Любители на котки - Тема 199

• 28 596
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
На вилата сме, само един от хранениците се появи,ама той е най-гальовния и нахален също. Феликс Виладжийски на прозореца

# 496
  • Между гори и планини

Утре става месец откакто наш Лео е у дома. Не мога да преценя дали е пораснал, но е заоблил тумбака и е мекичък, а не кокалест на пипане. Гальовен, мъркащ, игрив, малко нахален когато му се играе. Типично дете.

# 497
Подсети ме, Доня, като каза типично дете. Имам тук един колега грък, от години преговаряха с щерка му и избираха куче, да не е породисто, да има нужда от спасяване, само да ги намери и т.н. та накратко, върнаха се от Гърция с коте, намерило ги на улицата, последвало ги до тях и оттам по-бързата процедура - вет, ваксини, чип и самолета за Брюксел. И сега колегата само за котето приказва и се разхожда с телефона да показва снимки на нищо неподозиращи жертви. Толкоз влюбен човек рядко се среща Joy а тя е едно малко женско копие на Бени, грозно, та грозно, но много сладко Grinning

# 498
  • Варна
Тигрето влвзе като у дома си днес и право на купичката на Мила. Ами нервиеа се Милчето, тя ми е и съчма и перна Тигра.
Тигрето е голямо вече, ама старите лейдита са лоши, някой път.
Обаче яви ли се чужса котка отвън, съскат и реват през комарника. Така помагат на Тигре в борбата с чуждите котки
Хвърлям боклука отвън и виждам Тигре спринтира и се качва на ореха отпред. Оглвдах се, нищо не я гонеше, играе си явно

# 499
Феликс ме чака да си лягам:

...

# 500
Здравейте,
Пиша тук понеже имам нужда от съвет..
Преди няколко месеца преживях ужаса наречен панлевкопения…погребах майка и 6 малки котета…Беше родила в бараката,хора ми помогнаха и успях да я заведа с бебетата на единственото място в което ги приеха на стационар,докторката опита,но не успяха да се преборят..Няма да казвам какъв период беше и не ми останаха сълзи…
Живея в район с население предимно от роми,тук никой не се грижи и не кастрира…
Аз имам две вътрешни котки,които някак с Божията помощ опазих,защото не са ваксинирани….
Докато отново не се събудих една сутрин и в двора се разхождаше бебе,на не повече от месец и малко…лошо ми стана,защото не знам откъде се появи предният път болестта.Майката смъкна още две в следващите седмици.Майката изчезна,а се грижеше за тях,вероятно някой нещо и е направил….В същото време се появи със същата окраска коте с месец по-голямо от тях и започна да стои с тях и да ги обгрижва все едно е майка им…
Сега да са на два месеца и половина,грижа се за тях,бях спокойна и с надежда да им намеря дом…
До преди два дни,когато едното отказа да се храни,а са много игриви и любопитни и лакоми…
Днес го заведох ,правиха му тест и беше отрицателен за панлевкопения,нямаше и температура.Но щом ветеринарката му вземаше секрет,замириса силно и тя каза,че може да е нещо свързано със стомаха,даде само пробиотик и до там…
Вяло е и цял ден лежи и спи….
Тази вечер и малко по-голямото,и братчето му отказват също да се хранят.Не искат и да ги галя,което също не е присъщо за тях.Едното и често киха.Имат всички по-рядко изхождане в блед жълтеникав цвят…
Просто съм в тих ужас…Страх ме е за вътрешните ми котки..Пак почнах преобличане и дезинфекция…
Утре ще търся ветеринарна клиника в по-големият град…
Не мога да понеса повече….С диабет съм и този целият стрес ми дойде в много тази година погребах толкова много животни…
Моля се да е нещо друго,което ще се повлияе на лечение..Исках да ваксинирам моите и то как да стане пак,като е опасно в този период щом не знам дали не съм донесла нещо и на тях…..
Толкова бързо се развива тая гадост,че не съм сигурна това ли е …😭😭

# 501
Кажи кой е големия град!

Ще ти помогнат тук но трябва  повече информация да дадеш.

# 502
  • Варна

Все пак ошета купичките на госпожите и сега лежи и мърка. Много благо коте ми е Тигрето
Като ни нямаше няколко дни, вътрешните котки изобщо не са се показали, а Тигре се е умилквала в краката на сестра ми и зет ми.

# 503
Кажи кой е големия град!

Велико Търново…Само Сани Вет виждам,че работят в неделя ….само дано са живи,за да ги заведа 😭😭😭

# 504
Стискам силно палци всички да са здравички. Може да е нещо безобидно. Ако мога да ти помогна с нещо от София, кажи. Пиши и какво е станало Hug

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 22:54 от gabidi

# 505
Стискам силно палци всички да са здравички. Може да е нещо безобидно. Ако мога да ти помогна с нещо от София, кажи. Пиши и какво е станало Hug
Благодаря 💖
Сама съм в това…На приятелите ми вече им омръзна да слушат за тези ми проблеми,понеже повечето нямат и не се грижат за животни.Имат деца и смятат тези ми терзания за излишни.А аз преживявам тези неща много тежко,влияе на здравето ми и го знам….
Силно се надявам да не е тази гадост,защото минах през този ад,няма да мога да го преживея отново.Вътрешните ми котки не успях да ваксинирам за времето от болните котета,които починаха,а те са на 3 и 4 години и ги обичам като деца….Работя от вкъщи и времето ми с тях е 24 часа в деня….Няма да го понеса..

# 506
  • Варна
Прави ми впечатление, че обичащите животните сме силни.
След като цяла нощ чакахме да съмне и да заведем Красивка да я спасят, не сме същите. Нямаденонощен вет кабинет във Варна.
Изживяваме
Стискаме палци

# 507
  • Между гори и планини
Кажи кой е големия град!

Велико Търново…Само Сани Вет виждам,че работят в неделя ….само дано са живи,за да ги заведа 😭😭😭
Много е вероятно да имат вътрешни паразити
Аз съм в Елена, водим котките си в Ловеч. Ако имаш кола те съветвам да ги закараш там, прекрасно оборудвана клиника с абсолютно всичко, приемат малки животни и котета и на стационар. Ако те интересува, ще ти дам телефон за връзка.

# 508
Кажи кой е големия град!

Много е вероятно да имат вътрешни паразити
Аз съм в Елена, водим котките си в Ловеч. Ако имаш кола те съветвам да ги закараш там, прекрасно оборудвана клиника с абсолютно всичко, приемат малки животни и котета и на стационар. Ако те интересува, ще ти дам телефон за връзка.
Възможно ли е да е от това?Едното с
се влошава и след него няма два дни и останалите?😕
Едното и започна да киха..

# 509
Cotton_sky, съчувствам ти, че няма с кого да споделяш!
В моето окръжение - роднини и приятели всички сме с животни. Кой с куче, кой с котка или две. И всички се грижим за улични котки. Пред нас се грижим ( не само аз) за една котка от много години, преди няколко месеца се появиха 2 котарака. А от няколка дена се появи и една разкошна черна дългокосместа мама с 2 малки черни котенца. Откъде дойдоха, нямам си на идея. ( Всъщност аз мисля, че единият мъжки може да ги е довел, но той не иска да си признае Stuck Out Tongue Winking Eye) Но сега и тях храним. Но мисълта ми беше, че аз си споделям с моите познати за котките и те напълно ме разбират, защото и те се грижат за своите  животни и за уличните.

Общи условия

Активация на акаунт