Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 704
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
# 571
Благодаря, Белла Hug

# 572
Здравейте! От поне година имам двойно виждане (за да мога да фокусирам на близо, трябва да затворя едното око). Преди 3 месеца еднократно имах леко изкривяване на дясно око, което за ден мина. След преглед при очен лекар се оказа, че с очите нямам проблем. Посетих невролог и на прегледа установи отклоняване в движението на очите. Назначи ми ЯМР на главен мозък за 20.11. След като изчетох доста, започнах да се съмнявам за МС. Може би от внушение започнах да изпитвам съвсем леко изтръпване на дясна ръка и крак. Друго съмнение, което отскоро имам, е за Лаймска болест - преди около 10г повече от 2-3 дни имах кърлеж в ръката без да знам, че е кърлеж. Не е изследван (тогава не бях запозната какво се прави). Но и нямах никакви обриви (само зачервяване и сърбеж около ухапването).
Моля за Вашия опит/съвет, ако сте имали подобен случай. Благодаря!

# 573
Татяна, благодаря. Успяхме да минем за второ мнение през Неоклиник. За съжаление потвърдиха диагнозата. Но все пак, можеш ли да кажеш как мога да се свържа с нея? На място ли трябва да отида?
Звъниш на Токуда и записваш час за професор Кирова за разчитане на диска от КАТ - второ мнение (така казваш). В деня, в който си записана, отиваш на място и на регистратурата ще ти вземат диска, ще платиш цената (ще питаш, каква е по телефона) и по ЕКОНТ ще получиш разчетен от нея диск. Можеш да се запишеш само за консултацията по диска от скенера. Тя е по-евтина и тогава ще влезеш (когато си записана) при нея, тя ще пусне диска и ще ти обяснява, какво вижда и т.н. А също така ще ти даде писмена консултация, какво е видяла. Успех!

# 574
Благодаря ти, Татяна за подробното разяснение Hug

# 575
Някой ползвал ли е Гинофит овлажняващ гел?
Взех си заради сухотата, която усещам. Сложих си днес за първи път. В началото усетих леко парене първите 5-10 мин, после спря. Нормално ли е?

# 576
Някой може ли да препоръча добър хематолог за онлайн консултация по изследвания … през Супердок евентуално?

# 577
Намерих две яркочервени точки без релеф на бедрото си, нищо не съм правила там, нямам епилация, татуировки, нищо. Дерматолог ли да търся или друго?
Азара, паренето може да е алергична реакция, имате ли някакви гъбички или друго полово предавано заболяване? Има продукти с мента с охлаждащ ефект, но не са за там..

# 578
Някой може ли да препоръча добър хематолог за онлайн консултация по изследвания … през Супердок евентуално?
Д-р Цветан Алайков

Намерих две яркочервени точки без релеф на бедрото си, нищо не съм правила там, нямам епилация, татуировки, нищо. Дерматолог ли да търся или друго?
Нищо не търсете. Хемангиоми са това. Всеки има. Може и още да намерите след време.

# 579
Д-р Цветан Алайков

Сега хвърлих едно око да видя кой е този доктор, ми те никак не са добри отзивите …поне в Супердок.

# 580
Аз пак съм с болно гърло. ММ и той. Сега за малкото се моля да не се зарази. Започна да ми писва вече всеки месец да сме болни цялата фамилия. Някой знае ли Бронховаксом може ли да се взима като си болен или трябва да си излекуван?

# 581
Бих го обсъдила с лекаря ви, а и като сте болни не се знае и откъм лекарства какво ще вземате през това време, там също може да има някакво взаимодействие евентуално.

# 582
Сега хвърлих едно око да видя кой е този доктор, ми те никак не са добри отзивите …поне в Супердок.
Както си прецените, не ви задължавам да изберете него.

# 583
Знаете ли дали гастроскопията се прави с пълна упойка? На майка ми са й правили без и ми се видя много брутално...

# 584
  • София
Отдавна се прави с пълна упойка, но не е задължително. Скоро колега си прави и пожела да не му слагат пълна.
В детска възраст имам 2 гастроскопии без упойка. Не е приятно, ама за 3 - 4 минути се изтърпява.

Общи условия

Активация на акаунт