За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 25 119
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
  • In transit
Момичета, дайте моля рецепти за свинско месо с грах и телешко с грах?
Досега не съм готвила грах. Грахът е от буркан, ако това е от значение.
Може да ползваш тази рецепта, само сметаната и картофите не са задължителни в твоя случай, но пак става по-богато и вкусно. Правила съм я с грах. Важното е в твоя случай да добавиш граха накрая, защото е сварен и ако се вари по-дълго време ще стане на каша.

# 76

Нарязваш месото на порции, запечатваш ги с малко мазнина, добавяш лук, морков, чушка, домат, червен пипер, сол и доливаш вода. Когато месото е готово, слагаш грахът и го клопваш за няколко минути. Накрая размиваш лъжица брашно с малко студена вода и го добавяш към ястието. Разърквш хубаво и оставяш още няколко минути, за да се посгъсти сосът. Накрая поръсваш с копър.

# 77
  • Русе
Скрит текст:

Това е рецепта за пилешко с грах. Със свинско месо или телешко се прави по подобен начин, но варенето на месото е по продължително. Успех!
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_17.html

# 78
  • Sofia
Месото (аз с пилешко го готвя) подправям със сол и черен п-р и запечатвам на тиган, след това добавям морков и лук на едро, сипвам гореща вода и варя месото до готовност.  
Отделно запържвам моркови, лук  за 4-5мин. на слаб огън, да стане прозрачен лукът, добавям сол и черен п-р, доматено  и чушково пюре, червен п-р и сипвам малко от бульона на месото, граха ( от буркан точно), още бульон  и месото и след 10мин. добавям брашно, готвя 3-4 мин. и това е. Когато поизстине малко, добавям магданоз.

# 79
Купих си уред за палачинки, по точно плоча. Споделете сполучлива рецепта. Искам да са пухкави, вкусни и златисти Simple Smile. Моите стават блудкави, тестени и прегорели Simple Smile

# 80
  • Sofia
Купих си уред за палачинки, по точно плоча. Споделете сполучлива рецепта. Искам да са пухкави, вкусни и златисти Simple Smile. Моите стават блудкави, тестени и прегорели Simple Smile
На плоча по разни предавания като съм гледала, все са доста тънки, не пухкави.
За да са пухкави трябва повече смес да слагаш, но не много.
 Сместа трябва да ти е редичка, за да не са тестени.
А овкусяваш ли?  Моите могат и чисти да се ядат, вкусни са и без плънка. Simple Smile
      Аз разбърквам 2-3 яйца и редувам брашно (ползвам по нискоглутеново, около 10г протеин/белтъчини) и мляко, а  по някое време и гореща вода (вместо млякото) и малко олио (около 2-3 с.л.) - до около 1.5 - 2л смес - като течна сметана да речем, но по редичка Simple Smile  - много лесно се разнася  в тигана. Подправям със сол  и захар.
Оставям сместа да почива 15-20мин. тогава ако има нужда коригирам гъстотата бъркайки леко и готово.

# 81
Е те за да са пухкави се правят по различна рецепта, всъщност от нормалните у нас тънки палачинки ли се търсят или от американските pancakes? Вторите са по-скоро като кексова смес, с набухвател и прочие, те двете смеси нищо общо нямат.

# 82
Здравейте, кулинари Hug! Какви основни ястия мога да приготвя с моцарела? Слагам на пици, но искам и други идеи.

# 83
О, вариантите са много - в салати, в кюфтета, в супи, в ястия, в сосове и още........
mozzarella recipes
]1mozzarella recipes
В супи за поръсване. Макар, че преди бях правила и супа с малки картофени кюфтенца с моцарела.
Дори в гювечетата слагам моцарела. В сместа за зеленчукови/местни кюфтета. В лазанята и разни запеканки също. В сандвичи, разядки. В каквото ми хрумне на момента.Wink

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 13:44 от Danifin1

# 84
Хубава моцарела на нищо не я приготвям. Снабдявам се с домати, балсамико и босилек и изобщо не щ търси моцарелата повече Simple Smile

# 85
  • Sofia
Хм и как изглежда моцарелата в супа или ястия?!
И аз не си представам да я готвя така моцарелата. Simple Smile
За пица и салата или директно хапване се ползва у нас.

# 86
  • София
Хубава моцарела на нищо не я приготвям. Снабдявам се с домати, балсамико и босилек и изобщо не щ търси моцарелата повече Simple Smile
Предполагам, че имаш предвид прясната моцарела, във вода?
Можеу би въпросът е за твърдата, която се слага на пица

# 87
Не знаех че има и твърда. сори.
Аз винаги жъм взимала във вода. Но не всяка е хубава.

# 88
  • Sofia
Куку, аз и мека и суха слагам на пица, повече дори мека, че е по трайна.

# 89
  • София
Не виждам как прясната биха я настъргали върху пица. Има и твърда. Взимам, ако е на добра цена, като заместител на кашкавал.

Общи условия

Активация на акаунт