За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 426
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Тайне,бързо да се прибираш у дома и да си готвиш вкусотийките! Да радваш и нас!

# 556
Кубратова точно тези са! Благодаря от сърце, станаха превъзходни и при нас влизат в графа любими.

# 557
Свекървата като прави не ми сладни чак толкова.
Е, може и друг вид тиква да слага, ама аз сложих, каквато имах (домашна някаква, не им знам видовете. Кръгла беше). Моята вече я направих, ама как да я подобря, че да я изям Joy
Слагам крема сирене и пасирам с него.

Идеята за гъбите https://www.facebook.com/share/r/19hteQ54Rh/

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 23:59 от пеп-4o

# 558
  • Пловдив
Имам повод да почерпя колежките в понеделник.Но целият ден сме в движение и нямаме обособено място където да се съберем.Ще ги видя всички на куп сутринта и ми се иска да им приготвя индивидуални кутии с почерпка да си хапнат когато им е кеф.Всички обичат тиквеник и търся иде как да го приготвя във форма за мъфини.Да не е сух.Дали ще стане по рецептата на божествения тиквеник със заливка от прясно мляко?Ще накъсам корите  за да поемат от заливката.
Приемем и други идеи които да сложа в кутиите.Още нещо сладко и солено.
Правя им и коледни кутии с бисквити и курабии така че те отпадат за този повод.Някакъв чийз кейк ,но с аромат на есен примерно ?

# 559
Близо до работата ми има пекарна, в която правят малки тиквеничета на охлювче - от 1 кора,  6,7 см е в диаметър.
Охлювчета пица от бутер тесто също са варианта за солена почерпка.

# 560
  • под тепетата
Защо не направиш направо тиквени мъфини? Може и солени банички във форма за кексчета . С аромат на есен, за да не се повтаря с тиквата - нещо с ябълки или дюли, круши-галет например. А може и солен галет с патладжани
https://yoli-www.blogspot.com/2011/01/blog-post_22.html

# 561
Здравейте момичета и момчета Simple Smile
Моля, да споделите изпитана рецепта за солени мъфини с кашкавал.

# 562
  • софия
Имам повод да почерпя колежките в понеделник.Но целият ден сме в движение и нямаме обособено място където да се съберем.Ще ги видя всички на куп сутринта и ми се иска да им приготвя индивидуални кутии с почерпка да си хапнат когато им е кеф.Всички обичат тиквеник и търся иде как да го приготвя във форма за мъфини.Да не е сух.Дали ще стане по рецептата на божествения тиквеник със заливка от прясно мляко?Ще накъсам корите  за да поемат от заливката.
Правя им и коледни кутии с бискбраунивити и курабии така че те отпадат за този повод.Някакъв чийз кейк ,но с аромат на есен примерно ?
Планирала съм събота/неделя да оформя така баница със спанак. Правих със сирене и стана доста добре. Като рецепта ползвам тази, по която по принцип си правя (на морена. Това е най-вкусната рецепта. Тя е със заливане с прясно мляко.).
Солено: можеш да направиш соленки. Бих опитала рецептата със синьо сирене, която скоро се обсъждаше. Или някакви гризини с маслини/сушен домат.
Още сладко: сладък салам. Може да се оформи на отделни малки саламчета.
Вкъщи обичаме есенната торта с тиква и ябълки, без печене. Може да се подреди в индивидуални чашки.

Доп. Сетих се, че съм правила брауни с тиква. Беше вкусно.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 19:02 от zvаnchе

# 563
  • Sofia
Всички обичат тиквеник и търся иде как да го приготвя във форма за мъфини...
Някакъв чийз кейк ,но с аромат на есен примерно ?
Тиквеник предлагам в този вид, като могат и напловина на тези да се направят като размер.

А чийзкейк в индивидуални контейнерчета, ето така.  Пасираш печена тиква, смесваш с крема сирене  и заквсена сметана с харктерните за тиквата подправки - индйско орехче, канела, кардамон, малко карамфил.

# 564
  • Русе
Скрит текст:
Имам повод да почерпя колежките в понеделник.Но целият ден сме в движение и нямаме обособено място където да се съберем.Ще ги видя всички на куп сутринта и ми се иска да им приготвя индивидуални кутии с почерпка да си хапнат когато им е кеф.Всички обичат тиквеник и търся иде как да го приготвя във форма за мъфини.Да не е сух.Дали ще стане по рецептата на божествения тиквеник със заливка от прясно мляко?Ще накъсам корите  за да поемат от заливката.
Правя им и коледни кутии с бисквити и курабии така че те отпадат за този повод.Някакъв чийз кейк ,но с аромат на есен примерно ?

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/12/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_3.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_20.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_2.html

# 565
  • In transit
Здравейте момичета и момчета Simple Smile
Моля, да споделите изпитана рецепта за солени мъфини с кашкавал.

Моята рецепта е с гауда, но ти си ги направи с кашкавал по твой избор. За вкуса гарантирам.

# 566
Благодаря, Mikkey,
Направих ги с кашкавал и сирене, станаха много вкусни и не останаха Grinning Ще пробвам и другия вариант.
Скрит текст:

# 567
Не знам дали съм на правилното място, извинявам се ако сгреших.
Ако си правя пресен сок от цвекло, моркови и ябълки от вечерта и го съхранявам в хладилник, дали ще му се запазят полезните свойства до сутринта. /суутрин вечно бързам и не ми достига времето, а този сок конкретно ми отнема време докато го направя и почистя след себе си/

# 568
  • София
Не знам дали съм на правилното място, извинявам се ако сгреших.
Ако си правя пресен сок от цвекло, моркови и ябълки от вечерта и го съхранявам в хладилник, дали ще му се запазят полезните свойства до сутринта. /суутрин вечно бързам и не ми достига времето, а този сок конкретно ми отнема време докато го направя и почистя след себе си/

Аз пия всяка сутрин сок от цвекло, морков и зеле, като цвеклото го минавам през сокоизстисквачката от вечерта и го слагам в хладилника, останалите - сутринта. Тях можеш вечерта да ги обелиш, нарежеш, да ги сложиш в хладилника и на сутринта само да ги изцедиш. Цвеклото е добре да престои, другите - не.

# 569
Рецептата звучи, като ябълковия пай, който знам от баба.
Тестото отгоре е пандишпан, ако не спазиш пропорциите е нормално да не се получи.

Ако направя този пай с бисквити Петит, какво ще стане? Тоест, може ли и с тях или има основание да са обикновени/чаени?

Общи условия

Активация на акаунт