Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 700
  • 753
  •   2
Отговори
# 600
Ами затова казвам, че има значение какъв е вируса. При обикновените респираторни вируси Т преминава за 2-3 дни. При КОВИД не е така. Може да се влачи седмици.

# 601
Привет момичета. Бях на гинеколог, гледа ме само на ехо, откри киста 5.5 см, каза, че кървенето не е от нея. Изписа ми дуфастон от неделя, ако не е спряло кървенето, и Ясмин от първия ден като ми дойде цикъла. Твърди, че болките в корема ми, особено в дясната част (където е кистата) не са от нея, но и не даде яснота от къде идва нито те, нито кървенето. Цито ще прави, когато спре кървенето. Аз отново съм в егати филма, защото реално не получих никаква информация от къде е тази болка и това кървене толкова време. Въпросът ми е - вие смятате ли, че е болката може да е от нея? Усилваща, на моменти пронизващата в дясно най-вече. Благодаря отново!

# 602
Да не са черва? Как се с храносмилането и изхождането?

# 603
Това черното кръгче ако е кистата, ами че то това е голямо нещо, почти е заела целия яйчник как няма да боли от това? Според мен проблемите са си баш от нея.
Имах позната която страдаше от поликистозни яйчници и имаше проблеми много.

# 604
Ами храносмилането и изхождането са наред.
Иначе, да - това черното е кистата 5.5 см е, аз не съм добра в сантиметрите, но горе долу мога да предположа, че е с големината на пинг понг топче. Не знам колко са големи яйчниците де… не знам, имала съм кисти, но най-голямата е била 2 см, такова чудо не съм виждала по снимките ми от ехографи. 😞

# 605
Ами, разбира се, че болките са от нея. Учудвам се, че лекар би твърдял обратното.

# 606
И аз мисля, че вероятно е от нея и даже бих сменила лекаря, този нещо хич не звучи добре. Иначе кистата е голяма, яйчниците са колкото орех принципно.

# 607
По-притеснителното е, че не може да ми даде отговор, защо днес - 11ти ден аз продължавам да кървя, и то от днес е все едно ми е втори ден от цикъла. Направо не знам, чудя се дали да не търся второ мнение по спешност… Защото и физически не ми е добре, прималява ми и т.н… 🤦♀

# 608
Потърси! Може да ти премалява защото от това кръвотечение вероятно ти е паднало желязото и си анемична.

# 609
Иди на хирург. Да види целия корем. От апандисит оперирана ли си? Може кистата да се е сраснала с апандисита.
Не отлагай.

# 610
5 санта киста и се предполага да не я усещаш че е там ли? Че то едно по-дребно яйце е толкова голямо... Отделно че за да я има, явно и друго не е наред, тя няма да се появи от нищото.
Това трябва и друг лекар да го види със сигурност.

# 611
Аз се чудя какви лекари са това при 5 см киста да кажат че не е проблем, и че не прави проблеми. Това си е наистина с размерите на едно яйце при размер на яйчника колкото орех, не знам, не знам. 🙉🙉🙆‍♀️🙆‍♀️

# 612
Aми и за мен е супер странно, аз затова и до вас се допитах, защото той беше толкова убеден в това, което говори, че за момент аз се усъмних в собствената си адекватна мозъчна дейност.

# 613
Но най-малкото ако смята, че болката и кръвотечението не е от това би трябвало да те посъветва да търсиш друг лекар за да откриеш проблема, много безотговорно според мен.

# 614
Привет, мили хора🤗
Знаете ли на какво може да се дължи почти постоянно дразнене в гърлото, което те кара да кашляш…. Сякаш имаш храчка, но нямаш и това се появява и изчезва … не е нон стоп, но най-често следобяд се появява и вечерта?

Общи условия

Активация на акаунт