Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 644
  • 753
  •   1
Отговори
Добре дошли!

Заповядайте в четиридесет и осмата поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към предишните теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16 #17, #18, #19, #20, #21, #22, #23, #24, #25, #26, #27, #28, #29, #30, #31, #32, #33, #34, #35, #36, #37, #38, #39, #40, #41, #42, #43, #44, #45, #46 и #47.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата дискусия, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема и – по тази причина – е останал без отговор, от страна на останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet

# 1
В аптеката няма тестове за ковид хора това е несериозно. Joy Ще дойдат в понеделник.
Личната каза че е вирус и много хора го карат в момента. Гърлото ми е много червено и много боли. Ангал ще помогне ли?

# 2
  • Mediterraneo
В крайна сметка, ковид вече си е обикновен вирус, както грипния, ще го има всяка година с неговите пикове. Един положителен тест с какво ще промени ситуацията, не се лекува с нищо специално.

# 3
  • Бургас
С нищо няма да промени ситуацията, разбира се. Но поне да си знае човек. Може вече да е станал като обикновените вируси, но все още за някои хора има дълги последствия.

# 4
Гърненце благодаря за темата!

В крайна сметка, ковид вече си е обикновен вирус, както грипния, ще го има всяка година с неговите пикове. Един положителен тест с какво ще промени ситуацията, не се лекува с нищо специално.

И аз така разсъждавам, по никакъв начин тази информация не ми помага. И с друг вирус да съм ще гледам да пазя околните примерно, и с друг вирус също може да има последствия...

Хората сме различни всеки разсъждава различно, но и медиите много яко успяват да всяват паника и да си пълнят новините.

# 5
Най - малкото препаратите за лечение са малко по - различни.

# 6
При мен например може да промени ситуацията много. При един ковид задължително трябва да включа нискомолекулярен хепарин, иначе рискувам да получа тромб. Има си значение относно препаратите, които се включват при грип и ковид.

# 7
При мен например може да промени ситуацията много. При един ковид задължително трябва да включа нискомолекулярен хепарин, иначе рискувам да получа тромб. Има си значение относно препаратите, които се включват при грип и ковид.
Пиеш ли някакви антикоагуланти извън евентуален ковид?

# 8
Направих си подробна ПКК, с феритин, желязо, ЖСК, витамини: Д, B12 и B9-фолиева киселина, магнезий. Всичко е наред. Левкоцитите, гранулоцитите, лимфоцитите и тромбоцитите са ниски. Базофилите са високи. Не знам на какво се дължи тази липсва на енергия, бърза уморяемост и изтощение, особено вечерно време. Стресът ми е голям.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 18:38 от Анонимен_7

# 9
Пиеш ли някакви антикоагуланти извън евентуален ковид?
Пия антиагреганти. Но, то не става дума за мен и моите проблеми конкретно. Дадох само пример, че има значение дали е ковид или не, относно евентуална последваща терапия.

# 10
  • Mediterraneo
Най - малкото препаратите за лечение са малко по - различни.
Права си, в Бг за всеки вирус имат една торба препарати за лечение.

# 11
  • Пловдив
Мерси за темата!
Може ли мнение...на разговорен език значи Шипове, нали?

# 12
Здравейте! Имам една стрелкаща болка във гърдите,удря ме като ток и сърцето ми трепери. Понякога е доста продължително и плашещо. Както когато си удариш лакътя има една точка ако я уцелиш те боли като ток. Обиколих сума ти кардиолози,невролози и ендокринолози и всички вдигат рамене и не могат да кажат каква е причината. Имам три операции - тотална хистеректомия,отстранена ми е едната надбъбречна жлеза заради феохромацитом и половината щитовидна жлеза заради папиларна неоплазия( 4 мм възел ниско рисков). Моля ви хора,ако някой има предположения на какво се дължи това,помогнете ми! Не издържам вече! Мъчи ме от 6 години като на моменти утихва,на моменти се възбужда. Тихите моменти бяха по продължителни до преди 3 месеца. От тогава е ад!
Благодаря предварително!

# 13
Къде я видяхте тази паника в медиите? Хората пет пари не дават, който го интересува, си прави тест. Точно заради различни медикаменти е добре да се знае дали е КОВИД.

Мистик, шипове, да.

# 14
Анонимен, изследвай кортизол.

Общи условия

Активация на акаунт