Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 27 413
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Нямам диабет. От 10 години нямам гъбички по ноктите.

# 76
  • София
Има ли значение дали се дава първата за деня урина за изследване и кога? Т.е. в общия случай е ОК да е втора и не е на жадно

# 77
  • Близко съм
А какви изследвания се правят за гъбички по палеца? Да ви кажа теших на своя глава на взема антимико-бета три пъти го мазах не знам дали си внушавам, но избеля побелялото.

# 78
Има ли значение дали се дава първата за деня урина за изследване и кога? Т.е. в общия случай е ОК да е втора и не е на жадно
Хубаво е първа урина да е когато станеш от сън, след тоалет. Няма значение дали е на жадно. Зависи какво се изследва. Ако е обикновена урина може и втора, но е хубаво първата, защото тогава концентрацията на бактерии, песъчинки и показатели и прочее е по-висока. Ако трябва стерилна урина за урокултура, се прави тоалет, уринира се малко извън контейнера и после в него, тоест средна порция.

# 79
  • до най-прекрасния мъж
Аз зная, че винаги се дава средна струя след тоалет. А за стерилна, ми обясниха, че нищо не трябва да се докосва до контейнера, включително до вътрешната част на капачката.
По принцип е добре да е първа, но, например, докато бях бременна, редовно давах втора, ако не успея да устискам до болницата. Там държаха да е събрана на момента, нищо че е втора.

# 80
Аз зная, че винаги се дава средна струя след тоалет. А за стерилна, ми обясниха, че нищо не трябва да се докосва до контейнера, включително до вътрешната част на капачката.
По принцип е добре да е първа, но, например, докато бях бременна, редовно давах втора, ако не успея да устискам до болницата. Там държаха да е събрана на момента, нищо че е втора.
Каква е тази глупост? Знам, че вие не сте го измислили! Как може човек да устиска, за да отиде до болницата или лабораторията, без да отиде да пишка сутрин! Тогава желанието да пишка е най-неудържимо. Когато давам стерилна урина, едва мога да се подмия с вода и веднага тръгвам да пишкам, като не мога да удържа урината.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 14:40 от Анонимен_7

# 81
  • до най-прекрасния мъж
Явно заради спецификата на състоянието. Аз правех контроли ежемесечно, поради здравословни причини. Питала съм за контейнер от вкъщи, но са ми казвали, че е по-добре да е втора, но да я дам на момента. На конкретното място ги изследват почти веднага, нищо не престоява.

# 82
Е, хайде, сега. Не всички сме толкова пикливи. Какво значи "да не можеш да устискаш сутрин"? Rolling Eyes Сигурно, ако си се наливал с вода цяла нощ - да, ама при нормални обстоятелства (когато няма заболявания или бременности)...

# 83
Е, хайде, сега. Не всички сме толкова пикливи. Какво значи "да не можеш да устискаш сутрин"? Rolling Eyes Сигурно, ако си се наливал с вода цяла нощ - да, ама при нормални обстоятелства (когато няма заболявания или бременности)...
Чувала ли сте за Свръхактивен пикочен мехур? Дори да го нямате, някои хора не мога да удържат да не тичат до тоалетната и да пишкат. Пример: брат ми. Нормално е, когато човек не е пишкал по 6-8 часа и когато отвори очи и мозъкът издава заповед на пикочния мехур, че е време да се изпразни.

# 84
  • Близко съм
Момичета има ли разлика от закупения крем и рецептата?
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Сега обърнах внимание на този " +" става въпрос за изгаряне на папиломи.

# 85
Чувала ли сте за Свръхактивен пикочен мехур?

Аз съм чувала, но това пак е вид болест / синдром. Затова в предишния си пост уточних, че когато човек е здрав, тогава няма проблем да държи, нито пък е налице "неустоимо" желание да ходи до WC-то, освен ако не е прекалил с поетите течности.

# 86
Момичета има ли разлика от закупения крем и рецептата?
Няма

# 87
  • Близко съм
А каква е разликата в този "+ "

# 88
Ма няма разлика, така се казва серията. Няма само Cicabio има за различни неща https://epharm.bg/brand/bioderma?series=7017&gad_source=1&gclid= … n8FQaAhssEALw_wcB

# 89
Здравейте. След три дни ми се пада овулацията и днес получих розово зацапване. Някой има ли представа защо и  на какво се дължи?

Общи условия

Активация на акаунт