Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 792
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Добре. Аз също правя и имам ужас от алергии, затова ми стана интересно как сте нагласили лечението и са ви дали медрол.
Дано ви мине бързо! Според мен си е алергия, дори може  впоследствие към веществото, което е отделило самото насекомо .
Елоком на мен много ми помага.
След разни други мазила.

# 301
Тези с гърлото гледали ли сте си щитовидната жлеза скоро?
Рефлукс имате ли?

# 302
Щитовидната ми е в много добро състояние. Като ме гледа образната каза, че е отлична - тсх даже е перфектна за мен (с латентна хипо съм), антитела също оптимални.
Рефлукс ако се има предвид киселини и връщане на стомашен сок - почти не съм имала. Е, като преям или прекаля с бяло вино и цитрусови фрешове съм имала.

# 303
Докторът, който оперира гърлото, е много добър и известен.

А може ли да споделиш кой е той? Simple Smile

Д-р Станислав Йорданов.

# 304
Здравейте, някой има ли същите симптоми от прием на N-ацетил-цистеин (NAC)? Болки в гърба и областта на ребрата, в гърдите също, чувство на сухота в гърлото.

# 305
Тези с гърлото гледали ли сте си щитовидната жлеза скоро?
Рефлукс имате ли?
Първо от рефлукса тръгнаха. И бариева каша гълтах, нямам рефлукс. Щитовидната е ок. Аз наистина на един от последните УНГ направо си му казах: докторе, ако смятате, че това са психосоматични симптоми и съм мръднала, кажете ми направо. Не е невъзможно във времето и начина, по който живеем, ама е добре да го знам, че не се търпи вече. Не съм от тези, дето си преглъщат думите, да рече човек, че е от неизказани мисли и се проявява по този начин физически, ама знае ли човек. Стресовете и психически обусловените болежки станаха много популярно обяснение за куп здравословни проблеми, на които лекарите не могат да намерят причина или не им се занимава да търсят.
Факт е, че при мен се появи още преди ковид. Аз имам хроничен алергичен ринит и почти постоянна задна хрема, но и от този секрет не изолираха никви твари, така че и това не е проблема. Не знам... И в момента имам дразнене в ляво, тези дни е от слабо изразения и търпим вид. Дано ми даде известно време почивка, че е изтощително човек да живее с усещане за нещо излишно в гърлото, което няма махане...

# 306
Здравейте, някой има ли същите симптоми от прием на N-ацетил-цистеин (NAC)? Болки в гърба и областта на ребрата, в гърдите също, чувство на сухота в гърлото.
Пила съм го в продължение на месеци, но не съм имала странични ефекти, като описаните.

Аз имам хроничен алергичен ринит и почти постоянна задна хрема, но и от този секрет не изолираха никви твари, така че и това не е проблема.
Ами, според мен, щом имаш неизлечими проблеми в тази област, това е обяснението. Алергичният ринит и хроничната задна хрема са си сериозни състояния, които във времето водят до появата на нови и нови симптоми.
Провеждаш ли някакво лечение за тях?

# 307
Пила съм го в продължение на месеци, но не съм имала странични ефекти, като описаните.

Пушиш ли?

# 308
# 309
  • Бургас
За хората с проблемите в гърлото още една възможна причина. Дали са отхвърлили гъбички като вариант. На мен по време на бременноста ми беше паднал имунитета и се сдобих с тях на всевъзможни места. Явно и на гърлото съм имала. Тогава и аз имах някакви странни усещания и си го влачих много време докато не отидох на хомеопат и тя ме отърва.
Едит: Забравих да напиши, че изследванията на секрети всеки път бяха чисти и нищо не се изолираше.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 12:31 от Irene Adler

# 310
Аз тази седмица ще ходя за секрети. Днес, например, не ми е толкова сухо, но пък от преглъщане ли, не знам, езика сякаш ми е напрегнат, странно усещане и там.
Букет от симптоми, като при мен началото беше много странно, тези усещания в шията, сега пък език, гърло, странните лепкави секрети и суха носна лигавица, не знам. Или съм за др. Хаус или за някой доктор от психодиспансера 😀

# 311
Може да пробвате почивка някъде на чист въздух, или нависоко, примерно Пампорово, да се свият лигавиците от налягането. И ако има промяна, то причината е заобикалящата ви среда.
В нашия офис имаме много мухъл, примерно, и колежките като излязат в отпуск и задни хреми, и храчки и алергии и всичко им минава.

# 312
  • София
Какво стана с майката с черните изпражнения?
Мисля я потребителката, това звучи сериозно.

# 313
Скрит текст:
Аз имам хроничен алергичен ринит и почти постоянна задна хрема, но и от този секрет не изолираха никви твари, така че и това не е проблема.
Ами, според мен, щом имаш неизлечими проблеми в тази област, това е обяснението. Алергичният ринит и хроничната задна хрема са си сериозни състояния, които във времето водят до появата на нови и нови симптоми.
Провеждаш ли някакво лечение за тях?
Не мисля, че е от това, аз не съм с този ринит от вчера, от дете съм така. Съответно и на лекарите го съобщавам. Всеки казва, не, не е от това. Носът ви е добре.
Иначе преди време ползвах спрей Авамис за определен от лекаря период (вече го няма този спрей). Сега понякога Флексоназе, но и от двете промяна няма.

# 314
А къде точно се усеща, по сливиците или надолу? Гаргара ако се направи или с пръст със сода се обере? Пробвали ли сте с онова зеленото лекарство от едно време? Има аптеки, които го правят всв още гранофорин

Общи условия

Активация на акаунт