Какво прави хората атеисти? Празнуват ли атеистите Коледа и Великден?

• 28 565
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 260
И къде във всичко това, което цитираш има някакво потвърждение, че човек е направен от глина? Единственото, което виждам е хипотеза как може да се е зародил живота и ти с тези цитати всъщност подкрепяш това, което аз казвам. Усещаш ли се?
Не, разбира се. Не я слуша главата.

Изтрийте ме, но трябва да повторя - потърси помощ, Латика или както се казваш….

А за себе си нищо не казваш.......Колосално самочувствие на нищото отгоре, претенции за научни знания без покритие, надменност и обиди към другите......И от теб най-големия "шедьовър"-"християнка, но атеистка"!

Покритие имам, което ми дава право да диагностицирам проблем. Защо да я обиждам? Опитвам се да и дам съвет да потърси помощ, защото има нужда от такава. Чета и други вярващи тук в тази тема, но не намирам за нужно да ги пращам на психиатър, защото те са просто дълбоко вярващи и не отчитам отклонения. Тяхно право е да вярват в каквото искат.

Да, аз съм атеист, който е покръстен в християнската вяра, но не вярва в наличието на Бог. Кое му е странното? Имам колега мюсюлманин, който също не вярва в Бог (или Аллах, ако предпочиташ).

Ако ще се обиждаме на самочувствие без покритие, погледни в огледалото!

# 1 261
И къде във всичко това, което цитираш има някакво потвърждение, че човек е направен от глина? Единственото, което виждам е хипотеза как може да се е зародил живота и ти с тези цитати всъщност подкрепяш това, което аз казвам. Усещаш ли се?
Не, разбира се. Не я слуша главата.

Изтрийте ме, но трябва да повторя - потърси помощ, Латика или както се казваш….

А за себе си нищо не казваш.......Колосално самочувствие на нищото отгоре, претенции за научни знания без покритие, надменност и обиди към другите......И от теб най-големия "шедьовър"-"християнка, но атеистка"!

Покритие имам, което ми дава право да диагностицирам проблем. Защо да я обиждам? Опитвам се да и дам съвет да потърси помощ, защото има нужда от такава. Чета и други вярващи тук в тази тема, но не намирам за нужно да ги пращам на психиатър, защото те са просто дълбоко вярващи и не отчитам отклонения. Тяхно право е да вярват в каквото искат.

Да, аз съм атеист, който е покръстен в християнската вяра, но не вярва в наличието на Бог. Кое му е странното? Имам колега мюсюлманин, който също не вярва в Бог (или Аллах, ако предпочиташ).

Ако ще се обиждаме на самочувствие без покритие, погледни в огледалото!

Твоите научни познания вече ги видяхме и оценихме. Поради това покритието липсва. Имаше и една подобна на теб в тази тема.......Често самохвалството очертава проблем.

Значи твоят колега не е никакъв мюсюлманин, както и ти не си християнка. Бог Отец е наречен Аллах от мюсюлманите и Йехова или Яхве от евреите. Мюсюлманите почитат Исус като пророк, а също и неговата майка Мириам.

Не виждам причина да се гордееш точно с това. Когато не знаем какво да говорим е по-добре да мълчим! Това го помня от моя баща и от мой учител. А ти даже това не знаеш!

В какво вярваме и в какво не е твърде личен въпрос, а не обществен!

Как само ти се намери да даваш "безценни" съвети на момичето??? Тя дали няма свои близки, които да я съветват, а ще разчита само или предимно на теб?!

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 23:39 от vl

# 1 262
То и с прасетата ни съвпада на 98%, но досега нито шимпанзе, нито прасе е еволюирало.

Слон брои ли се?

Един пример за еволюция в реално време се надблюдава в момена при африканските слонове. Тъй като избиват мъжките с големи бивни за слонова кост и остават само такива с по-малки бивни, в новите поколения се раждат слонове с по-малки бивни.

# 1 263
  • Пловдив
Целта на християнския Бог е да ни вземе Душата. Като тя принципно не е негова.

Точно обратното. Бог е създателят на нашите души, те принадлежат на Него.

# 1 264
  • София
Съжалявам, но това никъде не го пише. Трябва да се чете.
Честит празник на всички!

# 1 265
  • Пловдив
Предполагам нямате предвид моя пост, защото това в него...си го пише в Словото.

Специално към всички, които вярват само на онова, което се вижда: един български учен на име Валентин Велчев написа книга, в която доказва чрез математически методи, че зад създаването на вселената и човека стои висш  интелект, а вероятността сътворението да е случайно клони към нула.

Съжалявам, но това никъде не го пише. Трябва да се чете.
Честит празник на всички!

# 1 266
  • София
Целта на християнския Бог е да ни вземе Душата. Като тя принципно не е негова.

Точно обратното. Бог е създателят на нашите души, те принадлежат на Него.
Няма такива доказателства до сега.
Иначе на въпроса-Да, празнувам Коледа и Великден. И винаги отговарям с Воистина Воскресе. Все пак е важно да спазваме общоприетите норми и да не обиждаме хората около нас. А и като имаме деца , с моята приятелка, представете си какво ще е за тях да няма елха, подаръци, яйца. Това, че има невидим човек на небето ми е абсурдно, но семейните празници са особено важни да се видим с близките си и познатите си.

# 1 267
  • София
Много обичам Коледа и Великден като празници. Винаги боядисвам яйца с децата, традиция ни е, дори сега, като са вече големи.

# 1 268
Масовото образование има и лоша страна. Дава възможността на хора, които просто са се научили да четат и пишат, да придобият измамното чувство на осведомени и информирани и да оспорват научното съсловие, да дават компетентни мнения по всякакви въпроси. Сега пък трябва да им доказваме еволюцията.

# 1 269
  • София
Произходът на човека е съвсем отделен въпрос. По мое скромно мнение, там някой е пипал и то доста пъти, не винаги успешно. Не е направен от един път или не е следвал права еволюция. Но кой е пипал и как, и до ден днешен, не знаем.

# 1 270
По какво съдиш че някой е пипал доста пъти? Примери можеш ли да дадеш?

# 1 271
  • Пловдив

Ако чакате доказателства като в математиката, то и самият Бог да ви се яви, пак няма да повярвате.

# 1 272

Ако чакате доказателства като в математиката, то и самият Бог да ви се яви, пак няма да повярвате.
👍
Дори и в математиката има твърдения, които се приемат за верни без доказателства. Казват се "лема".

# 1 273
Казват се аксиома. Лемата е помощна теорема. Помня го от училище.

# 1 274
Да ми се яви Бог е толкова вероятно, колкото да оживее литературен герой. Това е плод на въображението и там си остава.

Общи условия

Активация на акаунт