Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 27 422
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
С това мажи нокътя, пък и другите профилактично
https://galen.bg/ekzoderil-nailner-2v1-lak-za-lechenie-na-gabich … tite-x5-ml-sandoz

# 61
  • Бургас
Ако са гъбички има и по-евтин вариант - салицилов спирт.

# 62
Гъбичките са толкова упорито нещо, че салицилов спирт няма да ги мръдне. Той се назначава за кожни гъбички, не нокътни.

# 63
  • Бургас
На мен ми е помагал.

# 64
Най- вероятно не си имала гъбички по ноктите.

# 65
  • Бургас
Ох, добре. Вие знаете най-добре какво съм имала аз.
Дадох идея на потребителката за бюджетен вариант, който да пробва.

# 66
При гъбички по нокъта/ноктите не се ли приема  перорално за гъбички? Едва ли от Екзодерил лак за нокти за лечение на гъбички ще се излекуват?!

# 67
На ноктите рядко става само с мазане, особено ако са на краката че там и много по-бавно растат. Тя писа че ще отиде на лекар, това нещо може и изобщо да не е от гъбички но и да са, лекарят ще прецени колко е сериозно. Те пък и пероралните не са за всеки. А щом ще ходи скоро, няма много смисъл сама да решава с какво да третира, едно третиране преди това само ще попречи да се направи коректно изследване евентуално. Мисля че искаха седмици да са минали...

# 68
За гъбички ми се върти в главата мазане с масло от чаено дърво, салицилов, ментолов спирт. Аз от време на време се мажа със салицилов понеже имам и не ми пречи профилактично да се мина.

# 69
Преди години лекувах гъбички на нокът на крака ми. Салицилов спирт беше в рецептата, но като завършък след пилени и старателно почистване и непосредствено преди мазане със цитросепт. Но самостоятелно само с него няма как някой да ме убеди, че се е излекувал.

# 70
Без пиене на лекарства гъбичките по ноктите не минават. Ако са минали на някого, то значи, че не са били никакви гъбички, а нещо друго (например бактерии, които минават от йодосепт, спирт с упорито мазане). Ако ли изследването е показало гъбички и те са минали от спирт, то резултатът в лабораторията са дали погрешен. Писах и преди, че бях залъгана с лазар, скъпи мазила и прочее. Не започнеш ли да пиеш лекарства, няма как да мине. Лекува се по кръвен път - с хапчета. Тербинофинът сега е много често изписван от лекарите. Той ми излекува гъбичките. Но после след време имах и бактерии по ноктите, които също се доказват в добра лаборатория. Та те са минали от боров спирт и йодосепт съз зехтин.

# 71
Мелатонин колко често е добре да се приема? Всяка вечер или по-рядко?

# 72
Мелатонин колко често е добре да се приема? Всяка вечер или по-рядко?
Ти можеш първо да направиш изследвание дали имаш липса от този хормон за съня. Аз съм с тежко и упорито безсъние и попивам разни хапчета за сън и често пия мелатонин за подсилване на ефекта им. Можеш да пиеш и всеки ден мелатонин, но дали имаш нужда.

# 73
Не ми се спореше просто... Една година по схема пих Тербинафин докато ми се оправят ноктите. Сега ги поддържам с Екзодерил профилактично от време на време. Той помага, ако забележите петънце, преди да е станало сериозно. Това ми се е случвало след пълното излекуване, затова споменах Екзодерил. Ползвала съм и Батрафен лак с тази цел, за начални признаци като някоя и друга браздичка с променен цвят, помагат. Стане ли вече кухина под нокътя, нищо мажещо се не помага, та салицилов спирт ще помогне, ама друг път.

# 74
  • Бургас
А изследвали ли сте се за диабет. По принцип хората с такъв проблем хващат често гъбички. Моя баща беше така. Чак когато му откриха диабета и си вкара показателите в норма, успя да се отърве за винаги от тях. Преди това всичко беше за временно облекчение.

Общи условия

Активация на акаунт