Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 35 245
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
Браво, Джу,  страхотно сте се справили! Благодаря за разказа! Сега остана само хубавото 🙂💐.

# 91
Джу, толкова съм щастлива, че около теб е имало компетентни лекари, които са действали бързо и адекватно за най-доброто развитие на нещата! А ти си мама-куражлия, браво че така сте си били екип с лекарите и си успяла да родиш бебенцата естествено въпреки всички непредвидени обстоятелства! Сега ви пожелавам приятно опознаване и възстановяване, и не забравяй да пишеш как сте! ❤️❤️❤️

Едитвам с въпрос: ти с нискодозова епидурална ли беше, може би дори walking epidural?

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 22:19 от Moonlit

# 92
Благодаря много, невероятно е как всичко се промени в един (макар и дълъг) ден и от бременна станах майка и колко е различно сега всичко. Беше ниско дозова да, с бутон за усилване, който не ползвах често (ползвах го от страх преди да спукаме амниотичния сак или преди да правят каквото и да било). Аз не можех да ходя, защото бях вързана за монитори за налягане и бебетата, но имах възможността да ставам и повдигам крака без проблем.

# 93
Благодаря много, невероятно е как всичко се промени в един (макар и дълъг) ден и от бременна станах майка и колко е различно сега всичко. Беше ниско дозова да, с бутон за усилване, който не ползвах често (ползвах го от страх преди да спукаме

Казват, че най-хубавото предстои Simple Smile ❤️ благодаря ти за инфото за упойката!

# 94
Джу, ти живееш в чужбина нали? Браво на теб и адмирации за лекарите. Просто звучи като истинска медицина, това което са постигнали.

# 95
Да Stasy, във Франция и след това раждане вече се убедих, че са много добри поне тук където съм от началото на бременността дотук! Стискам палци да попадате всички на кадърни лекари!

# 96
Вафличка и Джу, честити бебоци, много се зарадвах на такива новини в темата! Бързо да се възстановите и да се гушкате скоро вкъщи. На момичетата в болница за наблюдение желая кураж и бързо да минава времето.

Много ми хареса историята за естествено раждане на близнаци и то при настъпваща прееклампсия. Наистина много бързо може да се развие това състояние. Моята приятелка за един ден я разви, вдигна високо кръвно и имаше белтък и на другия ден вече беше на секцио. Не трябва да се подценява това пусто кръвно особено след 34та седмица.
Аси, и твоята история си е впечатляваща, особено пък с този кръвоизлив за финал.

Аз съм взела само един пакет памперси номер 1. Препоръчаха ми да имам вкъщи на първо време, в един пакет са 21 броя, по 8 памперса на ден средно, би трябвало да стигне за около 3 дни. Важното е да не ходим да търсим памперси след болницата, пък после вече ще избираме марки и размери.
За АМ също съм взела вече смесено по 90 мл шишенце по препоръка на акушерката. Тук двете марки са Хип и Аптамил. Пак целта е като се прибереш от болницата, ако случайно не е станало с кърменето, да не хукнеш по магазини да търсиш АМ с гладно бебе вкъщи. Има и шишенца по 200 мл, но така все нещо ще се изхвърли. По удобно е да е вече готова формула, за да не се занимаваш с шишета ако не се налага дългосрочно.

# 97
  • Sofia
Момичета и при мен се появи бърза прееампсия, влязох в болница за наблюдение и лечение, но не успяха да я  овладеят и много бързо решиха за секцио. Бебето ще се наложи да постои тук в неонатология.а моя престой не е ясно колко ще бъде. Засега сме добре и двамата.

# 98
Честито на родилите мами.Бързо възстановяване .

# 99
Честито на всички родили мами. Всяка една от вас е показала много сила и е време да се гушката с малките сладурчета. ☺
Аз от няколко дни усещам гърдите си много напрегнати и ме дразнят като в началните месеци.
В понеделник трябва да ми вземат влагалищен секрет. Във вторник съм на тонове и преглед и сигурно ще видим как ще се движим за дата за секцио. Дано да е след 20-ти Октомври.
Толкова ме е страх само избутвам мисълта.
Мисля, че mommy беше споделила, че обмисля/ ще ражда в Щерев, други мами?
Момичета, чували ли сте за секцио с епидурална упойка, не знам защо много ме е страх от тази спинална упойка?

# 100
Вафличке,

Вече всичко ще бъде наред 🥰

Много ми е мързеливо и поспаливо днес, ама мнооого. Тежи ми. И това постоянно мерене на кръвно. Чак ми иде да звънна на доктора и да изместя по-рано секциото, обааачее нали е добре да устискам още малко да е на топличко бебето. Сутринта закусих и то веднага започна силно да хълца, толкова ли бързо и силно усеща вкуса на храната? 🤔
❤️

# 101
Честито на родилите мами! Бързо възстановяване!

Четейки ви, разбирам, че се притеснявате доста за теглото на бебето при положение, че отдавна сте надминали периода за притеснение.
Наистина няма нужда да се притеснявате, ако бебчетата ви са стигнали 2кг.
Стискам ви палци всичко да е наред. Моята бебка на 20 август се роди 1190гр, не е била с нужда от кислород и други интервенции, а на 17 август вече беше на легълце. В момента е 2,130кг. Много е сладичка и само я чакаме да се научи да се храни от шише. Бавно става, но сме търпеливи към нея и я чакаме вкъщи съвсем скоро.
Аз се възстанових. Преустанових цеденето с помпа, защото нищожното количество не ми вдъхваше кураж да продължа, а спирането беше така сякаш отбивам бебе - намалих цеденето, бях с препълнени гърди два дни, като аз не чаках до болка, за да изцедя мъничко, а просто като наедрееха гърдите - малко изцеждах. Вече се чувствам нов човек. Утре съм на мамолог. На 8ми окт на гинеколог. И се надявам всичко да е нормално. Все още приемам лекарство за черния дроб покрай хелп синдрома, но всичко върви в добра посока.

Бъдете здрави и спокойни!

# 102
  • Sofia
Честито на родилите мами! Бързо възстановяване!

Четейки ви, разбирам, че се притеснявате доста за теглото на бебето при положение, че отдавна сте надминали периода за притеснение.
Наистина няма нужда да се притеснявате, ако бебчетата ви са стигнали 2кг.
Стискам ви палци всичко да е наред. Моята бебка на 20 август се роди 1190гр, не е била с нужда от кислород и други интервенции, а на 17 август вече беше на легълце. В момента е 2,130кг. Много е сладичка и само я чакаме да се научи да се храни от шише. Бавно става, но сме търпеливи към нея и я чакаме вкъщи съвсем скоро.
Аз се възстанових. Преустанових цеденето с помпа, защото нищожното количество не ми вдъхваше кураж да продължа, а спирането беше така сякаш отбивам бебе - намалих цеденето, бях с препълнени гърди два дни, като аз не чаках до болка, за да изцедя мъничко, а просто като наедрееха гърдите - малко изцеждах. Вече се чувствам нов човек. Утре съм на мамолог. На 8ми окт на гинеколог. И се надявам всичко да е нормално. Все още приемам лекарство за черния дроб покрай хелп синдрома, но всичко върви в добра посока.

Бъдете здрави и спокойни!

Би ли споделила колко време държаха бебето в неонатология?

# 103
Ans, супер сте 👏🏻👏🏻⭐🌹 Наистина ли бебка се роди 1190гр? При това положение и двете сте пример за подражание, че всичко може 💯🤗

Джу, и вашият пример с бебетата е много интересен! Аз лично ти благодаря за споделянето на опита, особено относно епидуралната упойка, не знаех, че може да се дозира по “час на лъжичка” и майката да остане подвижна, може и да се окаже ключов момент за мен 🙏🏻
Moonlit, също благодаря, не знаех за хайката дори като термин “walking epidural”, тъкмо навреме научих 🙏🏻

При всички случаи разбирам, че изживяванията на всяка една от нас ще бъдат различни и уникални по същество. “Раждането е красота”, както казаха в отделението ❤

Vaflichka, радвай се момиче! Време е за фойерверки 🥳

# 104
Между другото, някой беше питал за епидурална при секцио. На мен анестезиологът ми обясни, че ако вече е сложена епидурална при започнато естествено раждане, просто я засилват и използват за секцио, не слагат спинална.

Общи условия

Активация на акаунт