Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 764
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, след профилактични изследвания установих дефицит на фолиева киселина, витамин Д и ниски стойности на желязо + феритин.
Противопоказно ли е, ако приемам и трите?
Фолиева киселина си взех на Солгар /400мкг/, вит.Д на Betteryou и желязо имам вкъщи на Сорбифер - бях започнала да го пия преди месец от хематолог, но не ми влияеше ок и го спрях.

Прикачвам снимка на изследванията.

# 436
Фолиевата киселина трябва да е Фолат - това е активната форма на фолиевата киселина (много хора не я усвояват). Вземи си Неофолик мета примерно. Желязо има спрей на БетерЮ, като не минава през стомаха и не дразни и по-добре се усвоява.
Иначе не, не си пречат трите.

# 437
И аз приемам трите, няма проблеми.

# 438
  • до най-прекрасния мъж
По отношение на слабостта в мускулите на възрастния човек, ако се е позалежал след операцията може на това да се дължи. Мускулите много бързо губят тонус. Вярвам, че физиотерапията ще му помогне.

# 439
  • Бургас
Здравейте. Тези от вас, които вече са в менопауза как настъпи тя. Изведнъж ли ви спря цикъла или постепенно с прескачане през 1-2 цикъла. Имаше ли някакви промени след спирането на цикъла като промяна в килограми, външен вид, здравословно състояние и т.н. или всичко си беше както преди, само че без цикъл?

# 440
Здравейте. Тези от вас, които вече са в менопауза как настъпи тя. Изведнъж ли ви спря цикъла или постепенно с прескачане през 1-2 цикъла. Имаше ли някакви промени след спирането на цикъла като промяна в килограми, външен вид, здравословно състояние и т.н. или всичко си беше както преди, само че без цикъл?
Аз имах прескачания и после ми спря цикъла. Имах горещи вълни и ставаше ми лошо. Бях на преглед при един добър гинеколог, който каза да не се прибягва към хормонозаместителна терапия като Климонорм и прочее, защото във много случаи е водила към рак на гърдата. След няколко месеци всичко отшумя.

# 441
https://www.bg-mamma.com/?topic=1701311.msg48738692#new

# 442
  • Mediterraneo
Доколкото знам след такива операции се ходи на раздвижване/физиотерапия, посещава ли такава? Лекарят какво казва. Имам позната със смяна на тазобедрена става, много дълго време беше с патерици докато се отпусне сама да ходи.

Тъкмо щях да кажа, че на ММ не му изписаха абсолютно никаква рехабилитация, възстанови се изключително бързо и след 3 месеца беше на работа( работеше в строителството тогава, смятайте за каква работа иде реч). Точно седмица беше с 2 патерици, 2-3 седмици си помагаше с една и на края на първия месец я остави и нея.

# 443
  • Бургас
https://www.bg-mamma.com/?topic=1701311.msg48738692#new

Благодоря, но аз по-скоро се интересувам след, а не преди. Как сте разбрали, че от този момент сте в менопуза и имали ли сте някакви промени в организма след като окончателно ви е свършил цикъла.

# 444
Насочили са те към правилната тема, там също има много жени, които вече са в менопауза и споделят какво и как. Няма идентични случаи всеки организъм е различен и различни симптоми има почти. За менопауза се води една година без цикъл, ако само от два-три месеца си без цикъл това не е менопауза и няма как да знаеш.
При мен изведнъж спря цикъла на 40 години доста, доста рано. Подозирам, че е от проблеми със серотонина. Има промени след спирането - килограми, забавяне на метаболизма, поява на някои заболявания по наследство, засъхване на кожа, коса, лигавици, външен вид общо взето организма старее, неизбежно е.

# 445
Здравейте! След смяна на колянна става, баща ми няма сила в мускулите и на двата крака. Със ставата няма проблем, няма болка на мястото на операцията, но не може да тръгне и да ходи все още както трябва, макар, че почти мина месец от операцията. На какво може да се дължи това.

Бихте ли споделили къде правихте операцията и при кой лекар?

# 446
Имам сърбеж около дупето (точно около и в ануса). Имам малък хемороид възможно ли е сърбежа да е от него, но пък да ме сърби не само той, а  и в съседство около него кожата направо до притриване ме сърби, та после и боли. Сърбежа е само като съм в легнало положение. През деня може цял ден да не се сетя, но ако си легна на обяд се започва. Ходих на 4ма различни лекари и всеки различно казва. Гинеколог каза, може да са гъбички, а другия каза - няма как да са гъбички, ако бяха щяха да имаш и отпред? На кого да вярвам. Другите казаха сигурно от хемороида? А друг пък ме посъветва да изследвам за паразити? Ако са паразити нямаше ли да имам и други оплаквания, стомашни болки, неразположения? Та  реших да започнах от някъде и сега се мажа с Клотримазол от няколко дни, но без особен ефект. Следващата стъпка ще е да пробвам за хемороиди нещо и да пускам явно и за паразити. Според вас кое е най-вероятно да е , понеже лекари не разбраха, та тук може някой да е по-потробно запознат със ситуациите от личен опит с хемороиди, гъби и паразити.

# 447
И аз клоня към паразити. Иначе при сина ми сърбеж около ануса се оказа лактозна непоносимост/ и въобще към млечни/

# 448
  • Бургас
При паразити не е задължително да има стомашни неразположения.
Моя син също имаше такъв сърбеж и се оказаха острици.

# 449
  • до най-прекрасния мъж
Вижте си и кръвната захар. Чела съм, че високата захар също може да предизвика сърбеж в интимната област.

Общи условия

Активация на акаунт