Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 646
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
# 31
Да си преди цикъл? Може контракции на матката да предизвикат контракции на червата.

# 32
За жалост и това не е... Все пак благодаря, че се отзовахте.

# 33
За жалост и това не е... Все пак благодаря, че се отзовахте.
Тук има тема за свръхактивен пикочен мехур. Това е, когато ти се ходи често до тоалетната, а като отидеш - изкарваш няколко капки или повече, но имаш чести позиви за уриниране. Първо трябва да се даде стерилна урина, да се прегледа пикочния мехур. А после уролозите назначават медикаменти, отпускащите мускулатура на пикочния мехур. Дават да пиеш Бетмига, Инкотан, Везикеър и други лекарства. Пробвай американска боровинка да пиеш. Тя е против уринарни бактерии....

# 34
  • Цюрих
Здравейте!
Имам петехии (червени петънца) на свода на ходилата. Някой имал ли е подобно нещо? Забелязах ги преди месец. Направих консултация с кожен и ми изписа крем за мазане, като каза, че е от травма, неудобни обувки и носене на тежко.
Но се чудя дали не е свързано с анемия-имам такава, а също преди 2 месеца имах шарка(петата болест), от която получих абсцес, пих Аугментин, после се наложи да ме оперират и да ми извадят зъба и ми изписаха Зинат, от който получих алергия. После пих 5 дни Азитрокс и Флажил, получих дисбактериоза... Изобщо насъбраха ми се много неща, но се чудех, дали е възможно  това да е следствие от тази шарка, от която започна всичко. Пия витамини на Алайвс, витамин Д, витамин К, отскоро започнах Флорадикс и като че ли започнаха да поизбледняват след като започнах да приемам желязото, но се повлияват много бавно. Наред с всичко друго съм и с тревожност и паник-атаки, и много се притеснявам да не е нещо сериозно. Кръвни изследвания не съм пускала. Извинявам се, че се повтарям в темата, но се надявам да пише някой, който е имал подобно нещо.

# 35
Момичета, някой преди време беше писал за някакъв мехлем за сърбежи около ануса. Бихте ли казали как се казваше,че от известно време, независимо от хигиената и ползването на крем здраве, ефект няма, сърби си и на моменти не се трае!

# 36
  • Бургас
Момичета, някой преди време беше писал за някакъв мехлем за сърбежи около ануса. Бихте ли казали как се казваше,че от известно време, независимо от хигиената и ползването на крем здраве, ефект няма, сърби си и на моменти не се трае!

Направете си изследване за паразити. Сина ми имаше такива симптоми и се оказаха острици.
Друг вариант е гъбична инфекция.

# 37
И според мен трябва да се намери причината.
При сина ми имаше такъв сърбеж, в последствие открихме лактозна непоносимост и като спря млечните и всичко отмина.

# 38
Момичета да ви питам вие вечер събуждате ли се да пишкате? Примерно след 3-4-5-6часа? До скоро не ми се беше случвало, но от около половин година наблюдавам, че се случва като това не е всяка вечер, но пак ми е неприятно. Преди сън задължително минавам през тоалетната и избягвам да пия течности преди лягане и въпреки това в 6часа примерно ме събужда от сън, нуждата да посетя тоалетна. Дали ми има нещо?

# 39
Момичета да ви питам вие вечер събуждате ли се да пишкате? Примерно след 3-4-5-6часа? До скоро не ми се беше случвало, но от около половин година наблюдавам, че се случва като това не е всяка вечер, но пак ми е неприятно. Преди сън задължително минавам през тоалетната и избягвам да пия течности преди лягане и въпреки това в 6часа примерно ме събужда от сън, нуждата да посетя тоалетна. Дали ми има нещо?
Преди да заспя окончателно, отивам да пишкам. Сутрин почти винаги пишкам веднага след ставане от леглото, освен ако не съм пишкала преди 1-2 часа. Преди излизане навън пишкам.

# 40
Здравейте!
Имам петехии (червени петънца) на свода на ходилата. Някой имал ли е подобно нещо? Забелязах ги преди месец. Направих консултация с кожен и ми изписа крем за мазане, като каза, че е от травма, неудобни обувки и носене на тежко.
Но се чудя дали не е свързано с анемия-имам такава, а също преди 2 месеца имах шарка(петата болест), от която получих абсцес, пих Аугментин, после се наложи да ме оперират и да ми извадят зъба и ми изписаха Зинат, от който получих алергия. После пих 5 дни Азитрокс и Флажил, получих дисбактериоза... Изобщо насъбраха ми се много неща, но се чудех, дали е възможно  това да е следствие от тази шарка, от която започна всичко. Пия витамини на Алайвс, витамин Д, витамин К, отскоро започнах Флорадикс и като че ли започнаха да поизбледняват след като започнах да приемам желязото, но се повлияват много бавно. Наред с всичко друго съм и с тревожност и паник-атаки, и много се притеснявам да не е нещо сериозно. Кръвни изследвания не съм пускала. Извинявам се, че се повтарям в темата, но се надявам да пише някой, който е имал подобно нещо.

Незнам за червените петънца,но със тези дефицити,анемии и паник атаки,е добре да си изследвате щитовидната жлеза! Всички хормони и антитела,нищо чудно да излезе някое Хашимото. Само предположение.

# 41

При мен това се появи след раждането. Преди да забременея и до 10-11ч да спя не се събуждах, откакто родих към 4-5ч ходя до тоалетна.
Тогава се бях ровила и четох за да разбера какво ми е станало и прочетох, че ходенето 1-2 пъти през нощта първо се смята за нормално, всеки човек на 6-8 часа има позиви. Ако го е нямало преди с възрастта  се появяват при повечето хора  поради различни причини - хормонални, някои лекарства, кръвно и ендокринни проблеми, инфекции на пикочни пътища и т.н.

# 42
Ако няма някаква очевидна причина както споменават след раждане, медикамент който да отводнява, някоя конкретна напитка коята евентуално действа диуретично или нещо друго, бих проверила и проследила кръвната захар за някое време. Единият механизъм по който се изхвърля излишнага глюкоза е с урината.
Стрелям в тъмното с толкова информация, разбира се, нямам за цел да плаша някого. Просто давам още една идея къде да обърнете внимание евентуално.

# 43
Винаги съм ставала поне 2 пъти да пишкам, и всички сме така вкъщи. Само дъщеря ми спи много дълго без да става.
За мен е абсолютно нормално.

# 44
За мен също би било странно, защото и аз не ставам през нощта с изключение на случаите, когато ми е хладно или съм настинала. Понякога даже като усетя, че ми се ходи го игнорирам, за да не ми прекъсва съня. Чета в една статия, че за здрави пикочни пътища препоръчват витамини, чайове от определени билки, пробиотици. Petrowa32, опитвала ли си нещо?

Общи условия

Активация на акаунт