Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 27 416
  • 753
  •   2
Отговори
# 90
Здравейте. След три дни ми се пада овулацията и днес получих розово зацапване. Някой има ли представа защо и  на какво се дължи?
Отдавна имах такова нещо, но 2-3 месеци подред преди овулацията е било розово зацапване. Изписваха ми да пия примолут нор.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 19:31 от #Тatyana#

# 91
А сигурна ли си че не е просто по-ранна овулация? Понякога слузта може да е розова а не съвсем прозрачна.

# 92
Ами не съм сигурна, по принцип много ме боли овулацията, задължително пия Нурофен. А сега нищо не ме боли, но цял ден ми зацапва. Пия едни билки за хормонален баланс и се чудя дали не е ефект от тях... Иначе другия вариант е да е много подранил МЦ, имам пъпки, нервна съм, имам си симптомите.... Но по принцип ми е много точен, не знам при смяната на сезоните нормално ли е да стане така нередовен, ако е това де...

# 93
Аз съм много против да се пият разни билки уж за хормонален баланс. Хората си мислят, че са безобидни, но далеч не е така.
Кой знае какво може да се разбута междувременно.

# 94
Имам опит с пиене на билки. Натрових се -повръщах, виеше ми се свят, главоболие. Един псевдо билкар щеше да ме убие. Изобщо не са безобидни билките. Затова не пия билки вече.

# 95
С тях не е по-различно отколкото с лекарствата, даже в някои отношения с лекарства поне е по-сигурно какво и колко се приема. Но е несериозно някой хем да взема билки защото евентуално помагат, хем да смята че няма какво да му стане ако не са точно каквото му трябва...

# 96
  • до най-прекрасния мъж
Билките са много добро и полезно нещо, но трябва да се познават много добре. Част от тях се приемат само под лекарски контрол и никак не са безобидни.

# 97
Нямам предвид,че пия билки от гората Grinning не съм се изразила добре. Пия Витекс - на капсули, от аптеката. Явно е подранила О, защото вече го няма зацапването.. утре ще видя как е, ако няма нищо, явно е от овулацията.

# 98
Витекс е точно за регулиране на хормоните, конкретно прогестерон, не би трябвало от него да е. Но принципно е нормално да имаш леко зацапване, розово, от овулацията.

# 99
Ами те и от аптеката пак са билки... ако не е точното за теб, пак няма да е ОК.

# 100
  • Бургас
И аз съм пила Витекс. Не ми понесе добре. Цял месец ме боляха гърдите, все едно ще ми идва. При това ме болеше по-силно от обичайното. Пих го за ПМС уж. Имах и други симптоми, като замайване.

# 101
Аз и преди години го пиех, но не помня честно казано как ми влияеше. Сега ще видя другия МЦ и овулация как ще са. Но иначе ми помогна за регулиране на цикъла и някои съпътстващи оплаквания.

# 102
  • Цюрих
И аз от Витекса се чувствах много зле. Такова напрежение, че мислех, че ще гръмна. Болки в гърдите, в матката, дискомфорт, постоянно ми се реве ше. Не издържах и го спрях. Изписаха ми го, защото цикълът ми беше закъснял 45 дни. Възможно е розовото течение да е от него.

# 103
Здравейте, някой да кара в момента вирус с нос и гърло (не ми е много запушен носа, както и гърлото не ме боли много, по-скоро самата носоглътка е раздразнена) и една отпадналост, не много силна, но доста неприятна и първия ден ме боляха мускулите ?

# 104
Ковид, масово.

Общи условия

Активация на акаунт