Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 802
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • до най-прекрасния мъж
В ДКЦ 5, при д-р Якова. Но ходя на място да си запиша час, Блу Ейнджъл.
Аз ходих три пъти и все ме връщат. Нямало часове, да ида другия месец. И на мен ми писна. Има ли дата, когато излиза график или нещо подобно?

# 241
Не, не знам за график.

# 242
В ДКЦ 5, при д-р Якова. Но ходя на място да си запиша час, Блу Ейнджъл.
Аз ходих три пъти и все ме връщат. Нямало часове, да ида другия месец. И на мен ми писна. Има ли дата, когато излиза график или нещо подобно?
Аз си запазвам тук час: https://superdoc.bg/lekar/ultrazvukovo-izsledvane-ehografia-mediscan
Такива докторки да ги гоня, да вися да чакам, няма как да стане...

# 243
Здравейте, с много силна болка в ръцете и краката съм,чак нетърпима. В същото време съм и бременна и като кажа на аг, той казва че няма общо с бременността. Все се чудя да няма някакъв грип в момента с такива болки в тялото и какво да пия за тях?

# 244
Здравейте! Много моля за коментар.
Мъж на 62 години без придружаващи заболявания.
На 30 септември следобяд вдига темп с втрисане 38,5, болки в колената и врата и същата вечер се е оплакал от много често уриниране.Помислихме,че е сезонен грип или вирус само с темп.2 дни и половина ту вдига,ту сваля след което изчезва температурата до 7.10, когато вечерта пак вдига 38,5 и пак с болка в колена и врат и така един ден след което всичко изчезва до снощи, когато пак започва 38,5, болките в колена и врат и често уриниране.Веднага отива на пълна кръвна+ДКК и изследване на урина+ ренген на бял дроб. Рентгена чист, в урина има завишени левкоцити, ЦРП при норма 6 неговото е 9,8, левкоцити в кръвта при норма 10 неговите 13. Личната го изпраща веднага на уролог, където са му направени ехография и скенер на простата, пикочни пътища и бъбреци- всичко нормално и док му изписва антибиотик широкоспектърен.Отхвърля и простатит, защото простата изглежда добре. За какво ви говорят въпросните изследвания,ще ги кача в коментар.Много благодаря!!!

# 245
Здравейте! Може ли да ми препоръчате доктор, от който сте доволни за мамография. За София става въпрос.

# 246
 Д-р Тихомир Гемеджиев

# 247
  • София
Здравейте! Много моля за коментар.
Мъж на 62 години без придружаващи заболявания.
На 30 септември следобяд вдига темп с втрисане 38,5, болки в колената и врата и същата вечер се е оплакал от много често уриниране.Помислихме,че е сезонен грип или вирус само с темп.2 дни и половина ту вдига,ту сваля след което изчезва температурата до 7.10, когато вечерта пак вдига 38,5 и пак с болка в колена и врат и така един ден след което всичко изчезва до снощи, когато пак започва 38,5, болките в колена и врат и често уриниране.Веднага отива на пълна кръвна+ДКК и изследване на урина+ ренген на бял дроб. Рентгена чист, в урина има завишени левкоцити, ЦРП при норма 6 неговото е 9,8, левкоцити в кръвта при норма 10 неговите 13. Личната го изпраща веднага на уролог, където са му направени ехография и скенер на простата, пикочни пътища и бъбреци- всичко нормално и док му изписва антибиотик широкоспектърен.Отхвърля и простатит, защото простата изглежда добре. За какво ви говорят въпросните изследвания,ще ги кача в коментар.Много благодаря!!!
При положение, че сега върлува К19 не мога да разбера как никой не го е посъветвал да направи един бърз антигенен тест...

# 248
И при положение, че същият потребител имаше много проблеми с предишен КОВИД, май пак на същия човек, се задават въпроси като за начинаещи.

# 249
Здравейте , мъчи ме един въпрос . От години имам бенка (поне на това ми прилича ) .Напоследък забелязвам ,че расте  на  обем но не и на широчина. Преди беше много по-плоска , а ми е притеснено понеже съм бременна . Извинявам се ако темата не е за тук. Надявам се ако има подобрен случай да споделите.Благодаря!

# 250
Точно по време на бременност една бенка така ми се "наду" . Беше леко релефна преди това, но после стана така, че се мърда чак. Ходих на лекар, прегледа ме и каза, че се случва по време на бременност при някои от бенките. След като родих повече не се е променила.
Но за да ти е спокойно ако искаш и ти отиди на преглед.

# 251
На мен по скоро ми прилича на ангиом, едно като балонче пълно с кръв. Ако е такова, не е нещо лошо.

# 252
Здравейте! Записала съм час утре да ходя да ми поставят доза от ваксина за ЧПВ. Обаче от миналата седмица съм леко болна, към момента кашлям доста. Дали това ще е проблем? Няма как да питам доктора предварително.

# 253
  • Бургас
Абсурд. Противопоказно е да се поставят ваксини на хора със симптоми на респираторни заболявания.

# 254
Здравейте! Записала съм час утре да ходя да ми поставят доза от ваксина за ЧПВ. Обаче от миналата седмица съм леко болна, към момента кашлям доста. Дали това ще е проблем? Няма как да питам доктора предварително.
Ваксина се поставя задължително при здрав организъм, дори е хубаво да се пуснат предварително едни кръвни изследвания. На мен преди години ми отказаха грипна ваксина, защото бях с херпес на устната - тоест, отслабена имунна система, нещо е компроментирало. Така че, да. Изчакай. Иначе на колко си, може ли да ми разкажеш за ваксината?
Замислям се и аз, ама не знам дали мога да го направя, тъй като съм на 26. В родата ми има ракови смъртни случаи, а баба ми едната е починала от рак на МШ. Страх си ме е.
Някой ден ако имам дъщеря задължително ще я ваксинирам в тийн възраст.

Общи условия

Активация на акаунт