Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 27 595
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте.
От няколко дни имам болка от зад ниско кръста.
Само там ме боли.
Според вас от какво може да е болката.

# 166
Говорим за някакви милимунди мазнина в тия добавки с витамин Д, колкото са се разтвори. 1мл от повечето капки е 40 капки, т.е. на един прием е къде по-малко количество. Та ми е все тая зехтин ли е, рибено ли е или друга ядлива мазнина, честно казано. Евевтуално ако някой е веган да го бърка, но тогава няма да е само мазнината, това си е цяла отделна ниша.
Това имах предвид като казах че при Ойлесен и да се хвалят че е зехтин е все тая дали е. Хубаво е Д да се приема с храна и то когато в храната присъства накаква мазнина, в сравнение с нея мазнината в добавката е пренебрежимо количество.

# 167
Здравейте,
Може ли да имам Тендовагинит на ходилото? От повече от месец получих болки и подуване в горната част на ходилото, близо до пръстите. Без причина, без да имам стъпване на криво, натоварване или друго механично действие. Личният предположи подагра, кръвни изследвания и пикочна киселина в норма След това ми изписа да пия противовъзпалително, ибупрофен. Без подобрение. Правих и рентгенова снимка, няма изменения. Прати ме на ортопед, той каза: Тендовагинит и ми изписа Сераза за пиене и гел. Сега пия и мажа, почти без резултат и се чудя, на какъв лекар да ходя...

# 168
Барбалена, ако си била дълго под стрес, с недоспиване, много е вероятно да е от това забравянето.
Виж си нивата на вит. Д и В12.

# 169
Здравейте,
на какво се дължат понижен феритин и желязо на долната граница? Както и понижени MCV, MCH и MCHC? Хемоглобинът ми е уж в норма - 122. Някакъв вид анемия ли е това? Ще се побъркам, докато дойде време за прегледа при личния лекар 🥲

# 170
Мелатонин колко често е добре да се приема? Всяка вечер или по-рядко?

Подкрепям Татяна,че не бива да се пие без изследване. Изследвайте и вит Д. Ако имате дефицит може да имате безсъние.

# 171
Здравейте,
на какво се дължат понижен феритин и желязо на долната граница? Както и понижени MCV, MCH и MCHC? Хемоглобинът ми е уж в норма - 122. Някакъв вид анемия ли е това? Ще се побъркам, докато дойде време за прегледа при личния лекар 🥲

Да, желязодефицитна. Феритинът са железните запаси в организма, хемоглобинът е почти на долна граница (вероятно 120 е), така че е въпрос на време да падне под. Спокойно, ще ти изпишат железен препарат и ще се оправиш. Но е хубаво да помислиш в следствие на какво е - неправилно хранене, проблем със стомах/черва, обилен цикъл.

# 172
Здравейте! Може ли да се комбинира приема на ериус с ползване на фуцидин Н?

# 173
Защо да не може? Едното е таблетка, другото крем.

# 174
Някой пил ли е за дълго Примолут нор?
Ало се пие паралелно с Витекс дали ще се предозира?
Пих примолут нор преди години 6 мес. и повече. На мен ми действа добре за регилиране на мензис, против различно зацапване и т.н.

# 175
Аз не бих пила сериозни витамини и минерали като витамини D, A, E, B12, B9 и т.н., ако първо не си направя изследвания. Мастноразтворимите витамини са опасни при предозиране. И после бих отишла при доктор, като не знам на какъв доктор се ходи за предписване на витамини и определяне на схема, доза за приемане и за колко време, и след това ще ги приемам по схемата за приемане.

# 176
Нормално ли е в последните дни цикъла да е кафеникаво течение? 2-3-4 дни кръв червена и после 1-2 дни кафеникаво зацапване и така да свършва цикъла?

# 177
Нормално ли е в последните дни цикъла да е кафеникаво течение? 2-3-4 дни кръв червена и после 1-2 дни кафеникаво зацапване и така да свършва цикъла?
Нормално е.

# 178
Mibobo, Гърненце, Дева, благодаря ви Blush

Пусках доста неща февруари-април, не помня точно кой месец беше, щитовидните бяха добре, витамин Б12 и Д на долна граница. Поръчах добавки, но все ги пия доста нередовно. Гърненце, много точно си нацелила всичко.

А по-скоро - за някаква липса на организация, напрегнатост и забързан начин на живот, което ми се струва малко по-различно. Вероятно си преуморена и трябва да намериш начин да релаксираш повече

Ще запиша час за невролог за всеки случай.

# 179
Здравейте. От преди 2 г когато бях бременна съм с такова кръвно. Попринцио ми беше около 110/70 ,но откакто забременях и родих долната ми граница не се качва над 60. Горната стига и до 120 ,но долната не мърда. Личната казва пий айрян (пия и не се повлиява) и ,че не било толкова ниско. Ок ама ме притеснява долната диастола. Добавям ,че имам замайване в първата половина на деня. Следобяд и вечер съм ок .Някой в подобна ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт