Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 27 483
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
При мен например може да промени ситуацията много. При един ковид задължително трябва да включа нискомолекулярен хепарин, иначе рискувам да получа тромб. Има си значение относно препаратите, които се включват при грип и ковид.
Пиеш ли някакви антикоагуланти извън евентуален ковид?
Пия антиагреганти. Но, то не става дума за мен и моите проблеми конкретно. Дадох само пример, че има значение дали е ковид или не, относно евентуална последваща терапия.
Аз не питам какви са твоите проблеми, а дали поначало взимаш нещо за разреждане на кръвта. Интересува ме заради човек, който е на Ксарелто и трябва да съм подготвена при евентуален ковид, защото е жизненоважно.

Здравейте! Имам една стрелкаща болка във гърдите,удря ме като ток и сърцето ми трепери. Понякога е доста продължително и плашещо. Както когато си удариш лакътя има една точка ако я уцелиш те боли като ток. Обиколих сума ти кардиолози,невролози и ендокринолози и всички вдигат рамене и не могат да кажат каква е причината. Имам три операции - тотална хистеректомия,отстранена ми е едната надбъбречна жлеза заради феохромацитом и половината щитовидна жлеза заради папиларна неоплазия( 4 мм възел ниско рисков). Моля ви хора,ако някой има предположения на какво се дължи това,помогнете ми! Не издържам вече! Мъчи ме от 6 години като на моменти утихва,на моменти се възбужда. Тихите моменти бяха по продължителни до преди 3 месеца. От тогава е ад!
Благодаря предварително!
Ако сте от София, запишете си час при кардиолога Д-р Иванка Павлова, вероятно няма часове до края на годината, но ако ви има нещо на сърцето, тя ще го открие.

# 16
DiaMia, здравословните причини за употребата на кръворазреждащи както и самите медикаменти са различни. При наличие на такъв проблем е добре, ако се установи Ковид да се направи консултация с Лл или хематолог.Те ще преценят дали се налага промяна на дозите или смяна на медикаментите.

# 17
Silvia Toncheva, възможно е да се касае за Интеркостална невралгия.

# 18
Ох... човек, питам дали допълнително разреждаш при евентуален ковид, защото всички проблеми от ковид когато ни порази за пръв път, идваха от сгъстяването на кръвта, но лекарите тогава не бяха на ясно. Обаче когато се разрежда по принцип заради друг проблем и добавиш още някакъв антикоагулант, има вероятност да разредиш над терапевтична доза и да стане опасно.
Защото случай на близък беше такъв по време на ковид, INR беше станал 2,92 и се бяха хванали за главите лекарите. Освен антикоагуланта, който си приема от години, ЛЛ му дал и аспирин, и антистенокардин. И двете допълнително разреждат... И това е заради неправилна преценка на лекаря, та не е добре да се разчита единствено и само на нея.
Както и да е.

# 19
Не те разбрах добре, извинявай! Аз писах, че по принцип съм на антиагреганти, а при ковид както съм сега ги замествам с хепарини.

# 20
При мен например може да промени ситуацията много. При един ковид задължително трябва да включа нискомолекулярен хепарин, иначе рискувам да получа тромб. Има си значение относно препаратите, които се включват при грип и ковид.
Пиеш ли някакви антикоагуланти извън евентуален ковид?
Пия антиагреганти. Но, то не става дума за мен и моите проблеми конкретно. Дадох само пример, че има значение дали е ковид или не, относно евентуална последваща терапия.
Аз не питам какви са твоите проблеми, а дали поначало взимаш нещо за разреждане на кръвта. Интересува ме заради човек, който е на Ксарелто и трябва да съм подготвена при евентуален ковид, защото е жизненоважно.

Здравейте! Имам една стрелкаща болка във гърдите,удря ме като ток и сърцето ми трепери. Понякога е доста продължително и плашещо. Както когато си удариш лакътя има една точка ако я уцелиш те боли като ток. Обиколих сума ти кардиолози,невролози и ендокринолози и всички вдигат рамене и не могат да кажат каква е причината. Имам три операции - тотална хистеректомия,отстранена ми е едната надбъбречна жлеза заради феохромацитом и половината щитовидна жлеза заради папиларна неоплазия( 4 мм възел ниско рисков). Моля ви хора,ако някой има предположения на какво се дължи това,помогнете ми! Не издържам вече! Мъчи ме от 6 години като на моменти утихва,на моменти се възбужда. Тихите моменти бяха по продължителни до преди 3 месеца. От тогава е ад!
Благодаря предварително!
Ако сте от София, запишете си час при кардиолога Д-р Иванка Павлова, вероятно няма часове до края на годината, но ако ви има нещо на сърцето, тя ще го открие.

Благодаря ви! От Пловдив съм.Ходих многократно на различни кардиолози,слагаха ми холтер много пъти,не го засичат.

Гърне без похлупак,каква е тази интеркостална невралгия?Ходих и на невролог,казаха че след като болката не е опасваща ребрата,не е неврологична

# 21
Здравейте! В началото на месеца прекарах вирус: температура, болки по целия гръб, внезапни болки в ръцете и краката, кашлица, разтройство. Ходих на лекар, възстанових се. Но сега започна задъхване и обилен косопад. Най-вероятно е било ковид 🥲 Според вас какво мога да направя за това задъхване и косопад? 🤧 Благодаря предварително.

# 22
Май доста често след прекаран ковид витамин Д и железните показатели са за поправяне, може тях да проверите яко имате възможност. Целия жилезен панел, не само желязо и хемоглобин.
Но по принцип причината за косопад обикновено се търси едни 3 месеца назад, няколко седмици месец доста скоро ми звучи поне на мен.

# 23
Ходих и на невролог,казаха че след като болката не е опасваща ребрата,не е неврологична

Ами, не е вярно това. Иначе, за този тип невралгия най-добре прочети в Интернет - няма как да го обясня толкова добре, колкото е описано там.

# 24
mystic woman, аз съм с тази диагноза, нямам шипове. Нищо лошо не усещам от както правя упражнения. Потърси в нета, много помагат.

# 25
Остеофити са шиповете.
Диа, щом е на Ксарелто няма нужда от допълнително разреждане. Това е за най-рисковите към тромбози.

# 26
Остеофити са шиповете.
Диа, щом е на Ксарелто няма нужда от допълнително разреждане. Това е за най-рисковите към тромбози.
Да, знам, че остеофити са шиповете. При мен няма ги, но диагнозата е същата и с упражненията много добре се повлиява. А преди пих разни лекарства. Сега се подобрих значително,

# 27
Упражнения, физиотерапия и витамини от група В. На мен това ми помага. И аз съм със същите проблеми в шийна зона.

# 28
Аз пак да спомена... Усещам, че много ми се ходи до WC по ГН и коремът ме заболява, обаче като отида и нищо. Това от стомах ли идва, от червата ли?

# 29
Според мен е от черва, газове имаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт