Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 660
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,
Моля ви помагайте!
Появи ми се кашлица от няколко дни и от тази нощ съм с ужасни болки (в областта на гърдите- белия дроб) .
За пореден път вероятно правя пневмония, без температура и без хрипове.
Моля препоръчайте наистина добри имуностимуланти , които да започна да пия , защото не е нормално на всеки половин година да правя пневмония.

# 691
Здравейте,  от близо месец имам едно странно усещане в едното ухо . Сякаш се запушва изведнъж с тампонче и отминава . Като заглъхване, ама не точно .
Нямам болки, чувам .
Днес бях при личният лекар за направление, но тя реши да го прегледа с някакъв уред и каза , че е чисто и сигурно от студа се получава така или някакъв нерв .
Изписа Бетасерк и Милгама за 1 месец. Чета ги аз сега и те са за световъртеж, шум в ушите , загуба на слух . Аз нямам такива оплаквания  и въобще не ми се пият такива лекарства,  че и месец чак .
Някакви съвети да дадете за домашно лечение Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 09:18 от This_season

# 692
За ухото - дъвчене на дъвка. Много помага. От форума го научих.
За пневмонията - има пневмококова ваксина.

# 693
Здравейте,  от близо месец имам едно странно усещане в едното ухо . Сякаш се запушва изведнъж с тампонче и отминава . Като заглъхване, ама не точно .
Нямам болки, чувам .
Днес бях при личният лекар за направление, но тя реши да го прегледа с някакъв уред и каза , че е чисто и сигурно от студа се получава така или някакъв нерв .
Изписа Бетасерк и Милгама за 1 месец. Чета ги аз сега и те са за световъртеж, шум в ушите , загуба на слух . Аз нямам такива оплаквания  и въобще не ми се пият такива лекарства,  че и месец чак .
Някакви съвети да дадете за домашно лечение Simple Smile
Аз съм така от няколко години. Уж нищо.. и преди две седмици якия световъртеж и Бетасерк/Милгама... Та ако нямаш проблеми с вестибуларния апарат сега, имай наум. Милгамата си я пий. И стой на топло. Определено влияе студа.

# 694

Възможно е да имаш проблем с Евстахиевата тръба. Аз съм така, но за момента лекарите не откриват нищо - казват, че ушите ми са OK. При мен най-вероятно е свързано със загубата на тегло, големия прием на кофеин и честите инфекции в устата - колкото и да е странно, и трите влияят на функцията на споменатата тръбичка.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 17:27 от Гърне без похлупак

# 695
Моят проблем с подпухването и сълзенето на очите продължава. Главоболието вече го няма, тъй като от месец съм на Флунаризин.
За очите последно ми изписаха кортикостериодни капки, но забелязвам, че вечер ако легна и гледам телевизия, усещам едно опъване в областта на клепачите и почти не мога да си държа очите отворени, след което се отрязвам като талпа и заспивам безпаметно. Слагам изкуствени сълзи, но не подпухването си продължава в по-голяма или по-малка степен.
Всеки ден работя на изкуствено осветление, което ме побърква, но не мога да променя, защото другите страдат. Една до мен се лекува с етерични масла и при все, че съм на силни лекарства, колкото пъти се натъпче с тях, вони, та се не трае и въпреки лекарствата, пак ме стяга глава. Чудя се, да не съм алергична точно към тях.

# 696
  • Mediterraneo
Здравейте,
Моля ви помагайте!
Появи ми се кашлица от няколко дни и от тази нощ съм с ужасни болки (в областта на гърдите- белия дроб) .
За пореден път вероятно правя пневмония, без температура и без хрипове.
Моля препоръчайте наистина добри имуностимуланти , които да започна да пия , защото не е нормално на всеки половин година да правя пневмония.

Изобщо не е задължително болката в гърдите да е пневмония. В момента съм с температура, ужасна суха кашлица и болки в гърдите и в покой. Дори не се замислям, че видиш ли, правя пневмония. Вирус е, ще мине след още ден- два.
Предните пневмонии доказани ли са със снимка? Малко като всички са болни от грип, ама никой не е правил тест и карат малко по- убострени настинки...

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 22:03 от Тарталета

# 697
Масифу, ами ти с това трябваше да започнеш. Има ли възможност да си в друго помещение?

# 698
Засега поне не.

# 699
Здравейте утре искам да заведа дете на 3г.  на УНГ в супердок ми излиза час за д-р Галина Чакандракова в МЦ Надежджа. Моля дайте отзив добър лекар ли е, да запиша ли час или да търся друг?

# 700
Здравейте утре искам да заведа дете на 3г.  на УНГ в супердок ми излиза час за д-р Галина Чакандракова в МЦ Надежджа. Моля дайте отзив добър лекар ли е, да запиша ли час или да търся друг?
Така и така е в тази посока, заведи го при д-р Дацев в болница Здравето
https://zdraveto.com/doctor/%D0%B4-%D1%80-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0% … 1%86%D0%B5%D0%B2/

ПП. Обърках Надежда с Красна поляна, ама... ще прощаваш. Просто се отнесох нещо.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 21:39 от DiaMia

# 701

Тогава я помоли да спре да ги използва, да видиш ще има ли промяна.

# 702
Здравейте. От какво се е получило това надуто само на единия пръст? Как да мине?

# 703
От какво - никой не може да ти каже, без подробности от теб. Ако е травматично, а до колкото схващам не е, се слага лед. Ако е друго - трябва да се изясни от какво е, а по снимка не вярвам да стане.

# 704
  • София
Моля да дадете идея какво освен Хидратин алфа да се приема при тежка диария плюс 39 градуса, треска и пълна отпадналост. Лекарят по телефона е казал, че е вирус и толкова.
Хидратинът е моя идея.

Общи условия

Активация на акаунт