Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 827
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Някой карал ли е нещо напоследък само с висока температура 38,5 и болка в гърба и коленете? Няма кашлица, хрема или гърлобол

# 181
  • София
Ако някой е карал, или не е, това как ще ви помогне?
Направете си един тест за ковид, ако не е ковид ще да е друг вирус... и не виждам друго какво може да направите.
След това се лекувате според предписаното от ЛЛ.
"Нещо", няма що Rolling Eyes

# 182
Здравейте!
Преди 4-5 дена ми сложиха венозно Депо- Мидрол поради съмнения за лека бъбречна недостатъчност. Всичко беше биващо до вчера. Тъй като имам дефицити на В12 и Д ги взимам от 3-4 дена. Та вчера след като взех вит Д ми беше лошо до вечерта,гадеше ми се,чувствах слабост краката ми бяха като кашкавалени и  имах неразположение във корема. Днес същата работа,но днес не взех витамините за да видя как ще е без тях. Може ли това неразположение да е от витамините или Депо- Мидрола или е някакъв вирус? Незнам във момента дали има такъв. Витамините са спрей на Бетър Ю и взимам минимални дози,не вярвам да съм предозирала. Кортикостероида ми го сложиха преди 5 дена може ли чак сега да има реакция?

# 183
Здравейте, някой може ли да каже колко дни е пътеката за операция на киста на опашката?

# 184
Силвия, залагам на вирус. Не е от витамините, нито от КС. Кашкавалени крака имаха много хора с КОВИД. Братовчедка ми дори с проходилка се наложи да ходи, никаква сила нямаше в краката.

# 185
Изкарах преди седмица нещо за 3 дни със стомашно неразположение, гадене, мускулни болки, безсилие и Т- 37,1 но такъв студ ме тресе на два пъти, че мислех, че ще се разпадна на кристалчета. Мина с чай и препечена филийка. Изпих и на два пъти Парацетамол с по едно прахче Вируксан.

# 186
Силвия, залагам на вирус. Не е от витамините, нито от КС. Кашкавалени крака имаха много хора с КОВИД. Братовчедка ми дори с проходилка се наложи да ходи, никаква сила нямаше в краката.
Благодаря ви момичета! Слава Богу,ще отмине след ден два! Дано не е Ковид,но мисля че не е.

# 187
Здравейте, някой може ли да каже колко дни е пътеката за операция на киста на опашката?
Отговор от НЗОК:
https://www.nhif.bg/bg/online/answers/get_file/41257
Ако ви приемат по тази пътека пише че 2 дни е престоя.

# 188
От някакво време насам сериозно започнах да се забелязвам, че имам проблем (с краткосрочната памет?), който се изразява в това да съм направила нещо и след минути да ми е като петно дали съм го направила, сякаш акълът не ми е бил там. Да, но това се повтаря почти всеки ден. Или друг пример - трябва да отида да взема нещо от другата стая, от отвън и като отида забравям за какво съм и започвам да връщам лентата какво правих до одеве, за какво мислех и какво ми трябваше. Това дали предвещава някакви сериозни проблеми с паметта с напредването на възрастта или не е задължително? И на какъв доктор се ходи?

# 189
Здравейте! От вчера вечерта  синът ми 3г. пие антибиотик Цефзил 2х3мл появи му се това на лицето възможно ли е да е алергия?

# 190
  • Mediterraneo
Това точно ми прилича на ухапано.

# 191
И аз така мислех докато не се появиха повече на другата бузка. Свързах се с лекаря каза че ако е от антибиотика ще има и по цялото тяло, дадох и омнибиотикпанда каза да давам Ентерол за пробиотик. Блaгодаря Ви!

# 192
Уртикария е това. И има вероятност да е точно реакция от някое лекарство. Аз получавам такива от едно определено лекарство като се стигна до сериозно подуване всеки път на различно място под очите, над устната... Но на мен ми излизаха и по торса. Само че нямам спомен да е било винаги заедно. Да, имах много по торса, но тогава не съм имала по лицето. Друг път са по лицето, но не е имало по торса. Вероятно ще изчезне без следа след час два, но ако пак се появи дори и на друго място, е това със сигурност.

# 193
  • Planet Earth 🌏
От някакво време насам сериозно започнах да се забелязвам, че имам проблем (с краткосрочната памет?), който се изразява в това да съм направила нещо и след минути да ми е като петно дали съм го направила, сякаш акълът не ми е бил там. Да, но това се повтаря почти всеки ден. Или друг пример - трябва да отида да взема нещо от другата стая, от отвън и като отида забравям за какво съм и започвам да връщам лентата какво правих до одеве, за какво мислех и какво ми трябваше. Това дали предвещава някакви сериозни проблеми с паметта с напредването на възрастта или не е задължително? И на какъв доктор се ходи?

Възможно и да е от стрес и претоварване, липса на някои витамини и стотици други причини. За лекаря — невролог.

# 194
Здравейте. Понеже започнах да ходя на едни масажи, терапевтката ми препоръча да направя ехограф на корема, защото е дебел спрямо като цяло слабото ми тяло. На ехографа каза, че би трябвало да се види дали имам много мазнини. Моля сега някой да каже така ли е, това ли е начина да се видят мазнините на дадена зона и на какъв лекар да отида? Гастро, хирург или..?

Общи условия

Активация на акаунт