лекар да отида който да ми обърне внимание. Минаха мисля 22 дни от раждането.

# 641
Vaflichka, дано скоро да си проличи от какво е, ще стискам палци 🤞🏼

Mommy 😁🤷🏼♀

# 642
  • София
Juji, честита дъщеричка, да ти е жива, здрава и прекрасна Heartpulse

Янинка, ние колики още нямаме. Иначе ни препоръчаха пробиотик, ама засега и двамата с ММ се колебаем да почваме без причина.

Вафличка, доста тегава ситуация Sad С ехограф гледаха ли те? Определено не се чувствай виновна, че си отишла на спешен кабинет, напротив, гони си нещата докрай. Щом има инфекция, трябва да се разбере откъде идва и да се лекува.

# 643
Juli, честита да е Жасмина! Живи и здрави!

Vaflichka, а други симптоми имаш ли? Сега има много вируси, някои минавали в пневмония.

Бебчо още е със сополки и възпален пъп, но уж леко по-добре. На мен пък ми се възпали белега от секциото, мисля че от крема против белези не знам. Отделно баткото ми е с температура, гърло и кашлица от днес. Sad

За колики давам - био амика, био гая и еспумизан

# 644
Мая, още малко. Броени дни са (най-бавно минават) и нашето време ще дойде. Аз във вторник и сряда евентуално ще съм на работа. Само тогава да не ми изтекат водите, че ще стресирам дечицата Satisfied.
Днес съм си дала почивка от всички тъпотии за предизвикване на раждане - фурми, стълби, ананас ( от който само ми се изпраща езика), чайове. Оставам си само с разходките на кучетата.
Juli, честита да е девойката. Много здрава и щастлива.
Вафличка, може да е вирус или ковид и да не е гинекологичен проблем. Дано се оправиш бързо.
*Sweety*, бързо оправяне и на вас. Дано бебо не прихване от баткото.
Лунатичка, Галин е прекрасен Heart. Пу пу. Ще се научи и ще започне да се храни сам. Трябва му още малко време. Според мен бъди по упорита с помпата. Когато бебето не засуква е по-трудно, но не и невъзможно. Някой майки само с помпа го карат.

Общи условия

Активация на акаунт