За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 132
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Късам я прясната,  какво ти стъргане. Simple Smile

# 91
  • София
  • Мнения: 20 725
Аха, това не ми беше дошло наум. Лично аз, а и синът ми, обичаме прясната моцарела натюр или в салата, не бих я пекла на пица, но въпрос на вкус.

# 92
  • Мнения: 24 618
И двата вида моцарела си стават за пица, ако е там въпросът. Малко са сирената дето хич не стават да ги сложиш на пица, избор има за всеки вкус.

# 93
  • Мнения: 10 852
моцарела прясна съм виждала на пица на големи шайби и в шайби домати и рукола. Но и доматите и моцарелата и руколата  бяха добавени пресни, след като беше опечена

# 94
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Въпрос на вкус е, иначе си е добре. Simple Smile

# 95
  • Мнения: 7 970
Моцарела слагам в лазаня, между пластовете.
В картофена запеканка.
Запеканка  от карфиол и броколи със сос от сметана, синьо сирене, моцарела, бри/камамбер.
Кюфтенца, в средата на които слагам парче моцарела.
Пурички или триъгълничета от кори за баница с пълнеж от нарязани на кубчета шунка, моцарела и домат.
Понякога добавям моцарела към принцеси с яйце, сирене или такива с кашкавал.
Кюнефе.

# 96
  • София
  • Мнения: 12 690
Здравейте, кулинари Hug! Какви основни ястия мога да приготвя с моцарела? Слагам на пици, но искам и други идеи.

Лазаня с тиква и колбас

Кръгчета патладжан със сос Маринара

Имам рецепта за кюфтенца, които са за предястие.
Също така - хлебчета, супа, паста, пици и още няколко ястия.

# 97
  • Мнения: 5 639
Чудесни сте, благодаря на всички за идеите и мненията Flowers Hibiscus!
Всяко ми е полезно. Моцарелата е тази в саламура, не твърдата. Досега така директно, в капрезе и на пици съм я слагала. Сега лекинко се запасих и не искам да се развали, затова мисля щедро да я включвам, където може.

# 98
  • Мнения: 1 497
Е те за да са пухкави се правят по различна рецепта, всъщност от нормалните у нас тънки палачинки ли се търсят или от американските pancakes? Вторите са по-скоро като кексова смес, с набухвател и прочие, те двете смеси нищо общо нямат.
Не американски, традиционните. Но аз като ги правя вътре са  глетави и жилави и бели. А съм случвала на купени жълтеят, стоят някак по пухкави и крехки. По скоро крехкост искам да постигна. Ох, много сложно с тези палачинки, аз затова ги правя на 5г. един път, а имам 1 тиган и два уреда.
За идеите с моцарела - Пиле капрезе.

# 99
  • Русе
  • Мнения: 6 154
Скрит текст:
Здравейте, кулинари Hug! Какви основни ястия мога да приготвя с моцарела? Слагам на пици, но искам и други идеи.

Всичко е въпрос на вкус, дали ще се хапва моцарелата натюр или в ястия. Тъй като съм му голям фен на това сирене го ползвам в най различни ястия. За салатите няма да ти давам линкове.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_1107.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/08/parmigiana-di-melanzane.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/12/blog-post_8.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/08/blog-post_17.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/02/blog-post_52.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/08/blog-post_8.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2024/09/blog-post_22.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/04/blog-post_16.html

# 100
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Е те за да са пухкави се правят по различна рецепта, всъщност от нормалните у нас тънки палачинки ли се търсят или от американските pancakes? Вторите са по-скоро като кексова смес, с набухвател и прочие, те двете смеси нищо общо нямат.
Не американски, традиционните. Но аз като ги правя вътре са  глетави и жилави и бели. А съм случвала на купени жълтеят, стоят някак по пухкави и крехки. По скоро крехкост искам да постигна. Ох, много сложно с тези палачинки, аз затова ги правя на 5г. един път, а имам 1 тиган и два уреда.
Ако не си ме прочела по-горе .... 
Жълтият цвят е от яйцата при мен, съответно не винаги, за купешките се съмнявам от това да е.

# 101
  • Мнения: 24 618
В купешките от всякакви неща може да е цветът, то там не смееш да питаш...
Явно аз различно съм разбрала това че се иска да са пухкави, поне за мен това веднага изключва да са тънки.
Иначе поне в моето семейство се харесват да не са никога само с прясно мляко, мляко и вода дават по-крехки палачинки а без водата казват че са им по-жилави.
Има и доста сполучливи рецепти с кисело мляко също.
Вече коя точно ще се окаже "вашата" само вие ще можете да кажете, като изпробваш няколко различни.

# 102
  • Русе
  • Мнения: 6 154
Скрит текст:
Купих си уред за палачинки, по точно плоча. Споделете сполучлива рецепта. Искам да са пухкави, вкусни и златисти Simple Smile. Моите стават блудкави, тестени и прегорели Simple Smile

Ползвам домашни яйца и прясно мляко.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_20.html

# 103
# 104
  • Мнения: 10 852
Знам че искате да ми развалите диетата. Аз даже си купих днес малко моцарела, заради темата , и малко за да не ме изкушава толкова. Сега имам и домати и хубави червени чушки и ... вече сънувам закуската Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт