🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 3 (29.09 - 06.10)

• 39 276
  • 1 036
  •   2
Отговори
# 930
Изводът е, че повече Survivor фенове трябва да кандидатстват. Grinning Затова кастът на Survivor 6 ми харесва толкова. Бо, Йо, Зоран познаваха добре играта, освен това имаше още няколко човека, които не бяха запознати, но им идваше отвътре да играят (Ганка, към края и Анелия).
Тъкмо това идвах да кажа.
Само че онзи каст нямаше нищо общо с този, то не е само да кандидатстваш, а и да те вземат все пак.

Ако ще правят реалити, насочено към стратегическа и социална игра, трябва да започнат да питат въпроси на кастингите колко и какво са гледали и тези кандидати, които повечко са се интересували от реалити предавания, да са с приоритет при запълването на профилите. Иначе да вземат хора, които после обясняват, че са отишли там за приятелството и красивите гледки, вижда се какъв е резултатът, пък много важно, че са еди какъв си типаж. Чак се чудя все още, че има толкова хора, които се записват, и не знаят къде отиват и разбират на място какво е социална или стратегическа игра.
Ако говорим за добър женски каст, то този сезон (Survivor 6) е добър пример от БГ реалити, тъй като тогава пък мъжкия каст не беше толкова интересен според мен и затова бая мъже изгърмяха в началото.

# 931
  • София
Туристическото поведение за което говорите не е до каст. То е свързано с това, че хората вече са напълно зависими от Интернет, социални мрежи, вечно или екрана на телефона или на компа и когато им ги вземеш тези хора висват и не знаят какво да правят.
Така го обясняваш, сякаш на кастингите просто теглят чоп от кандидатствалите и който се падне той/тя участва Joy
Нали затова там уж са се събрали един бюлюк психолози, профайлъри и прочие, чиято задача е да отсеят тези хора които ще успеят да се адаптират към различни условия и да създават интересни за зрителите ситуации.
Тук ще вляза в леко опасни води, но за мен Н.Н. (уважения към всичко постигнато от него досега), но си е застинал във времето от първите си проекти и просто си повтаря едни и същи сюжети и едни и същи хора до безкрай. Ама нали не пари под краката и защо да си дава зор да мисли нови неща, ако провали един формат, какво от това, на следващата година ще му дадат следващия и пак със същите хора ще ни показват същата претоплена манджа

# 932
  • София
Кечът е вид риалити от съвсем друг тип, в предаване като това, злодеите, никак, ама никак не са глупави, напротив. И понеже все сравняваш с ИВ - по твоите критерии всеки заяждал се там е бил злодей - да, но не. Масово такива бяха обикновени простаци. Неделчо е много далеч от образа на "типичен риалити злодей". Въпреки че, не отричам има акъл да стане такъв в някакво следващо предаване, ако участва.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 22:59 от gg__

# 933
Предостатъчно ориентирани и подготвени стратегически хора имаше по кастингите, но те не искаха да взимат такива образи съвсем умишлено. Искаха супер цивилно да го направят, за да е непринудено, но не са предвидили, че като вкараш 25 туриста, няма да има достатъчно контент. От страх да не стане кастът като на Игрите, го направиха като на Астрал Холидейс.

# 934
Неделчо не беше изобщо "злодей", а по-скоро "подлец".
Типичният злодей, ама съвсем типичен  беше Юлиян в ИВ 1. За мен той направо направи сезона, заради него изхвърчаха рейтингите. Първо прецака Георги,  който се имаше за алфа мъжкаря; после обяви война на всички жени, (които искаха да го ползват за "таран", и при фал да го номират за гонене) и за финал заби нож в гърба на най-добрия си приятел Пламен. Нямаше скрупули да се присмива на този или онзи. Държеше се като простак и не му пукаше, защото биеше наред, беше съвършеният злодей. Стигна дотам да се бори за първо място и завърши на второ. Адски много хора (включително и аз) смятаме, че първия им сезон бе най-добър - тогава нямаше такива глупости да влизат 5-6 души които се познават. Не бе съвсем ясно какво се иска, а Юлиан направи злодея. Впрочем Юлиян се е появил и в Максимал, но не съм гледал този формат.

Его точно такъв злодей липсва - да е супер комплексен играч, но в същото време да враждува с всекиго съвсем открито и да сваля глави

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 23:03 от Лорд Сняг

# 935
Предостатъчно ориентирани и подготвени стратегически хора имаше по кастингите, но те не искаха да взимат такива образи съвсем умишлено. Искаха супер цивилно да го направят, за да е непринудено, но не са предвидили, че като вкараш 25 туриста, няма да има достатъчно контент. От страх да не стане кастът като на Игрите, го направиха като на Астрал Холидейс.

Странно как тръгват да правят стратегическо реалити, пък не избират хора, които да са способни да ги измислят тези стратегии. Да видим все пак до края на сезона как ще се развият нещата, още сме сравнително в началото, но за следващ сезон да не се концентрират толкова върху кой  колко е "различен" и колко е възможно да се влюби вътре.

# 936
Много трудно е да се намери качествен злодей сред туристически каст. Дори и хората, които имат идея да играят стратегически, масово се ориентират към образа на псевдогероя. Като добавим, че е и първи сезон, шансовете намаляват още. Дзами можеше да е такъв, ако не се напъваше да бъде популист и Андрю Тейт уонъби по едно и също време, защото се видя, че е достатъчно голям селяк, за да го хейтят хората и същевременно има някаква идея за играта, нооо човекът има име да пази и затова ще остане в образа на уонъбито и фейк героя.

# 937
Киро няма топките да стане "злодей". За да станеш злодей се иска много, много вяра в собствените ти сили, за да не те е страх от последствията на ходовете ти. Киро я няма тая вяра. Именно затова тандемът Бистра и Мая сега са толкова недолюбвани - не е само че Бистра не била обиколила лагерите да се консултира. И Секулички не го направи, никой не му каза "копче", освен обичайното измрънкване на Кирил, но пак пред трети лица - Влади. Бистра и Мътна/Мая и Магапаса (Joy) са настоящите мини-злодеи, защото ясно си следват плана да елиминират хора, които само ядат храната и които не могат да са им подкрепа при нужда. Плюс и не бутат много останалите лагери. Не одобрявам колко насериозно се взеха, нито реакциите им, когато Мая беше избрана, просто разбирам линията им на поведение. Еляса очевидно е влязъл с идеята да стане "лошия", ама много се офлянка и докато се усети тоя пост беше вече зает. И първия му ход не беше особено прецизен, та малко никаква вреда не нанесе. Може би щеше да има повече полза да говори директно с Биляна, тя щеше да поддаде повече от Берке. Или просто трябваше да се поослуша повече кой какво мисли и да посплетничи с някой, който не им вярва.
И да си кажа колко много ме изнерви Владимир с това нелепо желание да си вре носа, дето не му е работа. Щял да оправя нещата в лагер 2 с Кирил и Биляна, ама после реши да оправя ситуацията в лагер 3 с Мая. Вижда сламката в чуждото око, ама не и гредата в своето. Rolling Eyes

# 938
  • София
Неделчо не беше изобщо "злодей", а по-скоро "подлец".
Типичният злодей, ама съвсем типичен  беше Юлиян в ИВ 1. За мен той направо направи сезона, заради него изхвърчаха рейтингите. Първо прецака Георги,  който се имаше за алфа мъжкаря; после обяви война на всички жени, (които искаха да го ползват за "таран", и при фал да го номират за гонене) и за финал заби нож в гърба на най-добрия си приятел Пламен. Нямаше скрупули да се присмива на този или онзи. Държеше се като простак и не му пукаше, защото биеше наред, беше съвършеният злодей. Стигна дотам да се бори за първо място и завърши на второ. Адски много хора (включително и аз) смятаме, че първия им сезон бе най-добър - тогава нямаше такива глупости да влизат 5-6 души които се познават. Не бе съвсем ясно какво се иска, а Юлиан направи злодея. Впрочем Юлиян се е появил и в Максимал, но не съм гледал този формат.

Его точно такъв злодей липсва - да е супер комплексен играч, но в същото време да враждува с всекиго съвсем открито и да сваля глави

Тук съм съгласна, но пак се връщам към първоначалното ти мнение на което опонирах. Юлиан имаше акъл и общо взето беше най-комплексния и в игрите в този сезон - Кирил от острова като типаж е повече като Георги от въпросния сезон 1 на ИВ.

# 939
На мен ми се струва, че човек дето е отхвълен за участие, има повече причини от всички останали да псува каста.
Започнах да гледам австалийският формат на 3ти епизод съм, ами там участва кой ли не наистина, но за 4ри дни има 5 напуснали по собствено желание и 1 по медицински причини. Отделно 5-6 от елимации, Но започват 100 души с по една гривна.

# 940
Ама как да предвидиш кой как ще се развие. Ей го на Йочколовски -опитен, участвал в риалити, участвал във войни и свикнал на тежки условия, с вид на Рамбо..  пръв сдаде багажа. Те да не са ясновидци.

# 941
  • София
Ама как да предвидиш кой как ще се развие. Ей го на Йочколовски -опитен, участвал в риалити, участвал във войни и свикнал на тежки условия, с вид на Рамбо..  пръв сдаде багажа. Те да не са ясновидци.
Нека да дам следния пример: професионален баскетболист: цял живот е тренирал да вкарва топката в коша. Ясно е че не може да вкарва всеки път, но все пак се очаква от него да вкара в поне да кажем 80-90% от случаите. Обаче, когато от 33-ма които си избрал да участват: 85% не стават, значи не си за тази работа Joy

# 942
Те Н. Н. го попитаха, защо няма злодеи и защо едва ли не е толкова френдли каста и той си продължава мотото от "Фермата", че трябва да се проповядват житейски истории, уроци за живота, позитив вайбс и тн. Не са глупави или некадърни психолозите, просто съвсем умишлено са искали да пренесат духа на "Фермата" на Острова, но тая стратегия няма да им донесе успех в повече от 1 сезон.

Според мен ще си вземат бележки и ще поразчистят отпускарите, ако ги одобрят за втори сезон, защото ще е мега фейл да прахосват безграничния потенциал на формата заради житейски послания...

# 943
Във "Фермата" имаше съвсем друг тип игра. Там от самото начало ги разделяха на жени и мъже и ги смесваха когато играта понапредне. Освен това ги караха да строят и като построят нещо им даваха храна, която можеше да е много или малко според това, което са построили, а тук някои от самото началото се запасяват с много храна и е въпросът как ще я разпределят. Това по-скоро го правиха във Вип Брадър навремето.
Също така във фермата имат козичка и кокошки и ако се грижат за тях няма да останат  гладни. Освен това този който е бил шефът сам определя кой да е следващия шеф  (или поне отчасти) и така стават вражди. Във "Фермата" има пет изпитания и сам си определяш кое колко точки да ти даде. Там е съвсем друга играта. Шоуто тук е нещо средно между Сървайвър и Игрите на глада.

Мисленето "искаме непременно да развиваме позитивните персонажи" няма да ги отведе далеч, защото някои от най-интересните персонажи във Фермата, като Стоян далеч не бяха позитивни перосонажи, а яко си простееха. За мен е странно да правиш "Игрите на глада", без ясно отрицателни персонажи.

Иначе по принцип е трудно да отгатвеш кой как ще се представи - в ИВ 1 взеха баскетболист, а той се провали и на двете баскетболни игри. Обаче може да не взимат толкова много инфлуесъри - най-много 2-3 за целият каст, а не половината да са "туристи"

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 23:45 от Лорд Сняг

# 944
Той нямаше предвид формата да копират, а посланието, което носел... Едва ли не взимаме позитивни хора, които да предават житейски уроци и благи послания на зрителите. Същите булшит фермерски идеологии в нов формат просто. Толкова са ми кринджави тия моменти, къде се държат за ръчичка в кръгче и си пеят Хакуна Матата или Берекетчето да ми се изпъне до огъня, и да ръси клишета примесени с "възвишени" умозаключения, излизащи от устата на 20годишен фитнес гуру.

Общи условия

Активация на акаунт