За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 25 163
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • # супернатурална #
Защо сметаната не ми се сгъстява достатъчно, да не кажа хич? Моля, препоръчате марка, от която сте доволни и споделете някаква хитринка за добър ефект.

# 106
Каква сметана ползваш и как я разбиваш?

# 107
  • Sofia
Защо сметаната не ми се сгъстява достатъчно, да не кажа хич? Моля, препоръчате марка, от която сте доволни и споделете някаква хитринка за добър ефект.
А ти коя сметана ползваш? Трябва да е която и да е, с над 30% мазнина, 35-6% най добре.

# 108
  • # супернатурална #
От лидл и кауфланд, и двете са 30%. Ще потърся с по-висок. Разбивам с миксер, без да добавям нищо.

# 109
  • In transit
От лидл и кауфланд, и двете са 30%. Ще потърся с по-висок. Разбивам с миксер, без да добавям нищо.
И двете се разбиват добре, но трябва да са добре охладени предварително в хладилник.

# 110
  • Sofia
Лидълската 36%.

# 111
  • София
Здравейте, искам да помоля за не сложна рецепта за шоколадова/какаова торта с маскарпоне (с домашно изпечени блатове). Много благодаря на всички Simple Smile

# 112
  • София
Здравейте, искам да помоля за не сложна рецепта за шоколадова/какаова торта с маскарпоне (с домашно изпечени блатове). Много благодаря на всички Simple Smile

Можеш да комбинираш блата от едната, с крема от другата рецепта:

Какаова торта с маслен крем

Кростата с крем от маскарпоне и малини

# 113
Здравейте,имам около 30 кг.дюли. Какво мога да направя с/от тях? Ако има и рецепти,ще ме улесните много! Благодаря предварително Blush

# 114
Xaxaxa ако имаш помещение подходящо за съхранение и дюлите ти не са ударени - те се съхраняват успешно дори през част от зимата. Т.е. можеш да отделиш от тях за съхранение и да ги ползваш текущо и пресни . Баба ми слагаше в ошав, штрудел и т.н.
Останалите ги приготвяш и тук може други в темата да са полезни, аз не мога.

# 115
silver birch, можеш да направиш блатовете на Най-вкусната шоколадова торта, а за крем да разбиеш маскарпоне с млечна сметана и евентуално да добавиш някакъв плод (малини, ягоди, боровинки, банани или какъвто друг харесвате) за свежест. Не да ги объркваш с крема, а просто да сложиш по няколко плодчета между слоевете. Това по желание, не е задължително.
Самите блатове се правят лесно, сочни са и си подхождат с различни кремове.

# 116
Здравейте,имам около 30 кг.дюли. Какво мога да направя с/от тях? Ако има и рецепти,ще ме улесните много! Благодаря предварително Blush
Майка ми ги смила с машинка за месо и вари от тях нещо като конфитюр или не знам кой как би го нарекъл, не и достатъчно едро че да го нарека сладко. Супер ароматно е и обикновено отива в разни кексове и с сладкиши, слага си го в бурканчета които после са ѝ точно за един кекс.
Компоти също правят, които после харесват пасирани с блендер и да си ги пият, то става подобно на нектар за който харесва такова нещо.
И при двете, сърцевините след почистване не ги изхвърля а от тях пък сварява желе. Последните години и семките се вадят и се прибират отделно пък, някакъв лек против кашлица вари от тях при нужда но там не съм запозната вече.
Иначе наистина издържат дълго, ако имаш къде да съхранявашси струва да си запазиш една част и после я печени дюли, я при готвене на месо ако харесвате такава комбинация, я споменатите щрудел и ошаф и подобни

# 117
  • София
За такова количество - компоти, 4 с . л . захар, вода и дюли на филийки. Вариш 10 минути, обръщаш и готово.
Тази от 30% трудно се разбива, малко й е маслото,  задължително, знаеш, трябва да е студена от 24 часа престой  в хладилник, но и когато отвориш кутийката изстържи й стените с лъжичка, там се намира и маслото на сметаната, иначе е само течно мляко и нищо не става, или добре я разбивай кутийката преди да я завъртиш с миксера. Най-добра е сметаната 35-36 % тя винаги се разбива до сняг.

# 118
Но не може да се съхраняват във всякакво помещение и по всякакъв начин. Мисля не трябва да се допират една до друга. Май баба ми слагаше стрък индрише на компотите. Но вече не помня много , не съм участвала активно при приготвянето.

# 119
На компотите от дюли най-хубавото (според мен единственото хубаво че не съм фен на компоти) е ароматът им. Точно на тях индрише не си представям, то ще мирише на него а не на дюли. Но пък знам ли, може и някой да ги харесва така.
За подреждането си права - на един ред и да не се допират, не става да ги натрупаш в нещо та си искат място.

Общи условия

Активация на акаунт