Любители на котки - Тема 199

• 28 552
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • Между гори и планини
Няма нищо по-хубаво от топлината на камината

# 601
Пред камината, на прекрасния килим...може бая да си полежи котето/ че и човек Stuck Out Tongue Winking Eye

# 602
Много уютни снимки,наистина 😊
Аз имам проблем със Закари.Много са игриви и двамата /винаги по сами,обаче/ последната година,но Закари открито си напада Сакура.Обикновено,след като си легнем,а тя не се е качила още до нас.Слушам кански звуци от долу.Сакура се качва по най-високите места  и съска от там.Често намирам кафява козинка.Притеснена съм Мисля,че е ревност Обръщам нарочно внимание на Закари,но не мога да игнорирам Сакура,когато ме моли да я галя и винаги пристига Зак,дори и да е спял някъде си

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 21:01 от red soul

# 603
  • Между гори и планини
Така бяха Кети и Чери. Много я тормозеше, не всеки ден, но периодично. А тя милата беше толкова добра и мила. Не знам, може би защото когато беше малък не го посрещна добре. И така си остана, но той порасна и започна да ѝ отмъщава . Винаги ги разтървавах и му се карах след това.
Пред камината е малка сауна, седиш и се препичаш 😂

# 604

Не е мое, но споделям

# 605
  • Между гори и планини
Фотосесия "Джуджето Дългоноско и наденицата"

# 606
# 607
Здравейте ,мили любители Simple SmileРадвам се,че открих тази тема.
 От 2-3 м гледам ,котенце пред блока. Около 6-7 м е според ветеринарката Simple Smile
Беше малко и хилавичко.Сега да ми е жив и здрав стана 2.200 кг .красавец.Обезпаразитих го, вътрешно  и външно.
Като за вътрешни ,през 15 дни дадох(няма как да следя за паразити) След разговор с Вет,разбира се.  Лекувах проблем със зъбки(задържани млечни) .Лекувам  и ушна краста. Предстои ваксина скоро.Ще го и кастрирам,за да няма скитане за мацки😁,и да не се развъждат още бездомни душици. Игрив е, социален,на моменти голям дивак. Един ден се притесних,че го няма.. Къде е скитал,не знам. Сърцето ми се сви .
Направих му  топла къщичка ,където спи.
Никога не съм гледала котета.Около блока има доста,част от тях са си кастрирани .Остана ми още малко материал,ще направя  още 2 къщички ,за  да може и някое други коте да спи  на по-топличко.
Котетата са териториални животни ,до колкото знам и като си имат тяхно място (.за спане) ,не допускат други нали?
Моят нещо му се затваря 1 око.Бяхме на вет,видя го тогава жената,каза с лайка да промивам.,плюс аз промивам и със сребърна вода. В понеделник,ще го водя на контролен преглед и ще видим как е(за да го ваксинирам ).Най-вероятно одраскано или конюктивид.
Искам да попитам отностно кастрацията.
Пускат ли ги веднага навън? От клиниката ми казаха,че могат да го държат на стационар 1 ден,тъй като аз наистина не мога в нас.(за съжаление).Също,че при мъжкарите е по-лека операцията,спрямо женските.И не е проблем,амаа.
Ще се радвам ,някой да ми сподели,дали ще е проблем,ако е на 2 -ят ден навън? Б. Храня го с хубава храна,паучове също. Общо взето се грижа за него,все едно е в нас. Заглади косъма доста 😁. Много свикнах с него,надявам се да не зачезне . Върти се около блока,но понякога не знам къде скита...Sad

# 608
Няма да е проблем вероятно, моите и двамата бяха добре ден след кастрацията

# 609
  • Между гори и планини
Замаяни са след кастрация, със забавени реакции, не е добре да се качват на диван или стол, да не паднат. Вън биха били лесна плячка за кучета, лоши хора, да не скочат пред кола ... По добре ден стационар. Иначе на мъжките кастрацията е по- лека от на женските. Аз имам два котарака с различен вид - на Чери само са изпразнили семенните торбички, но има видимо нещо. Докато на Памук фастъчетата са напълно премахнати.
Кети беше с операция, разрез и шев. И според мен имаше и температура след кастрацията, бая трудно ѝ мина ( тогава никой не ни каза, че разгонена не трябва да се оперира). На Точка беше лапароскопска операция и дори на другият ден не личеше много...

# 610
Да ви питам вашите котки повръщат ли вода? Напоследък 2 пъти се случва в рамките на няколко месеца, повърната само вода с малко пяна. Все едно е пил твърде бързо вода и я е повърнал. Други симптоми няма.

# 611
Кашонът винаги ще остане една класика! Най-добрият избор! Heartbeat

# 612
Здравейте,
Моля ви за помощ, вече се изчерпахме.
Вече повече от година имаме проблем с нашата котка. Кастрирахме я преди година и малко в период на разгонване, тъй като беше почти постоянно разгонена и лекарят каза, че не е проблем. Обаче оттогава продължава да се държи като разгонена - всичко започва вечерта около 18:30. Мяука тревожно, драска по стената на две конкретни места и по дивана като ни гледа и явно иска да привлече внимание. После заспива и към 4:30 идва да ни буди настоятелно. Пробвахме какво ли не. Игнорирали сме я, давали сме успокоителни calmvet, валериана, играем си с нея, обръщаме ѝ внимание постоянно, прекадихме къщата с тамян да не би да вижда нещо... Преди месец я видя друг ветеринар на ехограф и каза, че е оставен част от яйчника. Преди месец я кастрираха отново и докторите са категорични, че са отстранили вече всичко. Две седмици след кастрацията докато котето беше с яка и все още вероятно имаше болки от операцията беше видимо по-спокойно и гушливо. Но от няколко дни всичко започна отначало с пълна сила. Искам да отбележа, че мяукането е много настойчиво и със сигурност не е нормално. Преди втората кастрация ветеринарят ѝ би инжекция против разгонване без никакъв ефект. Единственото нещо през цялото това време, което ни помогна е дифузер с феромони. Не можем обаче постоянно да сме с него, тъй като ни е страх да го оставяме включен без да сме вкъщи - вече един гръмна. Котето яде, физически е много активно, няма признаци за здравословен проблем. Всичко се случва по едно и също време, през деня е спокойна. Моля ви за алтернатива на дифузера, нещо, което би помогнало. Мислите ли, че щом феромоните помагат, състоянието може да се дължи на здравословен проблем? Кръвните изследвания са наред.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 10:09 от Mzmk

# 613
  • Между гори и планини
То разгонването не е само мяукане. Нашата Точка не мяука, но мърка странно, беше много гальовно, виреше дупе, търкаляше се, самата тя миришеше яко . Плюс това не е и постоянно. Преди да кастрираме Кети и тя имаше няколко разгонвания. Бяха в продължение на няколко дни, после имаше почивка, после пак... Според мен котката ви иска внимание, щом по цял ден сте на работа. И се е научила как да го предизвиква.

# 614
То разгонването не е само мяукане. Нашата Точка не мяука, но мърка странно, беше много гальовно, виреше дупе, търкаляше се, самата тя миришеше яко . Плюс това не е и постоянно. Преди да кастрираме Кети и тя имаше няколко разгонвания. Бяха в продължение на няколко дни, после имаше почивка, после пак... Според мен котката ви иска внимание, щом по цял ден сте на работа. И се е научила как да го предизвиква.

Да, също ляга по пода, видимо е много неспокойна и нервна по това време и дори понякога агресивна. Очевидно има нещо, което я кара да се държи така. Не знаем дали е разгонване, стрес или нещо друго. Няма промени вкъщи, знам, че от това може да се породи такова поведение. Просто стане ли вечер и превключва и се започва.

Общи условия

Активация на акаунт