Какво прави хората атеисти? Празнуват ли атеистите Коледа и Великден?

• 28 470
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Какво ви става с тия богомили? Напастта в Средновековна Европа. Босна бе пълна с богомили, виждаме ѝ съдбата колко е християнска сега, ще приемат всичко само и само да направят напук на традициите и народа си.
Владислав Варненчик има една цел - прогонването на турците от Балканите. Загива край Варна в сражение срещу османците.

# 76
  • София
Какво ви става с тия богомили? Напастта в Средновековна Европа. Босна бе пълна с богомили, виждаме ѝ съдбата колко е християнска сега, ще приемат всичко само и само да направят напук на традициите и народа си.
Владислав Варненчик има една цел - прогонването на турците от Балканите. Загива край Варна в сражение срещу османците.
То само те да бяха...
Добави всички деноминации на християнството, добави исляма...
Разбира се, вредата от християнството и исляма продължава и сега.

# 77
Ако някой е убил десет души, а друг "само" пет примерно, това прави ли втория бял и добър? Пак казвам - излишно е да се мери бройката жертви през всичките тези векове и точната степен на вина. Превърне ли се една идея в институция, със служители, с йерархия, с управник, с интереси, с взаимоотношения с други от същата група или извън нея, абе с една дума - превърне ли се в политика, насилственото налагане става неизбежно.

# 78
И защо да са напаст? А, защото не се вписват в официалната доктрина и са заплаха за устоите на официалната (папската) църква, ако твърде много хора се обърнат към тях. Което навежда на мисълта, че църквата със сила се опитва да задържи властта си. И пак стигаме до това, че християнството се налага със сила, а инакомислещите са преследвани. Християнството е религия на властта, не на масите. То обслужва перфектно интересите на властта.

# 79
Добре ще бъде да споделим нещо повече за Великдена...

Чиста подигравка и умаловажаване делото и живота на Христос!

# 80
  • София
То тази статия си е чиста подигравка и умаловажаване с историята и интелекта на хората. То не бяха Ищар, то не бе Сол Инвиктус, то не бе Митра, после Хор-Изида-Амон пък били светата троица, то не бе чудо. Съвременната църква, като едно римско изобретение, няма нищо общо с Ищар. Събора в Никея от 325 г. установява този празник, а той се отбелязва от последователите на Иисус след разпването му.

# 81
Доктрината за Светата Тройца, която се приема тогава, как пък  определи  как да се чества и дали възкресението... хайде да не продължаваме с глупостите.

# 82
Мама Pу, защо мислиш, че е животоспасяващо за децата ти да са атеисти? Ето, аз съм вярваща православна християнка и това не ми е навредило - имам жизнеутвърждаващ светоглед, обичам живота и хората. Взискателна съм към себе си, боря се.

Вече 47 години живея с тежка форма на ДЦП, придвижвам се с инвалидна количка и живея точно благодарение на волята си за живот и на вярата си в Бога. Вярвам, че Бог ми помага.

Само защото ти си атеист - не ограничавай децата си да вярват, ако искат и ако стигнат до вярата. Аз не съм израснала във вярващо семейство, но бабите ми бяха вярващи и понякога ми говореха за Христос. Повярвах истински, когато на 16-годишна възраст започнах да чета православната Библия, а по-късно и други книги, свързани с православието и християнството. Празнувам празниците, защото ги обичам.

Ако искате, прочетете този преведен от мен текст:

https://www.pravoslavie.bg/%d0%91%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b0/ … 1%81%d1%82%d0%b0/.

# 83
Заради някои особености на едното ми дете, смятам, че за него е по-здравословно изобщо да не вярва. Твърдо, категорично. И да се уповава на първо място на себе си.

# 84
А ако то пожелае друго? Ти няма да си все до него, за да му казваш в какво да вярва и в какво  - не. Твоят житейски опит и път ще се различават от пътищата на децата ти. Всеки трябва сам да реши дали да вярва, или не, въз основата на собствения си опит и преценка.

Ето, и аз съм със здравословни проблеми и вярвам. По-зле щеше да ми бъде, ако не вярвах.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 15:57 от Radilena

# 85
  • София
И двете ми деца са кръстени и ходили на църква. В момента нищо не е останало от това, просто религия и вяра не са ни тема на разговор.

# 86
  • По света и у нас
Тук при мен религиозните си задават въпроса - защо атеистите нямат демони и екзорсисти.
Защо в нас не се вселяват демони… 😂

# 87
Нещо, което от малка много ме е учудвало, е как може уж религиозни хора да бъдат толкова зли и завистливи. Все едно с маската на религиозността прикриват низките си страсти. На теория трябва вярващите да са добри и кротки, а съвсем не е така. Което напълно обезсмисля религията.

# 88
  • София
Тук при мен религиозните си задават въпроса - защо атеистите нямат демони и екзорсисти.

Ей, гледам един сериал, действието се развива някъде в южните щати - ту са в църквата, ту при шаманката да им гони демоните!

# 89
  • София

Ей, гледам един сериал, действието се развива някъде в южните щати - ту са в църквата, ту при шаманката да им гони демоните!

Е, като при нас - от църквата и после при Ванга да им предсказва..

Общи условия

Активация на акаунт