Какво прави хората атеисти? Празнуват ли атеистите Коледа и Великден?

• 28 487
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 380
  • София
Никъде в Библията не е казано, че са приличали. В средновековието са започнали да ги рисуват, защото някак са си повярвали, че приличат.

# 1 381
Не приличат ли на Бог? Бог прилича ли на маймуна?

# 1 382
Никой не знае на какво са приличали Адам и Ева Grinning
А според креационистите, разните останки на първобитни хора са деформирани поради болест и какво ли не, а не че се различават от съвременните хора, тоест не вярвайте на останките. Не че аз споделям този възглед де.

ПП и Бог никой не знае на какво прилича Simple Smile

# 1 383
В Библията пише ли някъде, че не са приличали точно на съвременните хора а са еволюирали по някакъв начин? Защото малко ме съмнява това да го има.

# 1 384
Не пише. Само разни теолози размишляват.
Това което написах по-горе е как креационистите обясняват фосилните останки, не с еволюцията. Тоест хората са си били същите.

# 1 385
Което говори зле за атеистите... Изглежда никой не ги иска...
Е ти не знаеш ли, че ако контактуваш с атеисти обричаш душата си да гори в ада? И за виртуалното общуване важи.

# 1 386
Много ми е странно с какви хора контактувате вие, атеистите. Познавам хора от десетилетия и никога не сме говорили кой колко е религиозен и в какво вярва, камо ли пък да мразя някой защото вярва или не вярва в нещо. Ако някой не започне религиозна или антирелигиозна пропаганда, въобще не знам какво му е отношението към религията. Трябва наистина да си много близък с някого и да сте прекарали прекалено много време в разговори помежду си, за да стигнете и до тези въпроси. С кого се карате, с кого се мразите, много ми е интересно.

# 1 387
Аз лично никога не обсъждам богове без да ме провокират. Там е работата, че силно религиозните неизменно в някакъв момент отварят дума за това. Имам един познат с който е невъзможно прекараш няколко часа без да заговори за бог.

# 1 388
ами тука темата е такава, затова за това се говори. Аз не забелязвам омраза в темата

# 1 389
Религията е свързана с много неща всъщност. Например, както се вижда в последните седмици, с обучението. С добродетелите. С възпитанието. Даже с политиката. Например, някой ако изразява традиционни/консервативни възгледи е голяма вероятността да е също така религиозен.

Не че дирекно някой ще ти каже какъв е, по-скоро се подразбира от това какви са му възгледите по популярните теми.

# 1 390
Аз лично никога не обсъждам богове без да ме провокират. Там е работата, че силно религиозните неизменно в някакъв момент отварят дума за това. Имам един познат с който е невъзможно прекараш няколко часа без да заговори за бог.

Това са обикновено сектантите. Наистина са мега досадни. Всъщност единственият, който много ми е досаждал на религиозна тема беше един кришнар, който ме беше напипал докато пиех кафе в едно заведение и ми висна на главата с някаква тяхна книга, като непрекъснато се опитваше да ме заинтригува на някаква тема от рода на прераждането и кабалата. Едвам успях да го разкарам.

# 1 391
Аз пък не познавам истински атеист. Агностици да, но атеисти не.

# 1 392
Това са обикновено сектантите. Наистина са мега досадни. Всъщност единственият, който много ми е досаждал на религиозна тема беше един кришнар, който ме беше напипал докато пиех кафе в едно заведение и ми висна на главата с някаква тяхна книга, като непрекъснато се опитваше да ме заинтригува на някаква тема от рода на прераждането и кабалата. Едвам успях да го разкарам.
Веднъж го питах какъв е и каза, че е протестант.

# 1 393
Да се запознаем. Аз съм атеист откакто се помня.

# 1 394
Да се запознаем. Аз съм атеист откакто се помня.

Т.е. не допускаш по никакъв начин съществуването не нещо извън твоя мироглед? Ти си най-правата? Браво за.увереността....

Общи условия

Активация на акаунт