Любители на котки - Тема 199

• 28 565
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
Шарлот, щом имаш съмнения за лош дъх - отиди на лекар ако имаш доверен. При Кокорчо нещата тръгнаха точно от лош дъх. Дълго време не обръщахме внимание и накрая остана без зъби. В апартамент оцелява, около 3 - 4 годишен е, но е хванато почти на време. От лежащо телце на земята (боляло го е) вече е господар на дома си. Сега пак гони кака Феликс щото му е скучно и прави беля след беля.
Все повтарям на майка ми - по - добре 100 лв сега заради съмнение отколкото 1000 лв за лечение.

Я, Шкода Октавия колко е хубава и порастнала!
За имената - те реагират не на името а на интонацията. И си знаят кога им се говори точно на тях но се правят на глухарчета. Викането с храна е най- добрия начин ако е спешно да дойдат. Иначе по име е забавно. Чуват те ама се правят на глухи щото им изнася. Кокорчо е Георги грозния, Феликс е кралица Елизабет. Също са дебел г*з (тя) и малък г*з (той).
Предлагам ти, Таня, да се обърнеш към Преслава с ново име дето й отговаря по външност или нрав. Може и с обидни. Ще ми е интересно как ще реагира. Дали ще усети че са нейни ...
Тя ще усети интонацията ама да е с любов- нейното да е.

# 226
  • София
Кой знае какво е преживяло горкото 😥
Преди малко храних една пораснала ресторантска Шкода. Същата шаренийка. При всяко мое движение отстъпваше и след като се убеди, че съм мръднала, за да ѝ дам месце, едва тогава приближаваше. Явно доста ритници  е преживяла. Sad Поне беше с резнато връхче на ухото и макар да беше гладна, имаше добър вид.

За имената: всички са около мен. Казвам "Киро, ела при мен!" Веднага идва точно той. "Наско!" Обръща се Наско. Другите не реагират. "Боги!" Обръща се точно Богдана. Абсолютно сигурна съм, че всеки си знае името. Само Преслава изостава, но напоследък изговарям цялото име, макар да не е най-удобно и вече започна да посвиква.

# 227
А Шкода Октавия реагира ли си на името?

Освен Преслава/Преси наричала ли си я с друго име? На филмов, литературен герой, медийна звезда? Или с име отговарящо на външния й вид или характер?

От твоя прайд ( шапка ти свалям) помня само Наско - царствен жълт поглед и костенуркова сива окраска.

П.П.

Пускам снимка моментна отпреди около час. За бой съм аз щото сме на високо и ...
Как да обезопася балкона? На доверие ги пускам но изтръпвам всеки път.

Аз си приготвям вечерята а преди това им отворих балкона. Излязох спокойно да ги проверя, върнах се за телефона и ги снимах. Като казах Влизай! и се прибраха.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 21:54 от Поми

# 228
  • Между гори и планини
У нас - Биби си знаеше името, Кети също.
Сега Чери си знае, дори отговаря. Клео е доста умна и също реагира правилно.
Памук и Точка са над нещата и не се интересуват от имена🤣
Малкото е мега сладко и гушливо. И като се прибера от двора, идва и ми се радва. Ако спи и отида да го галя, не ме гледа с пренебрежение или досада като Точка, става мъркайки и идва да се гали и гушка. Как да не го обича човек? Още не мога да разбера, що за човек може да го е захвърлил на пътя между град и села, пълен пущинак и бесни коли. Не мога, дори да беше някакъв див звяр, пък то добричко, гушливо и любвеобилно...

# 229
Много ви се радвам, Доня, каква любов сте и как се намерихте. Малката е страшна чаровница Heart всичките бебета, които показвате са божествени. Имам чувството, че само моите и на Ивекс Ушатото, са били грозни и дръгливи котенца Joy поне пораснаха като красавци

# 230
  • София
Таня, Доня, Кайсия, много са ви сладки бебешорките! 😻
Показвайте ги често, че бързо растат!
Толкова е хубаво като има бебета в темата❤️
AnMary,  стиснати палци и лапички от нас за Йори! 🙏 Боец изглежда момчето!

Някъде прочетох, че като имаш котка вкъщи, друго украшение не ти е нужно.
Не е ли вярно?!
На мама бижуто! ❤️

А тази снимка много яка се получи 😊

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 14:03 от AnyHr

# 231
Свършиха лайковете.
Радвам се, че нямаме новини от болното коте, добър знак е.
Ушатото си знае името, Топи също си го знаеше.

Нори, моето беше по-грозно от твоите, мъжът ми като го видя и казва: Кое? Това грозното, с големите уши ли? Викам да.🤣🤣🤣
Той се беше спрял на друго коте, но аз настоявах да е той - грозен, страхлив и постоянно криещ се и съскащ, никой нямаше да го вземе..

# 232
Нори,успех с квартирата.При нас е трудно много,като цяло с квартирите,а още по-сложно с деца и животни.
Да си кажа и аз,че Шкода ще стане невероятно красива котка
За имената-моите си ги знаят Дори и Сакура се обръща вече В началото,когато я виках по име, Зак  я гледаше, аз я гледах, тя си блееше някъде.Зак не само, че си знае името, но знае и че другата котка се казва Сакура.
Мари,стискам палци на това красиво котенце❤️

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 00:55 от red soul

# 233
Ивекс, забравила си, Ади мязаше на дълъг кльощав плъх, а Бени беше толкова грозен, че и един лайк на обявите във фейсбук не получи Joy
Мерси, red, ограничен ми е изборът, но не е невъзможно. На котки са по склонни, отколкото кучета.
И моите си знаят имената, но интересното е, че е само когато аз ги викам. На бившият ми приятел не отговарят. Подобно неговите котки не реагират, ако ги викам по име, но са се научили на 'ела'

# 234
  • До хладилника, който обичам
Да, и моите знаят когато викам другата, или се карам на другата, различават си имената.

# 235
  • Между гори и планини
Чери беше като малко прилепче, което освен това беше и бъхливо и миризливо. И устата му миришеше и пръцкаше като газостанция 🤣 За това и прякора му остана Грозданко. Все му казвах - толкова си грозен, та чак симпатичен! До Кети, пухкава и мека в цялата си прелест, той беше като таласъмче което бяга и фучи през нощта 🤣

# 236
Моята реакция, когато дъщеря ми донесе Кари от един паркинг беше "Ти не можа ли по-хубаво коте да спасиш" Blush Тя ужасно ми се обиди и каза, че е искала да я спаси и не я е избирала по красота. А Кари беше дълга, слаба и мръсна.
Това е първата и снимка у нас:

Моите котки също си знаят имената. И като повикам някоя, идва точно повиканата Hug

# 237

Това е Сина в колата, когато мм го взе. Като стършелче изглежда Joy
И ушите са без конкуренция, хихи

# 238
  • Между гори и планини
Много сладко и ушато 🤣🥰🥰 При такива големи сателити, няма как да не ди чуе името.
Между другото на Чери му казваме джуджето дългоноско. На вечеря носа му видимо се удължава, за да подуши какво ядем. А Клео е джуджето сателитко. Ушите ѝ са о звук не издават докато слуша във всички посоки 🤣

# 239
  • София
Ирина ми беше пращала бебешки снимки на Аш

Оникс

Дейзи

В темата се чудехме трицветка ли е или просто ушите са ѝ мръсни. Мръсни бяха Joy
И Харо си намерих Simple Smile

Любимо място за спане и топлене.

Мерих ги тази вечер. Дейзи все повече ми натежава.
Дейзи - 5,6
Оникс - 4,95
Аш - 4,65

Оникс реве от Дейзи, а тя от Аш.

Общи условия

Активация на акаунт